FreshFabrik


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
FreshFabrik

A FreshFabrik zenekar 1994-ben alakult, majd ugyanebben az évben mutatkozott be a Petőfi Csarnokban a RUN DMC vendégeként.
Ez az első fellépés segítette hozzá a zenekart az első lemezszerződés megkötéséhez, amelynek eredményeként 1994-ben megjelent Certificado című anyaguk a HMK Music gondozásában.
Az elkövetkező két évben a zenekar hazai koncertsorozatokat bonyolított le, miközben külföldön is - Jugoszláviában háromszor, Olasz- és Németországban kétszer - turnéztak.
1997-ben vált aktuálissá a zenekar második albumának elkészítése.
Olyan kiadó után nézett a csapat, amelynek módjában állt nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi piacra is eljuttatni a megjelenő anyagot.
Kézenfekvő volt egy multinaciolális cég, a Warner Music Hungary label-jének, a 1G Records-nak megkeresése.
A bemutatott anyag tetszett a Kiadónak, a szerződés megköttetett, majd 1997-ben a boltokba került a Nerve című album.
A FreshFabrik ezzel a lemezzel megalapozta hazai hírnevét és az egyik legkeresettebb hazai koncertzenekar lett: az 1998-es év minden jelentős, könnyűzenei fesztiválján részt vett, és a hazai szintéren meghatározóvá vált.
A FreshFabrik azon kevés rockzenét játszó zenekarok egyike, akit a média is elfogad: klipjeik a TV csatornákon naponta láthatók, zenei műsorok szívesen látott vendégei.

A zenekar történetében meghatározó volt a 2000. év.
1999. őszén-telén lebonyolított sikeres ausztráliai turné eredményeként, a Warner Music Ausztrália 2000. januárjában megjelentette a Nerve albumot.
Az országos média (TV-k, szaklapok) készítettek interjút a zenekarral, a Nerve felkerült több kereskedelmi rádió ajánlati listájára.
2000-ben kezte meg az együttes a harmadik albumának a Drive My Hand-nek a munkálatait.
Az album elkészítése olyan profi szakemberek segítségével zajlott, mint Mr. Colson, aki hangmérnökként dolgozott már együtt Skunk Anansie-vel, a Smashing Pumpkins-szal és a Walt Mink együttessel.
Az album masterizálása is külföldi stúdióhoz kötődik: a New York-i Classic Sound Studio végezte el ezeket a munkálatokat Scott Hull segítségével.
A munka eredményeként egy igazán magas színvonalon elkészített lemez jelent meg 2000. őszén, Drive My Hand címmel.
A lemez első slágere a "Lamentation" című szám hamar elnyerte mind a szakmabeliek mind a rajongók tetszését.
2000. nyarán még a "Drive My Hand" album megjelenése előtt a nagyszínpadon léptek fel a Pepsi Szigeten olyan zenekarok előzenekaraként mint a Bad Religion és a Bloodhound Gang.
2001. március 8-án a FreshFabrik igazi elimerésben részesült: megnyerték az Arany-Zsiráf Díjat a legjobb magyar modern rock kategóriában.
Ezzel bizonyították a szakma előtt is, hogy a "Drive My Hand" albummal igazán korszakalkotó művet hozak létre.
A sikerek ezután még tovább folytatódtak: 2001. június 12-én Csehországban megjelent a "Drive My Hand" album.
Az zenekar egyhetes promóciós körúton vett részt Prágában.
Egyhetes ottartózkodásuk fénypontjaként 2001. június 12-én az AC/DC előzenekaraként léptek fel a prágai Strahov Stadionban, 35.000 néző előtt.
A cseh közönség szeretettel fogadta a FreshFabrik-et, akik kiemelkedően jó teljesítményt nyújtottak, ezzel méginkább alátámasztva jogosultságukat arra, hogy egy ilyen rangos eseményen fellépjenek.

Felállás:
Újvári Péter - ének
Hain Réka - basszussgitár
Kovács Levente - ritmusgitár
Dula Sándor - szólógitár
Koncz Mátyás - ritmusgitár
Szabó András - Dob
 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac – Könyvet írtak a Petőfi Csarnokról

Karthago, Nirvana, Csillagfénydiszkó, bolhapiac –...

A Petőfi Csarnok – Ifjúsági kultúra és szabadidőpolitika címmel kötet jelent meg, amely a Városligetben három évtizeden át működő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Zenei bloggerek, szerkesztők, újságírók – lehet pályázni ismét!

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma pályázatot írt ki kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására. A támogatási keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető.

Talán mégsem issza halálra magát Johnny Depp karácsonyig, mert a nyár végén Európában kell turnéznia

Pár napja attól harsogott a bulvár, hogy a színész-zenész barátai a médiához fordultak kétségbeesésükben, mert Depp annyit iszik, hogy talán a karácsonyt sem éri meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek