Neoton 1000

Fixler András


Zenei stílusPop/Rock
Fixler András
“Én. Művész és egyben világi lélek. Kalandos, ábrándos útvesztőmben gyakran bolyongok. De ott legbelül mindig is égett a zene, a tánc tüze, az örök szórakoztatóé… Életem része az utazás. Repülővel vagy a zene szárnyán. Ezzel az albummal bárki velem tarthat az én igazi világomba. It’s Showtime!”

Amióta az eszemet tudom rendkívül vonzott a színház, a színpad világa. Furcsa, mert az egész úgy kezdődött, hogy a sűrűn látogatott cirkuszi előadások nyomán a családban cirkuszi előadásokat rendeztünk a felnőtteknek. Gyerekfejjel sokat jártam színházba is, imádtam.

Aztán úgy 7 évesen jött a Macskák. Lüktető zene, fülbemászó dallamok, no és a tánc…

Többé már nem akartam a családnak cirkuszi előadásokat tartani, csak zenés színházit. A sorsom akkor (is) megpecsételődött. Szerencsére olyan családban nőttem fel, ahol a kultúra, a műveltség kiemelt helyen szerepel, no és a gyerekek érdeklődési körének kiemelt támogatása… Így láthattam a 80-as, 90-es években Budapesten bemutatott összes musicalt, sőt volt szerencsém nem egyet külföldön is megnézni.

A kamaszkorral a zenei érdeklődésem –bár a musical műfaj szeretete a mai napig elkísér- eltolódott a könnyűzene irányába, abból is a könnyen megjegyezhető és táncolható dallamosabb angolszász és amerikai pop állt és áll a mai napig a legközelebb hozzám.

Titulálják sok mindennek például „rágógumi” zenének, hogy csak egyet említsek, de én büszkén vállalom és azt tapasztalom, hogy az emberek –akármit is mondjanak róla- a mai napig ismerik e dalokat és, amikor senki nem néz oda: szívesen buliznak egy jót ezekre… Talán még dúdolják is halkan… vagy hangosan…???

Sorsom úgy alakult, hogy nem a művészet útján indultam el, sem a tanulmányaim, sem a munka terén, de talán nem is baj: sok szempontból későn érő típus vagyok. Amit ma fel tudok dolgozni, amit ma meg tudok valósítani, nem biztos, hogy a húszas éveimben sikerült volna.

Nagyon fontos és lényeges az az évtized, amit az üzleti életben töltöttem el,  amelyet a művészeti pályám mellett sem hagytam el, valamint, amely mellett kellő bátorságot éreztem évekkel ezelőtt, hogy a gyermekkori álmaimat is elkezdjem megvalósítsam, noha a művészet soha nem tűnt el az életemből, mindig  is rendkívül nyitott szemmel jártam, tanultam, fejlődtem.

Ma már az irodában eltöltött idő mellett, a legtöbbször teljes lángon égve készítem a lemezemet, próbálok a zenekarral vagy a táncosokkal, és egyengetem produkcióink teljes útját, nyilván a megfelelő szakemberek bevonásával…

Ennek az oldalnak a létrehozásával még egy régi álmom teljesül: írhatok… Mindig is nagyon szerettem írni. Novellát, verset, regényt képtelen volnék. De hétköznapi dolgokról vagy olyanokról, amik foglalkoztatnak és természetesen a zenéről, show-ról nagyon szívesen.

Így értelemszerűen a magam módján betekintést nyújthatok az életembe is, bízva abban, hogy érdekes lesz, mint olvasmány, valamint  szolgálhatok érdekességekkel, információkkal, képekkel, zenével és videókkal azoknak, akik a zene kapcsán tartanak velem.

Mottóm akár itt, akár a színpadon: „Szórakoztatok, hogy szórakozzam!”

Remélem sokan velem tartanak, hisz senki ne feledje: „It’s Showtime!”

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok élén?

Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok...

Színész, ingatlanos már megvolt – a rapperekre meg mostanában úgyis rájár a rúd, jól jönne egy imázsfrissítés: erre az USA elnöki posztja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.

Szünetet tart a Quimby, Kiss Tibi terápiára vonult

Erről a Facebookon értesítették a közönségüket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek