Filippo Gamba


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Filippo Gamba

ANDA GÉZA FESZTIVÁL

Schubert: a-moll szonáta (D. 537)
Beethoven: cisz-moll („Holdfény”) szonáta, op. 27/2
Chopin: Négy mazurka, op. 68
Brahms: Hét fantázia, op. 116


Filippo Gamba

Amióta Filippo Gamba 2000 nyarán a karizmatikus magyar előadóművészről, Anda Gézáról elnevezett zongoraverseny első díját elnyerte Zürichben, nemzetközi karrierje egyre feljebb ível – maga az élő legenda Vladimir Ashkenazy is szuperlatívuszokban beszél tehetségéről. A veronai zongoraművész megjárta Európa tekintélyes koncertpódiumait Berlintől Párizson át Amszterdamig, világhírű zenekarokkal és karmesterekkel dolgozott együtt, viharos sikert aratva mindenütt. Egyedülállóan lírai, már-már vallásosan poétikus kifejezésmódja, valamint valószerűtlenül részletgazdag és testes tónusa igazi revelációként hat. Őt figyelve nem ritkán az a hallgató érzése, hogy nem is egy, hanem mindjárt két zongorista játékát hallja. Tolmácsolásában ezerszer hallott művek kapnak új értelmet, formagyakorlatokká degradálódott repertoárdarabok telítődnek élettel ismét. Lemezfelvételei pedig bizonyítják, hogy éppúgy ihletett előadója Mozart és Beethoven zenéjének, mint Schumann, Brahms vagy Mendelssohn muzsikájának, de koncertjein Debussy és Bartók kompozíciók is rendre felcsendülnek. Finom és rendkívül tudatos ecsetvonásokkal megrajzolt dallamívei és különös érzékkel vezetett ellenszólamai gyakorlatilag formafüggetlenek; a hosszasabban építkező szonáta-műfajban ugyanúgy képes emlékezeteset alkotni, mint egy két-három percben felskiccelt fantáziatöredékben vagy mazurkában.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Azért a ti vasárnapotok ne legyen szomorú!

Azért a ti vasárnapotok ne legyen szomorú!

Két Szomorú vasárnapos hírt is hoztunk, egy színházi előadásról és egy prágai fellépésről szóló tudósítást.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

2020 a család éve lesz – Pink kiszáll egy időre a showbizből

Pink két és fél évig megállás nélkül melózott– stúdiózás, dalírás, turnék –, mára eléggé elfáradt, úgy döntött, kiszáll egy kicsit a mókuskerékből – olvastuk a hirado.hu-n.

Kistehén az A38-on kér bocsánatot mindenért, ami eddig történt

Tavaly decemberben jelent meg a Kistehén Bocsánat című albuma, melyet azóta a fővárosban és vidéken is bemutatott a zenekar – az évet az A38 Hajón zárják november 30-án.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek