Neoton 1000

Gavriel Lipkind


Zenei stílusKlasszikus
Gavriel Lipkind
Gavriel Lipkind csellóművész Izraelben született 1977-ben. Zenei tehetsége már nagyon korán megmutatkozott és már 16 évesen Zubin Mehta vezényletével koncertezett az Izraeli Filharmonikusokkal, de meghívták őt a Müncheni és a Baltimorei Filharmonikusok is. Olyan világnagyságokkal lépett közönség elé, mint Giuseppe Sinopoli, Pinchas Zuckermann, Yuri Bashmet vagy Gidon Kremer.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung írta róla: „ Új csillag született...a fiatal izraeli csellista napjaink egyik legnagyobb muzsikusa..."
Eddig két CD-je jelent meg, amelyek egymástól nagyon eltérő, karakteres zenei világot mutatnak be. A Miniatures&Folklore albumon Lipkind átiratában hangzanak fel Csajkovszkij, Mendelssohn és Bramhs mellett olyan kevésbé ismert zeneszerzők művei is, mint Ben-Haim, Moszkowszki, Albeniz és Gabrielli. Johann Sebastian Bach 6 cselló szvitjét rögzítette másik lemezén, amely Single Voice Polyphony címmel jelent meg.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy...

Az, hogy saját whiskey-t készít a Metallica, nem újdonság, 2017-ben írtuk meg. A Blackened márkanevű italt az együttes1988-ban megjelent And...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ha fáj valamid, hallgasd meg a Belga káromkodós számát!

Brit tudósok szerint (...) ugyanis csökkenti a fájdalmat a káromkodás – erről a 24.hu-ban olvastunk.

Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

Bár a Lánchíd mostanában nem pont zenei okokból került a lapok címoldalára, ez most az lesz. Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző Alan Walkerrel közös, „Time" című számához a COVID-19 miatt kiüresedett városokat megjelenítő videóklipet készítettek, amelyben a mi hidunk is felbukkan.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek