Grover Washington Jr. Emlékzenekar


Zenei stílusJazz/Blues
Grover Washington Jr. Emlékzenekar
A Grover Washington Jr. Emlékzenekar 2009-ben alakult, azzal a szándékkal, hogy felelevenítse és megismertesse a közönséggel a 10 éve elhunyt, kiváló amerikai szaxofonos, Grover Washington Jr. munkásságát, egy nagyszabású emlékkoncert keretein belül. Az emlékkoncertre 2009. december 2-án került sor, a budapesti Gödör Klub nagyszínpadán, és igen nagy sikerrel zárult. Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ki is volt Grover Washington Jr. A zenekar névadója mindenidők egyik legnagyobb hatású szaxofonosa volt, John Klemmer, George Benson, David Sanborn, Bob James, Chuck Manhione, Herb Alpert és a Spyro Gyra mellett ő is a mostanában igen divatos és népszerű smooth jazz atyjai közé sorolható. Mivel Magyarországon még viszonylag ismeretlennek számít a jazz e könnyebben "emészthető" vállfaja, így az emlékkoncert a maga nemében kiemelt fontosságú volt. A zenekar, ahogyan az elmúlt 2 évben, úgy idén is folytatja "zenei ismeretterjesztő" tevékenységét a smooth jazz terén.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Afrojack és a Dubioza Kolektiv is Szegedre tart

Afrojack és a Dubioza Kolektiv is Szegedre tart

Négy új nemzetközi sztárral bővül a Szegedi Ifjúsági Napok felhozatala. A korábban bejelentett nevek mellett fellép Afrojack, Nakadia, Salvatore...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Össznépi Örömóda-éneklés lesz a Bazilikánál szombat este

Május 25-én este – vagyis az EP-választás előestéjén – kórusban éneklik majd el Budapest belvárosában az Örömódát, az Európai Unió himnuszát. Lehet csatlakozni!

Balesetet szenvedett Laár András – a mai koncert nem marad el!

Facebook-posztban értesítette a KFT együttes a rajongóit, hogy két napja baleset érte Laár Andrást.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek