Géczi Erika (énekes-dalszerző)


Zenei stílusPop/Rock
Géczi Erika (énekes-dalszerző)

Az egykori világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakos 1988 óta foglalkozik komolyabban a zenéléssel.Az énekes-gitáros Géczi Erika szuggesztív, lélekközeli dalainak és letisztult előadásmódjának köszönhetően egyedi és értékes színfolt a magyar könnyűzene világában.
A sportkarriertel egyidőben kezdte a zenélést a Tengsz-lengsz zenekarban, 1989-től a Bojtorján  tagja, majd 1995-től a Rockfort együttesben énekelt. 1996-ban felkérték a Honfoglalás film főcímdalának eléneklésére Szabó Csillával duettben. A filmzene platinalemez lett. 2002 -ben megszületett a GLM produkció, amely egy különleges művészettársulás és ennek eredménye az első szólólemez (Megfestett érzések). 2000 és 2010 között a nagysikerű legendás folk-rock formáció, a Kormorán egyik énekesnője volt. 2006-ban Magyar Örökség-díjat kap a zenekar tagjaként. 2011 és 2017 között az Örökség zenekar énekes-dalszerzője.2016 óta a hortobágyi Chrome Rt. zenekarral is vannak fellépései.
2018-tól szólóban zenél tovább; zenésztársai között ott van Rózsa György (gitár), Kosz Szilveszter (bilentyűs hangszerek), May Virág Anna (basszusgitár, vokál), valamint Huszti Miklós (dob). Műsorában megtalálhatóak régi dalok és új szerzemények is. Szólólemeze, az Angyalszárnyakon 2019 augusztusában jelent meg, melyet egy különleges jubileumi koncerten mutatott be a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban 2019 októberében. Az ebből készült videó-és hanganyag a tervek szerint 2021 októberében jelenik meg. Jelenleg új zenealbuma anyagát dolgozik. 

 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/geczi.erika.hivatalos
 
Képtár
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88829
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88830
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88831
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad zenei programjai

100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad...

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Meghalt Vangelis

Meghalt Vangélisz Papathanaszíu, ismertebb nevén Vangelis. Az Oscar-díjas görög zeneszerző 79 éves volt – adta hírül a HVG.hu.

A világ leglázadóbb koncertzenekara nemsokára Budapesten: végre ideér a Gogol Bordello!!!!

Imádjuk őket, a Szigeten többször is a nulladik sorból (fotós árok) élvezhettük az egyébként ukrán származású Eugene Hütz – tényleg így hívják – és bandája elementáris energiát felszabadító, koncertnek nevezett őrületét. 2021. június 26-án adtak volna koncertet, végül majdnem pont egy évvel később, 2022. június...
Új koncertek