Grover Washington Jr. Emlékzenekar


Zenei stílusJazz/Blues
Grover Washington Jr. Emlékzenekar
A Grover Washington Jr. Emlékzenekar 2009-ben alakult, azzal a szándékkal, hogy felelevenítse és megismertesse a közönséggel a 10 éve elhunyt, kiváló amerikai szaxofonos, Grover Washington Jr. munkásságát, egy nagyszabású emlékkoncert keretein belül. Az emlékkoncertre 2009. december 2-án került sor, a budapesti Gödör Klub nagyszínpadán, és igen nagy sikerrel zárult. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ki is volt Grover Washington Jr. A zenekar névadója mindenidők egyik legnagyobb hatású szaxofonosa volt, John Klemmer, George Benson, David Sanborn, Bob James, Chuck Manhione, Herb Alpert és a Spyro Gyra mellett ő is a mostanában igen divatos és népszerű smooth jazz atyjai közé sorolható. Mivel Magyarországon még viszonylag ismeretlennek számít a jazz e könnyebben "emészthető" vállfaja, így az emlékkoncert a maga nemében kiemelt fontosságú volt. A zenekar, ahogyan az elmúlt 2 évben, úgy idén is folytatja "zenei ismeretterjesztő" tevékenységét a smooth jazz terén.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Azért a ti vasárnapotok ne legyen szomorú!

Azért a ti vasárnapotok ne legyen szomorú!

Két Szomorú vasárnapos hírt is hoztunk, egy színházi előadásról és egy prágai fellépésről szóló tudósítást.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

2020 a család éve lesz – Pink kiszáll egy időre a showbizből

Pink két és fél évig megállás nélkül melózott– stúdiózás, dalírás, turnék –, mára eléggé elfáradt, úgy döntött, kiszáll egy kicsit a mókuskerékből – olvastuk a hirado.hu-n.

Kistehén az A38-on kér bocsánatot mindenért, ami eddig történt

Tavaly decemberben jelent meg a Kistehén Bocsánat című albuma, melyet azóta a fővárosban és vidéken is bemutatott a zenekar – az évet az A38 Hajón zárják november 30-án.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek