Neoton 1000

FreshFabrik


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
FreshFabrik

A FreshFabrik zenekar 1994-ben alakult, majd ugyanebben az évben mutatkozott be a Petőfi Csarnokban a RUN DMC vendégeként.
Ez az első fellépés segítette hozzá a zenekart az első lemezszerződés megkötéséhez, amelynek eredményeként 1994-ben megjelent Certificado című anyaguk a HMK Music gondozásában.
Az elkövetkező két évben a zenekar hazai koncertsorozatokat bonyolított le, miközben külföldön is - Jugoszláviában háromszor, Olasz- és Németországban kétszer - turnéztak.
1997-ben vált aktuálissá a zenekar második albumának elkészítése.
Olyan kiadó után nézett a csapat, amelynek módjában állt nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacra is eljuttatni a megjelenő anyagot.
Kézenfekvő volt egy multinaciolális cég, a Warner Music Hungary label-jének, a 1G Records-nak megkeresése.
A bemutatott anyag tetszett a Kiadónak, a szerződés megköttetett, majd 1997-ben a boltokba került a Nerve című album.
A FreshFabrik ezzel a lemezzel megalapozta hazai hírnevét és az egyik legkeresettebb hazai koncertzenekar lett: az 1998-es év minden jelentős, könnyűzenei fesztiválján részt vett, és a hazai szintéren meghatározóvá vált.
A FreshFabrik azon kevés rockzenét játszó zenekarok egyike, akit a média is elfogad: klipjeik a TV csatornákon naponta láthatók, zenei műsorok szívesen látott vendégei.

A zenekar történetében meghatározó volt a 2000. év.
1999. őszén-telén lebonyolított sikeres ausztráliai turné eredményeként, a Warner Music Ausztrália 2000. januárjában megjelentette a Nerve albumot.
Az országos média (TV-k, szaklapok) készítettek interjút a zenekarral, a Nerve felkerült több kereskedelmi rádió ajánlati listájára.
2000-ben kezte meg az együttes a harmadik albumának a Drive My Hand-nek a munkálatait.
Az album elkészítése olyan profi szakemberek segítségével zajlott, mint Mr. Colson, aki hangmérnökként dolgozott már együtt Skunk Anansie-vel, a Smashing Pumpkins-szal és a Walt Mink együttessel.
Az album masterizálása is külföldi stúdióhoz kötődik: a New York-i Classic Sound Studio végezte el ezeket a munkálatokat Scott Hull segítségével.
A munka eredményeként egy igazán magas színvonalon elkészített lemez jelent meg 2000. őszén, Drive My Hand címmel.
A lemez első slágere a "Lamentation" című szám hamar elnyerte mind a szakmabeliek mind a rajongók tetszését.
2000. nyarán még a "Drive My Hand" album megjelenése előtt a nagyszínpadon léptek fel a Pepsi Szigeten olyan zenekarok előzenekaraként mint a Bad Religion és a Bloodhound Gang.
2001. március 8-án a FreshFabrik igazi elimerésben részesült: megnyerték az Arany-Zsiráf Díjat a legjobb magyar modern rock kategóriában.
Ezzel bizonyították a szakma előtt is, hogy a "Drive My Hand" albummal igazán korszakalkotó művet hozak létre.
A sikerek ezután még tovább folytatódtak: 2001. június 12-én Csehországban megjelent a "Drive My Hand" album.
Az zenekar egyhetes promóciós körúton vett részt Prágában.
Egyhetes ottartózkodásuk fénypontjaként 2001. június 12-én az AC/DC előzenekaraként léptek fel a prágai Strahov Stadionban, 35.000 néző előtt.
A cseh közönség szeretettel fogadta a FreshFabrik-et, akik kiemelkedően jó teljesítményt nyújtottak, ezzel méginkább alátámasztva jogosultságukat arra, hogy egy ilyen rangos eseményen fellépjenek.

Felállás:
Újvári Péter - ének
Hain Réka - basszussgitár
Kovács Levente - ritmusgitár
Dula Sándor - szólógitár
Koncz Mátyás - ritmusgitár
Szabó András - Dob
 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Unod a sorozatokat? Mutatunk 7 zenei témájú dokut!

Unod a sorozatokat? Mutatunk 7 zenei témájú dokut!

Feldmár András pszichoterapeuta azért ajánlja, "hogy minél több dokumentumfilmet nézzünk meg, mert mindegyik egy ajándék. Olyan értékes...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Alicia Keys egy szál zongorával aratott sikert

A mindennapok hősei előtt tiszteleg Alicia Keys "Underdog" című dalának akusztikus verziójával.

Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre!

Bobby McFerrin sokak számára „a fickó, aki a Don't Worry, Be Happyt énekelte”. Ő a szerzője és előadója ennek a majd' harminc évvel ezelőtt megjelent világslágernek, művészetének azonban ez csupán egy apró momentuma – erről koncertjén is bizonyságot adott tavaly a Müpában. Aki lemarad erről az estéről, most bepótolhatja!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek