HAVE-Rock zenekar


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
HAVE-Rock zenekar

2000-ben jött létre a HAVE-Rock zenekar Kortye Vilmos ötlete alapján. Az elképzelés, hogy a 70-es években Vecsésen játszó rock zenészek összeállnak egy kis örömzenélésre. A zenészek addig is muzsikáltak más zenekarokban. Szórakozásból indult az ötlet, majd komolyra fordult a dolog, hisz megjelent egy 22 dalból készült saját lemez melyben két zenemű Vecsés városáról szól: a „Vecsés Kertekalja", a címadó és az "Itt ahol élek" a másik dal. Ezek a zeneszámok a „Fal nem épül ember nélkül" című Vecsésről szóló rock operában is elhangzottak.

A zenekar alapítói: Kortye Vilmos szóló gitár, Erdei Zoltán basszus gitár, Bogár György gitár, Hubbes György orgona, Nyulász László dob, Adamek István ének, majd Hajdú Oszkár basszus gitárost helyettesítette Erdei Zoltánt, aki évekig külföldön vállalt munkát.

A zenekar számtalan fesztiválon és klubokban koncertezett az egész országban. 2014-ben elhunyt a zenekar énekese Adamek István, így a zenekar 4 évig felfüggesztette tevékenységét. 2018-ban ismét színpadra állt a banda és újból elkezdődtek a próbák immár egy új felállással: Kortye Vilmos szóló gitár, Erdei Zoltán basszus gitár, Hubbes György orgona, Hera Mátyás dob, Tóth Olivér ének.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek