Neoton 1000

Farkas Tamás


Zenei stílusOpera/operett
Farkas Tamás

Születésnap:
augusztus 10.

Foglalkozás:
színész, énekes

Tanulmányai:
Szepsi Iskola és Könyvtár - Alapfokú Művészeti Iskola
Pesti Broadway Musical Stúdió (Színész)

Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Nárcisz & Echo - Nárcisz

Mióta dolgozik az Operettszínházban:
2014

Gyerekként lépett először nagyközönség elé Miskolcon a Nemzeti Színházban 2004-ben, a Krámer György rendezte "Dzsungel könyve", majd 2006-ban a Halasi Imre által színpadra állított "Valahol Európában" c. musicalekben. Szinte még kölyök volt, de már tudta, hogy életének meghatározó időszaka volt ez. Ekkor döntötte el, hogy ő színész szeretne lenni és komolyan akar foglalkozni az énekléssel is. Emellett tíz éven keresztül néptáncolt Miskolcon az Avas Néptánc Együttesben.
Amikor a néptáncot befejezte, az éneklés került előtérbe. Először Ládi Gabriellánál tanult, aztán a Miskolci Nemzeti Színházban éneklő Lévai Joli kezei alatt folytatta magánénekesi tanulmányait. 2011-ben Dömsödön a II. Országos Magyar nóta és Operett versenyen I. helyezést ért el operett kategóriában. Ekkor ismerkedett meg Ötvös Csillával, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett operaénekesnővel, akinek, azóta is növendéke és legjobb szakmai tudásával tanítja Tamást a klasszikus énekművészetre.
Tamás 2011-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház és a Vasutas Zeneiskola által közösen vezetett Broadway Musical Stúdióba, ahol Toldy Mária tanítványaként szerzett színész II. bizonyítványt.
Az operett színházban első komoly debütálása 2014-ben volt a Somogyi Szilárd által rendezett Nárcisz & Echo egyfelvonásos kortárs kisoperában, ahol a címszereplő Nárcisz szerepét énekelte. Még ugyanebben az évben Thuy szerepét is elénekelte a Miss Saigon c. musicalben, amit Kerényi Miklós Gábor rendezett.
Ezután az Operett Akadémia növendékeként egy operett főszerepet játszhatott el, amit szintén Somogyi Szilárd rendezett, ez pedig nem volt más, mint Huszka Jenő - Mária főhadnagy c. darabja, amiben Jancsó Bálint bőrébe bújt. Legújabban pedig Miklós Tibor-Kocsák Tibor "Lady Budapest" c. rockoperájában énekli "Mr Avron" szerepét, Somogyi Szilárd rendezésében.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/floriannatamas/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok élén?

Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok...

Színész, ingatlanos már megvolt – a rapperekre meg mostanában úgyis rájár a rúd, jól jönne egy imázsfrissítés: erre az USA elnöki posztja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.

Szünetet tart a Quimby, Kiss Tibi terápiára vonult

Erről a Facebookon értesítették a közönségüket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek