Gavriel Lipkind


Zenei stílusKlasszikus
Gavriel Lipkind
Gavriel Lipkind csellóművész Izraelben született 1977-ben. Zenei tehetsége már nagyon korán megmutatkozott és már 16 évesen Zubin Mehta vezényletével koncertezett az Izraeli Filharmonikusokkal, de meghívták őt a Müncheni és a Baltimorei Filharmonikusok is. Olyan világnagyságokkal lépett közönség elé, mint Giuseppe Sinopoli, Pinchas Zuckermann, Yuri Bashmet vagy Gidon Kremer.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung írta róla: „ Új csillag született...a fiatal izraeli csellista napjaink egyik legnagyobb muzsikusa..."
Eddig két CD-je jelent meg, amelyek egymástól nagyon eltérő, karakteres zenei világot mutatnak be. A Miniatures&Folklore albumon Lipkind átiratában hangzanak fel Csajkovszkij, Mendelssohn és Bramhs mellett olyan kevésbé ismert zeneszerzők művei is, mint Ben-Haim, Moszkowszki, Albeniz és Gabrielli. Johann Sebastian Bach 6 cselló szvitjét rögzítette másik lemezén, amely Single Voice Polyphony címmel jelent meg.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


2 milliárd forint – ennyit kerestek idén a dalszerzők

2 milliárd forint – ennyit kerestek idén a dalszerzők

Elsőre nagynak tűnik ez az összeg, de ha hozzátesszük, hogy 7853 magyar dalszerző osztozik rajta, a 250 ezres átlag (Ft) már nem akkora vagyon, s ha...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nyomjad, anyukám! – Sena műsort vezet

Az anyaságot körülvevő mítoszokkal, tabukkal és félreértésekkel szeretne szakítani a YouTube új, magyar fejlesztésű online videósorozata. A formátumot gyártó WMN Produkció Senát kérte föl a műsorvezetésre, aki most először próbálja ki magát ezen a területen. Állítása szerint nem bánta meg. Sőt...

Belfeszt a hétvégén! Itt a részletes programbontás

Május 24-26. között rengeteg zenei programmal, gaszto-élményekkel, és irodalommal vár minden érdeklődőt a főváros legnagyobb szabadtéri ingyenes rendezvénysorozata a 13. Belvárosi Fesztivál.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek