Flautett fuvolakvartett


Zenei stílusKlasszikus
Flautett fuvolakvartett

A Flautett Fuvolakvartett 2010-ben alakult a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatóiból. Tanárunk, Ittzés Gergely támogatásával indultunk utunkra, aki azóta is a mentorunk. 

Tagok: Ernyey-Balogh Júlia, Gedai Eszter, Kovács Kinga, Réman Zsófia, valamint 2010 és 2015 között Szarvas Anna.

Felléptünk már a Művészetek Völgye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztivál és az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, és olyan kiemelkedő szólistákkal játszottunk együtt, mint Ittzés Gergely, Matuz István, Kanyó Dávid, Hegedűs Endre.

A II. Országos Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok Versenyén, 2015 áprilisában Dombóváron, kamara kategóriában első helyezést és nívódíjat ítélt nekünk a zsűri.

A 2016 márciusában, J. S. Bach születésnapja alkalmából rendezett koncerten való közreműködésünket a Bartók Rádió élőben közvetítette.

Repertoárunk a zeneirodalom széles spektrumát öleli fel: a barokk muzsikától kezdve a kortárs művekig minden stílusban szívesen játszunk, köztük nemcsak négy fuvolára írott darabokat, hanem átiratokat is. 

A hagyományos fuvola mellett pikolóval, altfuvolával és basszusfuvolával színesítjük hangzásunkat. Barokk műsorokban gyakran csembalóval bővítjük a felállást.

Céljaink közé tartozik a fuvolakvartett műfajának magas színvonalú művelése, repertoárjának bővítése és a zene eljuttatása minél szélesebb körű közönséghez. 

Szívesen működünk együtt más zenészekkel, zeneszerzőkkel és különböző művészeti ágak képviselőivel.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/flautett
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2020-t illetően úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyhez nagyon hasonló műsorsorozatra számíthatunk, de nagyon meghökkentő határidőkkel és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Heti hetes – zenész módra

A Fülesbagoly blog YouTube csatornáján hétről hétre ismert magyar zenészek kommentálnak aktuális zenei híreket. Az első részben terítékre kerül a klipszemle, az online zaklatás, a bakelit újbóli felvirágzása és a zenei lopás is.

Nick Cave újra Budapestre jön!

Jövőre újra ellátogat Magyarországra Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds. A zenekar a legfrissebb lemezét, a napokban megjelent Ghosteent mutatja be 2020. június 2-án a Papp László Budapest Sportarénában. Legutóbb tavaly júniusban jártak Magyarországon, akkor is az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek