Év koncertje - szavazás

Freegid


HonlapNem ismert
Zenei stílusR & B / Soul / Funk
Freegid
1995-ben alakult magyar zenekar. Az alapító tagok Vernyik Imre tenor szaxofon, Koska Zoltán dob, Herendi Valér gitár, Erdélyi Balázs basszus gitár és Bárány Attila ének. Több tagcsere történt billentyűs és vokál poszton. Később Koska Zoltánt, Győző Gábor váltotta a doboknál, ezzel egyidőben Tóvári Zsófi ének, Simon Powlett altsax, Gürtl István billentyűs, és Takács Márton ütőhangszerek, csatlakozott a zenekarhoz. A 1990-es évek második felében aktív részesei voltak a budapesti klubéletnek. Több fellépésük volt az akkor felkapott szórakozóhelyeken (Bahnhof, Süss fel nap, Zöld pardon), illetve Siófokon a Palace-ban is koncerteztek. A zenekar a korszak közkedvelt funky, soul, blues, R n’B és Funkrock slágereit játszotta.
A Freegid összetétele többször változott. Volt olyan időszak, amikor a zenekar kettészakadt, Erdélyi Balázs helyét Lendvai Péter töltötte be, Herendi Valér helyett Szabó Márton (az R-Go mostani gitárosa), Gürtl István helyett Kovács Gábor billentyűs (Kyru Gotta Humble) játszott a csapatban. Ezekben az időkben Tóvári Zsófi után, Farkas Zsófi a La Bouche formáció jelenlegi vokalistája énekelt.
20 évvel a megalakulás után 2015-ben Tóvári Zsófi kezdeményezésére összeállt újra a banda, (Gürtl István és Takács Márton nélkül) Vernyik Imre, Bárány Attila, Herendi Valér, Erdélyi Balázs, Győző Gábor, Simon Powlett, illetve vendégként Molnár Levente billentyűs, közreműködésével adott sikeres koncertet a Morrison’s 2-ben.
2018-ban Tóth Géza személyében egy trombitás igazolt hozzájuk. Jelenleg így próbálnak és koncerteznek.

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/freegid/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Agyonlőtték a húszéves amerikai rappert

Agyonlőtték a húszéves amerikai rappert

A feltörekvő fiatal rappert, Pop Smoke-ot szerdán hajnalban lőtték agyon bérelt házában, Hollywoodban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lemondták dublini és londoni koncertjüket a járvány miatt Kowáék

Noha a hírek arról szólnak, hogy csitul a járvány, a zenekar a teljes visszahúzódásáig biztonsági okokból nem vállal repülő- és hajóutakat – mindezt a Facebook oldalukon tették közzé.

Volt olyan, amikor Mick Jaggernek nem volt pénze cigire...

Árverésre bocsátja több mint ezer tárgyból álló zenei relikviagyűjteményét a Rolling Stones egykori basszusgitárosa, Bill Wyman, aki 1983-ban vált ki a bandából.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek