Filippo Gamba


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Filippo Gamba

ANDA GÉZA FESZTIVÁL

Schubert: a-moll szonáta (D. 537)
Beethoven: cisz-moll („Holdfény”) szonáta, op. 27/2
Chopin: Négy mazurka, op. 68
Brahms: Hét fantázia, op. 116


Filippo Gamba

Amióta Filippo Gamba 2000 nyarán a karizmatikus magyar előadóművészről, Anda Gézáról elnevezett zongoraverseny első díját elnyerte Zürichben, nemzetközi karrierje egyre feljebb ível – maga az élő legenda Vladimir Ashkenazy is szuperlatívuszokban beszél tehetségéről. A veronai zongoraművész megjárta Európa tekintélyes koncertpódiumait Berlintől Párizson át Amszterdamig, világhírű zenekarokkal és karmesterekkel dolgozott együtt, viharos sikert aratva mindenütt. Egyedülállóan lírai, már-már vallásosan poétikus kifejezésmódja, valamint valószerűtlenül részletgazdag és testes tónusa igazi revelációként hat. Őt figyelve nem ritkán az a hallgató érzése, hogy nem is egy, hanem mindjárt két zongorista játékát hallja. Tolmácsolásában ezerszer hallott művek kapnak új értelmet, formagyakorlatokká degradálódott repertoárdarabok telítődnek élettel ismét. Lemezfelvételei pedig bizonyítják, hogy éppúgy ihletett előadója Mozart és Beethoven zenéjének, mint Schumann, Brahms vagy Mendelssohn muzsikájának, de koncertjein Debussy és Bartók kompozíciók is rendre felcsendülnek. Finom és rendkívül tudatos ecsetvonásokkal megrajzolt dallamívei és különös érzékkel vezetett ellenszólamai gyakorlatilag formafüggetlenek; a hosszasabban építkező szonáta-műfajban ugyanúgy képes emlékezeteset alkotni, mint egy két-három percben felskiccelt fantáziatöredékben vagy mazurkában.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Élete végéig ingyenesen vehet részt a Papa Roach-koncerteken

Élete végéig ingyenesen vehet részt a Papa...

A Papa Roach az idén januárban megjelent "Who Do You Trust?" című lemezén található dalhoz, a "Come Around”-hoz forgatott klipet, amit nemrégiben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

A magyarok kedvenc máltai zenekara a Dürerben lép fel: egy népdalt is megtanultak

Másfél évtizede a zenekar örömzenélésből született, és dalaikkal azóta is az életet ünneplik. A Tribali tagjai a pozitív energiát azonban nem csak a zenéjükön keresztül igyekeznek átadni: már évekkel ezelőtt számot írtak az esőerdőkről, fiatalokat tanítanak zenére, és még jótékonysági programokban is részt vesznek. A...

Milyen lehet a blues íze? Hobo és Bill a debreceni ZAMAT Fesztiválon

A Debreceni ZAMAT Fesztivál 2019-ben kilencedik alkalommal várja a finom ízek és a minőségi szórakozás kedvelőit a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, illetve a HALL-ban, ahol többek közt a Hooligans, valamint Hobo + Bill kapitány közös koncertje is megtekinthető.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek