Szécsi Pál 80

Géczi Erika (énekes-dalszerző)


Zenei stílusPop/Rock
Géczi Erika (énekes-dalszerző)

Az egykori világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakos 1988 óta foglalkozik komolyabban a zenéléssel.Az énekes-gitáros Géczi Erika szuggesztív, lélekközeli dalainak és letisztult előadásmódjának köszönhetően egyedi és értékes színfolt a magyar könnyűzene világában.
A sportkarriertel egyidőben kezdte a zenélést a Tengsz-lengsz zenekarban, 1989-től a Bojtorján  tagja, majd 1995-től a Rockfort együttesben énekelt. 1996-ban felkérték a Honfoglalás film főcímdalának eléneklésére Szabó Csillával duettben. A filmzene platinalemez lett. 2002 -ben megszületett a GLM produkció, amely egy különleges művészettársulás és ennek eredménye az első szólólemez (Megfestett érzések). 2000 és 2010 között a nagysikerű legendás folk-rock formáció, a Kormorán egyik énekesnője volt. 2006-ban Magyar Örökség-díjat kap a zenekar tagjaként. 2011 és 2017 között az Örökség zenekar énekes-dalszerzője.2016 óta a hortobágyi Chrome Rt. zenekarral is vannak fellépései.
2018-tól szólóban zenél tovább; zenésztársai között ott van Rózsa György (gitár), Kosz Szilveszter (bilentyűs hangszerek), May Virág Anna (basszusgitár, vokál), valamint Huszti Miklós (dob). Műsorában megtalálhatóak régi dalok és új szerzemények is. Szólólemeze, az Angyalszárnyakon 2019 augusztusában jelent meg, melyet egy különleges jubileumi koncerten mutatott be a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban 2019 októberében. Az ebből készült videó-és hanganyag a tervek szerint 2021 októberében jelenik meg. Jelenleg új zenealbuma anyagát dolgozik. 

 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/geczi.erika.hivatalos
 
Képtár
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88829
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88830
  • Géczi Erika (énekes-dalszerző) kép 88831
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Nemrég arról számoltunk be, hogy 14 év után távozik a Pokolgép éléről Tóth Attila énekes. Akkori közleménye szerint egészségügyi okból,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Az újrakezdés nehéz ügy – a Woodstock Barbie megugrotta

A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalálták méltó utódját Ördög Dóra (nem Nóra!!!) személyében, akivel új lendületet kapott a zenekar, és ezt élőben is bizonyították a decemberi A38-as koncertjükön.

Másodpilótaként az Air France kötelékében dolgozik a csodagyerekként feltűnt karmester

Daniel Harding nem az egyedüli zenész, aki a fellegekbe vágyik: Bruce Dickinsonnak (Iron Maiden) is megvan az összes vizsgája és fokozata, akár nagy Boeing utasszállítókat is vezethetne. Dickinson június elsején ad koncertet a Barba Negrában, Harding pedig március 4-én, Észak-Európa legkiválóbb zenei együttese, a Svéd Rádió...
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest