Flautett fuvolakvartett


Zenei stílusKlasszikus
Flautett fuvolakvartett

A Flautett Fuvolakvartett 2010-ben alakult a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának hallgatóiból. Tanárunk, Ittzés Gergely támogatásával indultunk utunkra, aki azóta is a mentorunk. 

Tagok: Ernyey-Balogh Júlia, Gedai Eszter, Kovács Kinga, Réman Zsófia, valamint 2010 és 2015 között Szarvas Anna.

Felléptünk már a Művészetek Völgye, a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztivál és az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, és olyan kiemelkedő szólistákkal játszottunk együtt, mint Ittzés Gergely, Matuz István, Kanyó Dávid, Hegedűs Endre.

A II. Országos Fúvós és Ütőhangszeres Tanárok Versenyén, 2015 áprilisában Dombóváron, kamara kategóriában első helyezést és nívódíjat ítélt nekünk a zsűri.

A 2016 márciusában, J. S. Bach születésnapja alkalmából rendezett koncerten való közreműködésünket a Bartók Rádió élőben közvetítette.

Repertoárunk a zeneirodalom széles spektrumát öleli fel: a barokk muzsikától kezdve a kortárs művekig minden stílusban szívesen játszunk, köztük nemcsak négy fuvolára írott darabokat, hanem átiratokat is. 

A hagyományos fuvola mellett pikolóval, altfuvolával és basszusfuvolával színesítjük hangzásunkat. Barokk műsorokban gyakran csembalóval bővítjük a felállást.

Céljaink közé tartozik a fuvolakvartett műfajának magas színvonalú művelése, repertoárjának bővítése és a zene eljuttatása minél szélesebb körű közönséghez. 

Szívesen működünk együtt más zenészekkel, zeneszerzőkkel és különböző művészeti ágak képviselőivel.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/flautett
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést – s ez 13 éve volt

Legutóbb a Heaven Street Seven kapott ilyen elismerést...

A Eurosonic fesztiválon január 17-én, péntek este megrendezett gálán adták át a Music Moves Europe Talent Awards díjakat. Az elismerést nyolc...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Poptörténeti emlékpont lett a klub, ahonnan a Kispál és a Borz elindult

Az NKA Hangfoglaló által 2015-ben útjára indított Poptörténeti Tanösvény részeként január elején újabb Poptörténeti Emléktáblát avattak, ezúttal Pécsett, az Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Szenes Klubban.

A Spotify külön oldalt indított zenerajongó háziállatoknak – és gazdáiknak

Azaloldalon meg kell adnunk, hogy a kutyánk, macskánk, hörcsögünk, madarunk vagy iguanánk mennyire nyitott, mennyire mozgékony és barátságos, majd a kérdőív és a saját hallgatási szokásaink alapján a Spotify generál is nekünk egy playlistet – írja a Kreatív.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek