Neoton 1000

Farkas Tamás


Zenei stílusOpera/operett
Farkas Tamás

Születésnap:
augusztus 10.

Foglalkozás:
színész, énekes

Tanulmányai:
Szepsi Iskola és Könyvtár - Alapfokú Művészeti Iskola
Pesti Broadway Musical Stúdió (Színész)

Első szerepe a Budapesti Operettszínházban:
Nárcisz & Echo - Nárcisz

Mióta dolgozik az Operettszínházban:
2014

Gyerekként lépett először nagyközönség elé Miskolcon a Nemzeti Színházban 2004-ben, a Krámer György rendezte "Dzsungel könyve", majd 2006-ban a Halasi Imre által színpadra állított "Valahol Európában" c. musicalekben. Szinte még kölyök volt, de már tudta, hogy életének meghatározó időszaka volt ez. Ekkor döntötte el, hogy ő színész szeretne lenni és komolyan akar foglalkozni az énekléssel is. Emellett tíz éven keresztül néptáncolt Miskolcon az Avas Néptánc Együttesben.
Amikor a néptáncot befejezte, az éneklés került előtérbe. Először Ládi Gabriellánál tanult, aztán a Miskolci Nemzeti Színházban éneklő Lévai Joli kezei alatt folytatta magánénekesi tanulmányait. 2011-ben Dömsödön a II. Országos Magyar nóta és Operett versenyen I. helyezést ért el operett kategóriában. Ekkor ismerkedett meg Ötvös Csillával, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett operaénekesnővel, akinek, azóta is növendéke és legjobb szakmai tudásával tanítja Tamást a klasszikus énekművészetre.
Tamás 2011-ben felvételt nyert a Budapesti Operettszínház és a Vasutas Zeneiskola által közösen vezetett Broadway Musical Stúdióba, ahol Toldy Mária tanítványaként szerzett színész II. bizonyítványt.
Az operett színházban első komoly debütálása 2014-ben volt a Somogyi Szilárd által rendezett Nárcisz & Echo egyfelvonásos kortárs kisoperában, ahol a címszereplő Nárcisz szerepét énekelte. Még ugyanebben az évben Thuy szerepét is elénekelte a Miss Saigon c. musicalben, amit Kerényi Miklós Gábor rendezett.
Ezután az Operett Akadémia növendékeként egy operett főszerepet játszhatott el, amit szintén Somogyi Szilárd rendezett, ez pedig nem volt más, mint Huszka Jenő - Mária főhadnagy c. darabja, amiben Jancsó Bálint bőrébe bújt. Legújabban pedig Miklós Tibor-Kocsák Tibor "Lady Budapest" c. rockoperájában énekli "Mr Avron" szerepét, Somogyi Szilárd rendezésében.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/floriannatamas/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Újabb celeb-valóságshow indul – nem fogod kitalálni, miről szól majd...

Újabb celeb-valóságshow indul – nem fogod...

Saját gyártású produkcióval jelentkezik tavasszal a VIASAT6, a Celebrities in Solitaryvel, amelynek brit premierje után a magyar változata lesz az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megvan, mi lesz az Eurovízió helyett

Azt nemrég megírtuk, hogy kórházzá alakították a koronavírus-járvány terjedése miatt lefújt Eurovíziós Dalfesztivál rotterdami helyszínét, az Ahoy konferenciaközpontot. Akkor még kérdés volt, hogy mivel pótolják a műsort és mivel kárpótolják az így ki nem jutott előadókat.

Elhunyt Wallace Roney, a Miles Davis utódjának tartott amerikai dzsessztrombitás

A zenész 59 éves volt, halálát a koronavírusból fakadó komplikációk okozták a New Jersey állambeli Patersonban – tudatta a CNN a művész publicistájának közlése alapján.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek