Hárs-Cseke-Dés Trió


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Hárs-Cseke-Dés Trió

Dés András - ütőhangszerek
1978 március 19-én született Budapesten Dés László szaxofonos, zeneszerző és Vásárhelyi Mária szociológus fiaként. Iskolás korba érve kezdett zenélni a kerületi zeneiskolában, klasszikus-ütőhangszer szakon, ahová öt éven keresztül járt. Később a Lauder Javne iskola zenekara, a szefárd-zsidó zenét játszó Hey Band tagja lett, az egyik zenekarból adódott a másik, hamarosan több világzenét játszó együttesbe is meghívták. Gábos Barna triója volt az első, de ekkor ismerkedett meg David Yengibariannal is, a mára már nagy hírű örmény harmonikással. Jazz-pályafutása a Bosambo zenekarral kezdődött, 18 évesen. Azóta olyan előadókkal dolgozott és dolgozik együtt, mint a Jazz+Az, Kaltenecker Zsolt, Balázs Elemér, Balázs József , Winand Gábor, Charlie Mariano, Nuria Rial, Fekete-Kovács Kornél, Randy Brecker, Snétberger Ferenc, Oláh Kálmán, Jack DeJohnette, Gerard Presencer, Ron McClure, Lukács Miklós, Palya Bea, Szalóki Ági. Saját triója, a Dés András Trió 2007 ősze óta létezik, 2008 szeptemberében vették fel az "Unquiet Stillness" című debütáló albumukat. A trió másik két tagja a gitáros Oláh Szabolcs és a bőgős Szandai Mátyás. 

Cseke Gábor -szintetizátor
A pécsi születésú zongorista ,zeneszerző többek között a MAO,Sramkó János, Horgas Eszter zenekaraiban is részt vesz, mindemellett tanít a kőbányai zeneiskolában,és állandó zongorakísérője a Magyar Rádió jazzversenyeinek. 

Hárs Viktor - baritongitár 
1966. augusztus 22-én született Budapesten. 15 évesen kezdett nagybőgőzni, valamint basszusgitározni. 1985 és 1988 között elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola Jazz- és Klasszikus bőgő tanszakait. 1989 és 1992 között luxushajókon és szállodákban játszott saját zenekarával, több mint 30 országban. 1993 óta az egyik legfoglalkoztatottabb bőgős, basszusgitáros Magyarországon. Játszott szinte valamennyi ismert magyar jazz-zenésszel, valamint számos külföldivel. A teljesség igénye nélkül: Ernie Wilkins, Tony Scott, Ed Thigpen, Fred Hersch, Carl Fontana, Herbie Mann, Dean Brown, Didier Lockwood, Al Jarreau, David Liebman, Peter Erskine, Al Di Meola, Trilok Gurtu, Johnny Griffin, Bob Mintzer, Jasper van 't Hof és Wallace Roney. Hazai fesztiválok mellett számos külföldi városban is fellépett már, mint például Nürnberg, Bécs, Varsó, Tallinn, Helsinki, Luzern, Marseille, Bangkok, Eilat, Montreux. 1997-ben készítette első önálló szerzői anyagát műsoros kazetta formájában, Yellow címmel. 1998-ban jelent meg a PCD Multimédia kiadónál első CD-je, a Contacts and Conflicts.[1] A jazz-produkciók mellett 1987 óta néhány évig tagja volt a Katona Klári zenekarnak, mellyel 2002-ben koncertlemezt készített, valamit 1998-tól 10 évig tagja volt a Hobo Blues Band-nek, melynek egyik zeneszerzője is volt. Nevéhez is fűződik Hobo József Attila-, Faludy György, valamint Villon-estjének zenéje és több Hobo Blues Band lemez. 1999 óta a Kőbányai Zenei Stúdió tanára. 2003-ban pedig Artisjus-díjat kapott. Jelenleg a Horgas Eszter Class Jazz Band, a Kozma Orsi Quartet, a Summer Jazz Trio, a HársHegyBand tagja. A Budapest Jazz Orchestra számára írta első big band darabját 2004-ben, Szögesdrót gyermek címmel, melyből 2005-ben lemez készült. 2003 decemberében alakult saját zenekara. A zenekar első lemeze 2006-ban jelent meg. Ez a zenekar 2008-ban, a HBB feloszlásakor átalakult, belépett Nagy Szabolcs, ezzel a volt Hobo Blues Band tagjai tovább folytatják együttműködésüket, HHB (HársHegyBand) néven, kiegészülve Kozma Orsival. 2006-ban írta Cloudsound című 6 tételes kantátáját, melyet a Magyar Rádió mutatott be. Legújabb projektje a Tilia vonósnégyessel alkotott együttes.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


És már Bambi is kapható!

És már Bambi is kapható!

Nem tévesztettük el a szöveget: arról van szó, hogy a nagy retróhullám immáron betört az üdítőital-piacra is: újra kapható lesz a Bambi!
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Pár óra alatt elkelt az összes Karel Gott-bankjegy

Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját vasárnap ünneplő Karel Gott tiszteletére. Az énekes képmását viselő 5000 bankó pár óra alatt elkelt vasárnap délelőtt az egyik prágai lemezboltban, amely előtt már szombaton este sorba álltak a legelszántabb rajongók a szakadó eső...

Bazinagy nyárzáró Quimby-parti a Track-ben

Noha a nyár java még előttünk van, s a zenekar is még megmássza a fesztiválok nagyszínpadjait, játszik kastélyokban, fellép cirkuszi artistákkal – már gondolnak a fináléra is: egy hatalmas szabadtéri klubkoncertet terveznek záróakkordként.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek