Neoton 1000

Freegid


HonlapNem ismert
Zenei stílusR & B / Soul / Funk
Freegid
1995-ben alakult magyar zenekar. Az alapító tagok Vernyik Imre tenor szaxofon, Koska Zoltán dob, Herendi Valér gitár, Erdélyi Balázs basszus gitár és Bárány Attila ének. Több tagcsere történt billentyűs és vokál poszton. Később Koska Zoltánt, Győző Gábor váltotta a doboknál, ezzel egyidőben Tóvári Zsófi ének, Simon Powlett altsax, Gürtl István billentyűs, és Takács Márton ütőhangszerek, csatlakozott a zenekarhoz. A 1990-es évek második felében aktív részesei voltak a budapesti klubéletnek. Több fellépésük volt az akkor felkapott szórakozóhelyeken (Bahnhof, Süss fel nap, Zöld pardon), illetve Siófokon a Palace-ban is koncerteztek. A zenekar a korszak közkedvelt funky, soul, blues, R n’B és Funkrock slágereit játszotta.
A Freegid összetétele többször változott. Volt olyan időszak, amikor a zenekar kettészakadt, Erdélyi Balázs helyét Lendvai Péter töltötte be, Herendi Valér helyett Szabó Márton (az R-Go mostani gitárosa), Gürtl István helyett Kovács Gábor billentyűs (Kyru Gotta Humble) játszott a csapatban. Ezekben az időkben Tóvári Zsófi után, Farkas Zsófi a La Bouche formáció jelenlegi vokalistája énekelt.
20 évvel a megalakulás után 2015-ben Tóvári Zsófi kezdeményezésére összeállt újra a banda, (Gürtl István és Takács Márton nélkül) Vernyik Imre, Bárány Attila, Herendi Valér, Erdélyi Balázs, Győző Gábor, Simon Powlett, illetve vendégként Molnár Levente billentyűs, közreműködésével adott sikeres koncertet a Morrison’s 2-ben.
2018-ban Tóth Géza személyében egy trombitás igazolt hozzájuk. Jelenleg így próbálnak és koncerteznek.

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/freegid/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ha írsz a Fesztiválzenekarnak, gangkoncertet adhat a házatokban!

Ha írsz a Fesztiválzenekarnak, gangkoncertet adhat a...

A Fesztiválzenekar zenészei júniusban minden vasárnap és hétfő este lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

40 éve történt: ráomlott a közönségre a fal az ifiparkos Edda koncerten

1980. május 27-én az Edda Művek adott koncertet az ifiparkban, azon a helyen, ami –némi átalakulás után – most a Várkert Bazár nevet viseli.

Végül mégis megünneplik a az 50. Glastonburyt – a szülinapnak a BBC ad helyet

A BBC bejelentette, hogy The Glastonbury Experience címmel a fesztivál időpontjával egy időben – főműsoridőben!– egy komplett műsorfolyamot szentelnek az ikonikus fesztiválnak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek