Farkas Tamás


Zenei stílusOpera/operett

Közelgő Farkas Tamás koncertek

Őszi Operettvarázs

Őszi Operettvarázs

Zenthe Ferenc Színház október 19. (18:00)
Farkas Tamás

Születésnap:
augusztus 10.

Foglalkozás:
színész, énekes

Tanulmányai:
Szepsi Iskola és Könyvtár - Alapfokú Művészeti Iskola
Pesti Broadway Musical Stúdió (Színész)

Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Nárcisz & Echo - Nárcisz

Mióta dolgozik az Operettszínházban:
2014

Gyerekként lépett először nagyközönség elé Miskolcon a Nemzeti Színházban 2004-ben, a Krámer György rendezte "Dzsungel könyve", majd 2006-ban a Halasi Imre által színpadra állított "Valahol Európában" c. musicalekben. Szinte még kölyök volt, de már tudta, hogy életének meghatározó időszaka volt ez. Ekkor döntötte el, hogy ő színész szeretne lenni és komolyan akar foglalkozni az énekléssel is. Emellett tíz éven keresztül néptáncolt Miskolcon az Avas Néptánc Együttesben.
Amikor a néptáncot befejezte, az éneklés került előtérbe. Először Ládi Gabriellánál tanult, aztán a Miskolci Nemzeti Színházban éneklő Lévai Joli kezei alatt folytatta magánénekesi tanulmányait. 2011-ben Dömsödön a II. Országos Magyar nóta és Operett versenyen I. helyezést ért el operett kategóriában. Ekkor ismerkedett meg Ötvös Csillával, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett operaénekesnővel, akinek, azóta is növendéke és legjobb szakmai tudásával tanítja Tamást a klasszikus énekművészetre.
Tamás 2011-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház és a Vasutas Zeneiskola által közösen vezetett Broadway Musical Stúdióba, ahol Toldy Mária tanítványaként szerzett színész II. bizonyítványt.
Az operett színházban első komoly debütálása 2014-ben volt a Somogyi Szilárd által rendezett Nárcisz & Echo egyfelvonásos kortárs kisoperában, ahol a címszereplő Nárcisz szerepét énekelte. Még ugyanebben az évben Thuy szerepét is elénekelte a Miss Saigon c. musicalben, amit Kerényi Miklós Gábor rendezett.
Ezután az Operett Akadémia növendékeként egy operett főszerepet játszhatott el, amit szintén Somogyi Szilárd rendezett, ez pedig nem volt más, mint Huszka Jenő - Mária főhadnagy c. darabja, amiben Jancsó Bálint bőrébe bújt. Legújabban pedig Miklós Tibor-Kocsák Tibor "Lady Budapest" c. rockoperájában énekli "Mr Avron" szerepét, Somogyi Szilárd rendezésében.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/floriannatamas/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2020-t illetően úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyhez nagyon hasonló műsorsorozatra számíthatunk, de nagyon meghökkentő határidőkkel és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Heti hetes – zenész módra

A Fülesbagoly blog YouTube csatornáján hétről hétre ismert magyar zenészek kommentálnak aktuális zenei híreket. Az első részben terítékre kerül a klipszemle, az online zaklatás, a bakelit újbóli felvirágzása és a zenei lopás is.

Nick Cave újra Budapestre jön!

Jövőre újra ellátogat Magyarországra Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds. A zenekar a legfrissebb lemezét, a napokban megjelent Ghosteent mutatja be 2020. június 2-án a Papp László Budapest Sportarénában. Legutóbb tavaly júniusban jártak Magyarországon, akkor is az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek