Farkas Tamás


Zenei stílusOpera/operett
Farkas Tamás

Születésnap:
augusztus 10.

Foglalkozás:
színész, énekes

Tanulmányai:
Szepsi Iskola és Könyvtár - Alapfokú Művészeti Iskola
Pesti Broadway Musical Stúdió (Színész)

Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Nárcisz & Echo - Nárcisz

Mióta dolgozik az Operettszínházban:
2014

Gyerekként lépett először nagyközönség elé Miskolcon a Nemzeti Színházban 2004-ben, a Krámer György rendezte "Dzsungel könyve", majd 2006-ban a Halasi Imre által színpadra állított "Valahol Európában" c. musicalekben. Szinte még kölyök volt, de már tudta, hogy életének meghatározó időszaka volt ez. Ekkor döntötte el, hogy ő színész szeretne lenni és komolyan akar foglalkozni az énekléssel is. Emellett tíz éven keresztül néptáncolt Miskolcon az Avas Néptánc Együttesben.
Amikor a néptáncot befejezte, az éneklés került előtérbe. Először Ládi Gabriellánál tanult, aztán a Miskolci Nemzeti Színházban éneklő Lévai Joli kezei alatt folytatta magánénekesi tanulmányait. 2011-ben Dömsödön a II. Országos Magyar nóta és Operett versenyen I. helyezést ért el operett kategóriában. Ekkor ismerkedett meg Ötvös Csillával, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett operaénekesnővel, akinek, azóta is növendéke és legjobb szakmai tudásával tanítja Tamást a klasszikus énekművészetre.
Tamás 2011-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház és a Vasutas Zeneiskola által közösen vezetett Broadway Musical Stúdióba, ahol Toldy Mária tanítványaként szerzett színész II. bizonyítványt.
Az operett színházban első komoly debütálása 2014-ben volt a Somogyi Szilárd által rendezett Nárcisz & Echo egyfelvonásos kortárs kisoperában, ahol a címszereplő Nárcisz szerepét énekelte. Még ugyanebben az évben Thuy szerepét is elénekelte a Miss Saigon c. musicalben, amit Kerényi Miklós Gábor rendezett.
Ezután az Operett Akadémia növendékeként egy operett főszerepet játszhatott el, amit szintén Somogyi Szilárd rendezett, ez pedig nem volt más, mint Huszka Jenő - Mária főhadnagy c. darabja, amiben Jancsó Bálint bőrébe bújt. Legújabban pedig Miklós Tibor-Kocsák Tibor "Lady Budapest" c. rockoperájában énekli "Mr Avron" szerepét, Somogyi Szilárd rendezésében.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/floriannatamas/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt

Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést...

A Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Az NKA Hangfoglaló által 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként január elején újabb Poptörténeti Emléktáblát avattak, ezúttal Pécsett, az Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szenes Klubban.

A Spotify külön oldalt indított zenerajongó háziállatoknak – és gazdáiknak

Azaloldalon meg kell adnunk, hogy a kutyánk, macskánk, hörcsögünk, madarunk vagy iguanánk mennyire nyitott, mennyire mozgékony és barátságos, majd a kérdőív és a saját hallgatási szokásaink alapján a Spotify generál is nekünk egy playlistet – írja a Kreatív.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek