Géczi Erika (énekes-dalszerző)


Zenei stílusPop/Rock
Géczi Erika (énekes-dalszerző)

Az egykori világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakos 1988 óta foglalkozik komolyabban a zenéléssel.Az énekes-gitáros Géczi Erika szuggesztív, lélekközeli dalainak és letisztult előadásmódjának köszönhetően egyedi és értékes színfolt a magyar könnyűzene világában.
A sportkarriertel egyidőben kezdte a zenélést a Tengsz-lengsz zenekarban, 1989-től a Bojtorján  tagja, majd 1995-től a Rockfort együttesben énekelt. 1996-ban felkérték a Honfoglalás film főcímdalának eléneklésére Szabó Csillával duettben. A filmzene platinalemez lett. 2002 -ben megszületett a GLM produkció, amely egy különleges művészettársulás és ennek eredménye az első szólólemez (Megfestett érzések). 2000 és 2010 között a nagysikerű legendás folk-rock formáció, a Kormorán egyik énekesnője volt. 2006-ban Magyar Örökség-díjat kap a zenekar tagjaként. 2011 és 2017 között az Örökség zenekar énekes-dalszerzője.2016 óta a hortobágyi Chrome Rt. zenekarral is vannak fellépései.
2018-tól szólóban zenél tovább; zenésztársai között ott van Rózsa György (gitár), Kosz Szilveszter (bilentyűs hangszerek), May Virág Anna (basszusgitár, vokál), valamint Huszti Miklós (dob). Műsorában megtalálhatóak régi dalok és új szerzemények is. Szólólemeze, az Angyalszárnyakon 2019 augusztusában jelent meg, melyet egy különleges jubileumi koncerten mutatott be a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban 2019 októberében. Az ebből készült videó-és hanganyag a tervek szerint 2021 októberében jelenik meg. Jelenleg új zenealbuma anyagát dolgozik. 

 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/geczi.erika.hivatalos
 
Képtár
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88829
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88830
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88831
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Kastélyházibuli újratöltve!

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

A Tankcsapda klasszikusa az idei Campus Fesztivál himnusza

A „Campus edition - Éld meg a pillanatot!" címre keresztelt szerzemény nem ismeretlen a zenekedvelők számára, ugyanis az alapja a Tankcsapda 'Ülj le mellém' című dala.

87 ezren fesztiváloztak a Campuson

A fesztivál nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről: a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon, idén a Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű nappal szerveztek meg Debrecenben. Az eseményen a szervezők közlése szerint 87 ezren vettek részt.

Korda György is az EFOTT-on landol

A zenei szakma hazai krémje (pl. Halott Pénz, Wellhello, Follow The Flow, Bagossy Brothers Company) és a külföldi headlinerek (Scooter, Flo Rida) mellett a retró nagyágyúi is fellépnek az idei EFOTT-on.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek