Gavriel Lipkind


Zenei stílusKlasszikus
Gavriel Lipkind
Gavriel Lipkind csellóművész Izraelben született 1977-ben. Zenei tehetsége már nagyon korán megmutatkozott és már 16 évesen Zubin Mehta vezényletével koncertezett az Izraeli Filharmonikusokkal, de meghívták őt a Müncheni és a Baltimorei Filharmonikusok is. Olyan világnagyságokkal lépett közönség elé, mint Giuseppe Sinopoli, Pinchas Zuckermann, Yuri Bashmet vagy Gidon Kremer.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung írta róla: „ Új csillag született...a fiatal izraeli csellista napjaink egyik legnagyobb muzsikusa..."
Eddig két CD-je jelent meg, amelyek egymástól nagyon eltérő, karakteres zenei világot mutatnak be. A Miniatures&Folklore albumon Lipkind átiratában hangzanak fel Csajkovszkij, Mendelssohn és Bramhs mellett olyan kevésbé ismert zeneszerzők művei is, mint Ben-Haim, Moszkowszki, Albeniz és Gabrielli. Johann Sebastian Bach 6 cselló szvitjét rögzítette másik lemezén, amely Single Voice Polyphony címmel jelent meg.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és...

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Na milyen fesztivál lesz Gödön???

Már lassan megszokhattuk, hogy mindennek, sőt: mindennek IS van fesztiválja Magyarországon, de a kakaós csiga eddig nem bukkant fel tematizáló tényezőként :)

Megvan, ki játssza az Elvis-film főszerepét

Mostanában egyre több film jelenik meg a műfajban, lásd: Bohém Rapszódia (a Queen pályájáról szóló film, főleg Freddie Mercury szemszögéből), a Rocketman (Elton John életéről), illetve most készül Judy Garland életéről (melyben a főszerepet Renée Zellweger játssza majd), illetve hamarosan érkezik a film Elvisről is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek