Gavriel Lipkind


Zenei stílusKlasszikus
Gavriel Lipkind
Gavriel Lipkind csellóművész Izraelben született 1977-ben. Zenei tehetsége már nagyon korán megmutatkozott és már 16 évesen Zubin Mehta vezényletével koncertezett az Izraeli Filharmonikusokkal, de meghívták őt a Müncheni és a Baltimorei Filharmonikusok is. Olyan világnagyságokkal lépett közönség elé, mint Giuseppe Sinopoli, Pinchas Zuckermann, Yuri Bashmet vagy Gidon Kremer.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung írta róla: „ Új csillag született...a fiatal izraeli csellista napjaink egyik legnagyobb muzsikusa..."
Eddig két CD-je jelent meg, amelyek egymástól nagyon eltérő, karakteres zenei világot mutatnak be. A Miniatures&Folklore albumon Lipkind átiratában hangzanak fel Csajkovszkij, Mendelssohn és Bramhs mellett olyan kevésbé ismert zeneszerzők művei is, mint Ben-Haim, Moszkowszki, Albeniz és Gabrielli. Johann Sebastian Bach 6 cselló szvitjét rögzítette másik lemezén, amely Single Voice Polyphony címmel jelent meg.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil angyalarcú gitárosa, Bencsik Samu

Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil...

Ma lenne 67 éves Bencsik Sándor Samu (1952-1987), a tragikus sorsú gitáros, aki játszott a Beatrice, a Gesarol – később P. Mobil és a P.Box...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Sztárok, cirkuszi show és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Szenes Iván Emlékét az általa írt több ezer dalszöveg és számos színdarab mellett a lánya, Andrea által minden évben megszervezett koncert is őrzi, melyet a hagyományokhoz hűen idén is a „régi ház körül”, a Szenes Iván nevét viselő téren láthat és hallhat a közönség, szeptember 15-én.

Háromórás koncertet ad az Arénában a Dream Theater

Jövőre tizenkettedszer is eljön Magyarországra a Dream Theater. A világhírű amerikai progresszív metálzenekar 2020. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában ad mintegy háromórás koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek