Neoton 1000

Flautett fuvolakvartett


Zenei stílusKlasszikus
Flautett fuvolakvartett

A Flautett Fuvolakvartett 2010-ben alakult a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatóiból. Tanárunk, Ittzés Gergely támogatásával indultunk utunkra, aki azóta is a mentorunk. 

Tagok: Ernyey-Balogh Júlia, Gedai Eszter, Kovács Kinga, Réman Zsófia, valamint 2010 és 2015 között Szarvas Anna.

Felléptünk már a Művészetek Völgye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztivál és az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, és olyan kiemelkedő szólistákkal játszottunk együtt, mint Ittzés Gergely, Matuz István, Kanyó Dávid, Hegedűs Endre.

A II. Országos Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok Versenyén, 2015 áprilisában Dombóváron, kamara kategóriában első helyezést és nívódíjat ítélt nekünk a zsűri.

A 2016 márciusában, J. S. Bach születésnapja alkalmából rendezett koncerten való közreműködésünket a Bartók Rádió élőben közvetítette.

Repertoárunk a zeneirodalom széles spektrumát öleli fel: a barokk muzsikától kezdve a kortárs művekig minden stílusban szívesen játszunk, köztük nemcsak négy fuvolára írott darabokat, hanem átiratokat is. 

A hagyományos fuvola mellett pikolóval, altfuvolával és basszusfuvolával színesítjük hangzásunkat. Barokk műsorokban gyakran csembalóval bővítjük a felállást.

Céljaink közé tartozik a fuvolakvartett műfajának magas színvonalú művelése, repertoárjának bővítése és a zene eljuttatása minél szélesebb körű közönséghez. 

Szívesen működünk együtt más zenészekkel, zeneszerzőkkel és különböző művészeti ágak képviselőivel.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/flautett
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mi van veletek, Fiúk? Ez!

Mi van veletek, Fiúk? Ez!

Volt már Azok a fiúk, Pál utcai fiúk, Szigeti Fiúk, Szomori fiúk – a nemes egyszerűséggel csak "Fiúk" névre hallgató zenekarnak megjelent a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ha írsz egy max. 3 perces számot, most 50.000-250.000 pénzt kaphatsz érte

Az KNK Könnyűzenei Kollégiuma most kitett 125 millió forintot az asztalra a könnyűzenészek helyzetének javítása érdekében – a nyílt pályázaton bárki indulhat magánszemélyként, bár a pályaművet csapatban kell elkészítenie. Szolidaritás, összefogás, alkotás!

A Kasabian kitette a frontember szűrét

Noha az első közlések szerint útjaik közös megegyezéssel váltak el, a Kasabian további kommunikációja szerint a 39 éves Tom Meighan-nek bántalmazási ügye miatt el KELLETT hagynia a zenekart.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek