Filippo Gamba


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Filippo Gamba

ANDA GÉZA FESZTIVÁL

Schubert: a-moll szonáta (D. 537)
Beethoven: cisz-moll („Holdfény”) szonáta, op. 27/2
Chopin: Négy mazurka, op. 68
Brahms: Hét fantázia, op. 116


Filippo Gamba

Amióta Filippo Gamba 2000 nyarán a karizmatikus magyar előadóművészről, Anda Gézáról elnevezett zongoraverseny első díját elnyerte Zürichben, nemzetközi karrierje egyre feljebb ível – maga az élő legenda Vladimir Ashkenazy is szuperlatívuszokban beszél tehetségéről. A veronai zongoraművész megjárta Európa tekintélyes koncertpódiumait Berlintől Párizson át Amszterdamig, világhírű zenekarokkal és karmesterekkel dolgozott együtt, viharos sikert aratva mindenütt. Egyedülállóan lírai, már-már vallásosan poétikus kifejezésmódja, valamint valószerűtlenül részletgazdag és testes tónusa igazi revelációként hat. Őt figyelve nem ritkán az a hallgató érzése, hogy nem is egy, hanem mindjárt két zongorista játékát hallja. Tolmácsolásában ezerszer hallott művek kapnak új értelmet, formagyakorlatokká degradálódott repertoárdarabok telítődnek élettel ismét. Lemezfelvételei pedig bizonyítják, hogy éppúgy ihletett előadója Mozart és Beethoven zenéjének, mint Schumann, Brahms vagy Mendelssohn muzsikájának, de koncertjein Debussy és Bartók kompozíciók is rendre felcsendülnek. Finom és rendkívül tudatos ecsetvonásokkal megrajzolt dallamívei és különös érzékkel vezetett ellenszólamai gyakorlatilag formafüggetlenek; a hosszasabban építkező szonáta-műfajban ugyanúgy képes emlékezeteset alkotni, mint egy két-három percben felskiccelt fantáziatöredékben vagy mazurkában.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Jövőre Hollandia lesz az Eurovízió házigazdája

Jövőre Hollandia lesz az Eurovízió házigazdája

Duncan Laurence nyerte Arcade című dalával a 64. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Tel-Avivban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sir Elton John sírt Cannes-ban a róla készült életrajzi film bemutatóján

A kötelező szmoking helyett a hátán ezüst strasszokkal díszített zakóban és szív alakú napszemüvegben érkezett Elton John csütörtök este Cannes-ba a róla készült életrajzi film, a Rocketman bemutatójára, a művet versenyen kívül vetítették a fesztiválon.

Indul a Rolling Stones-turné Mick Jagger szívműtéte után

Mick Jagger szívműtéte után nyáron indítja korábban elhalasztott észak-amerikai koncertkörútját a Rolling Stones - írta a BBC hírportálja.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek