Fixler András


Zenei stílusPop/Rock
Fixler András
“Én. Művész és egyben világi lélek. Kalandos, ábrándos útvesztőmben gyakran bolyongok. De ott legbelül mindig is égett a zene, a tánc tüze, az örök szórakoztatóé… Életem része az utazás. Repülővel vagy a zene szárnyán. Ezzel az albummal bárki velem tarthat az én igazi világomba. It’s Showtime!”

Amióta az eszemet tudom rendkívül vonzott a színház, a színpad világa. Furcsa, mert az egész úgy kezdődött, hogy a sűrűn látogatott cirkuszi előadások nyomán a családban cirkuszi előadásokat rendeztünk a felnőtteknek. Gyerekfejjel sokat jártam színházba is, imádtam.

Aztán úgy 7 évesen jött a Macskák. Lüktető zene, fülbemászó dallamok, no és a tánc…

Többé már nem akartam a családnak cirkuszi előadásokat tartani, csak zenés színházit. A sorsom akkor (is) megpecsételődött. Szerencsére olyan családban nőttem fel, ahol a kultúra, a műveltség kiemelt helyen szerepel, no és a gyerekek érdeklődési körének kiemelt támogatása… Így láthattam a 80-as, 90-es években Budapesten bemutatott összes musicalt, sőt volt szerencsém nem egyet külföldön is megnézni.

A kamaszkorral a zenei érdeklődésem –bár a musical műfaj szeretete a mai napig elkísér- eltolódott a könnyűzene irányába, abból is a könnyen megjegyezhető és táncolható dallamosabb angolszász és amerikai pop állt és áll a mai napig a legközelebb hozzám.

Titulálják sok mindennek például „rágógumi” zenének, hogy csak egyet említsek, de én büszkén vállalom és azt tapasztalom, hogy az emberek –akármit is mondjanak róla- a mai napig ismerik e dalokat és, amikor senki nem néz oda: szívesen buliznak egy jót ezekre… Talán még dúdolják is halkan… vagy hangosan…???

Sorsom úgy alakult, hogy nem a művészet útján indultam el, sem a tanulmányaim, sem a munka terén, de talán nem is baj: sok szempontból későn érő típus vagyok. Amit ma fel tudok dolgozni, amit ma meg tudok valósítani, nem biztos, hogy a húszas éveimben sikerült volna.

Nagyon fontos és lényeges az az évtized, amit az üzleti életben töltöttem el,  amelyet a művészeti pályám mellett sem hagytam el, valamint, amely mellett kellő bátorságot éreztem évekkel ezelőtt, hogy a gyermekkori álmaimat is elkezdjem megvalósítsam, noha a művészet soha nem tűnt el az életemből, mindig  is rendkívül nyitott szemmel jártam, tanultam, fejlődtem.

Ma már az irodában eltöltött idő mellett, a legtöbbször teljes lángon égve készítem a lemezemet, próbálok a zenekarral vagy a táncosokkal, és egyengetem produkcióink teljes útját, nyilván a megfelelő szakemberek bevonásával…

Ennek az oldalnak a létrehozásával még egy régi álmom teljesül: írhatok… Mindig is nagyon szerettem írni. Novellát, verset, regényt képtelen volnék. De hétköznapi dolgokról vagy olyanokról, amik foglalkoztatnak és természetesen a zenéről, show-ról nagyon szívesen.

Így értelemszerűen a magam módján betekintést nyújthatok az életembe is, bízva abban, hogy érdekes lesz, mint olvasmány, valamint  szolgálhatok érdekességekkel, információkkal, képekkel, zenével és videókkal azoknak, akik a zene kapcsán tartanak velem.

Mottóm akár itt, akár a színpadon: „Szórakoztatok, hogy szórakozzam!”

Remélem sokan velem tartanak, hisz senki ne feledje: „It’s Showtime!”

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio – azt hiszem, ez lehetett a múlt heti Aréna-beli koncert mottója.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

20 éve ismerősek ezek az arcok

Az Ismerős Arcok idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Június 22-én 18 órától a Barba Negra Trackben adnak jubileumi nagykoncertet, továbbá aznap jelenik meg a GrundRecords gondozásában jubileumi lemezük díszkiadásban.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Szent Efrém Férfikar...
Arca de Noe
Arca de Noe
Budapest 
PADDY AND THE RATS
Babra
Babra
Budapest 
Horsa Banda
Horsa Banda
Budapest 
Erdőfű
Erdőfű
Budapest 
Magos
Magos
Budapest