Grover Washington Jr. Emlékzenekar


Zenei stílusJazz/Blues
Grover Washington Jr. Emlékzenekar
A Grover Washington Jr. Emlékzenekar 2009-ben alakult, azzal a szándékkal, hogy felelevenítse és megismertesse a közönséggel a 10 éve elhunyt, kiváló amerikai szaxofonos, Grover Washington Jr. munkásságát, egy nagyszabású emlékkoncert keretein belül. Az emlékkoncertre 2009. december 2-án került sor, a budapesti Gödör Klub nagyszínpadán, és igen nagy sikerrel zárult. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ki is volt Grover Washington Jr. A zenekar névadója mindenidők egyik legnagyobb hatású szaxofonosa volt, John Klemmer, George Benson, David Sanborn, Bob James, Chuck Manhione, Herb Alpert és a Spyro Gyra mellett ő is a mostanában igen divatos és népszerű smooth jazz atyjai közé sorolható. Mivel Magyarországon még viszonylag ismeretlennek számít a jazz e könnyebben "emészthető" vállfaja, így az emlékkoncert a maga nemében kiemelt fontosságú volt. A zenekar, ahogyan az elmúlt 2 évben, úgy idén is folytatja "zenei ismeretterjesztő" tevékenységét a smooth jazz terén.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Maffiózók színésze az Akvárium Klubban lép fel zenekarával

A Maffiózók színésze az Akvárium Klubban lép fel...

Steven Van Zandt, művésznevén Little Steven augusztus 15-én zenekarával, a Disciples of Soul-lal érkezik az Akvárium Klubba, hogy idén megjelent...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Red, Red Wine-tól a Wonderful Life-ig: VeszprémFest

Két napot töltöttünk idén a mindig jó hangulatú VeszprémFesten, ahol pénteken a legendás UB40 dalaira ringatóztunk a reggae ütemnek megfelelően, míg szombat este a grúz származású, csilingelő hangú énekesnő, Katie Melua sajátos atmoszférájú, keserédes szerzeményeivel és feldolgozásaival zárta méltóképpen az idei felhozatalt.

Te mennyi pénzt ajándékoztál oda abból a százmillióból a Szigetnek?

Tavaly több mint 104 millió forint bevétele származott a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek a kártyán maradó összegekből – olvasható a Világgazdaságban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek