Neoton 1000

Flautett fuvolakvartett


Zenei stílusKlasszikus
Flautett fuvolakvartett

A Flautett Fuvolakvartett 2010-ben alakult a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatóiból. Tanárunk, Ittzés Gergely támogatásával indultunk utunkra, aki azóta is a mentorunk. 

Tagok: Ernyey-Balogh Júlia, Gedai Eszter, Kovács Kinga, Réman Zsófia, valamint 2010 és 2015 között Szarvas Anna.

Felléptünk már a Művészetek Völgye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztivál és az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, és olyan kiemelkedő szólistákkal játszottunk együtt, mint Ittzés Gergely, Matuz István, Kanyó Dávid, Hegedűs Endre.

A II. Országos Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok Versenyén, 2015 áprilisában Dombóváron, kamara kategóriában első helyezést és nívódíjat ítélt nekünk a zsűri.

A 2016 márciusában, J. S. Bach születésnapja alkalmából rendezett koncerten való közreműködésünket a Bartók Rádió élőben közvetítette.

Repertoárunk a zeneirodalom széles spektrumát öleli fel: a barokk muzsikától kezdve a kortárs művekig minden stílusban szívesen játszunk, köztük nemcsak négy fuvolára írott darabokat, hanem átiratokat is. 

A hagyományos fuvola mellett pikolóval, altfuvolával és basszusfuvolával színesítjük hangzásunkat. Barokk műsorokban gyakran csembalóval bővítjük a felállást.

Céljaink közé tartozik a fuvolakvartett műfajának magas színvonalú művelése, repertoárjának bővítése és a zene eljuttatása minél szélesebb körű közönséghez. 

Szívesen működünk együtt más zenészekkel, zeneszerzőkkel és különböző művészeti ágak képviselőivel.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/flautett
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Újabb celeb-valóságshow indul – nem fogod kitalálni, miről szól majd...

Újabb celeb-valóságshow indul – nem fogod...

Saját gyártású produkcióval jelentkezik tavasszal a VIASAT6, a Celebrities in Solitaryvel, amelynek brit premierje után a magyar változata lesz az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megvan, mi lesz az Eurovízió helyett

Azt nemrég megírtuk, hogy kórházzá alakították a koronavírus-járvány terjedése miatt lefújt Eurovíziós Dalfesztivál rotterdami helyszínét, az Ahoy konferenciaközpontot. Akkor még kérdés volt, hogy mivel pótolják a műsort és mivel kárpótolják az így ki nem jutott előadókat.

Elhunyt Wallace Roney, a Miles Davis utódjának tartott amerikai dzsessztrombitás

A zenész 59 éves volt, halálát a koronavírusból fakadó komplikációk okozták a New Jersey állambeli Patersonban – tudatta a CNN a művész publicistájának közlése alapján.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek