JAMES ZABIELA


Zenei stílusDance / Club / DJ
JAMES ZABIELA
James Zabiela-t (26) már gyerekkorában megfertőzte az elektronikus zene, ebben komoly szerepe volt édesapjának, aki egy helyi lemezbolt tulajdonosa volt, tele house es techno felvetelekkel. 1992-ben járunk, a kezdetek korszaka, a Guerilla kiadasok tömkelege. James hamar felkapott DJ lett. 15 évesen kezdett együtt dolgozni apjával a lemezboltban, ami egészen addig tartott amíg az egyik vásárló, egy dj nem adott neki fellépési lehetőséget.
A bolt segitségével James szémos DJ-nek illetve producernek lett bemutatva, és elment játszani helyi clubokba mint "Manage a Trois" illetve az akkor nem eppen jóhírű "High Tide Boat" partikra. De James-t mas zene is erdekelte mint az akkor divatos trance, igy hamar a törtütemek mezején találta magát es breakbeatet kezdett játszani a helyieknek. Eldöntötte hogy indul a "Muzik" Magazin rangos "Bedroom Bedlam" versenyén, amit rögtön meg is nyert.
A siker rendesen megnövelte az önbizalmát és még jobban inspirálta arra, hogy keményebben dolgozzon és építse dj karrierjet. Egyre több es több fellépése lett, majd elkezdte osztogatni azokat a mixkazettákat amiket készitett. A Bedrockban találkozott olyan hires dj-kkel mint, Lee Burridge aki kulcsfontosságú ember volt és meghallgatta a mixeit. "Rendkívül változatos, érdekes es technikailag maximalisan fejlett" - mondta Burridge. Elmossa a vonalat a house és a breakbeat között, minden tehetségét beleadva kesziti a mixeit, ahogy azt minden új dj-nek kéne csinalnia. Lee Burridge a "breaks night"-ba invitálta James-t DJ Hyper & Craig Richard oldalán játszhatott a Bar Atlantisban.
James egyre többet jatszott Londonban, olyan sztárokkal, mint pl.: Justin Robertson, Hybrid es Danny Tenaglia. Később John Digweed is felhívta es fellépést kínált neki a Bedrockban. Valamint Isztambulban is jatszott a Daliparaden.
Köszönet az enyhe löketnek Lee Burridge-tól, egy mixét nem más hallgatta meg mint a szupersztár dj: Sasha, aki talán a legnagyobb példaképe Jamesnek. Ezután következett élete egyik legnagyobb lépese, beléphetett az Excession csapatba, ami mint tudjuk Sasha nevéhez fűződik, igy olyan hirességekkel léphetett fel, mint Lee Burridge, Steve Lawler, Sander Kleinenberg...
Ezután jött élete egyik legmeghatározóbb fellépése Ibizán, a Club Space-ben, ahol Sasha előtt játszhatott a club 12. születésnapján, Steve Lawler es Erick Morillo társaságában.


Mikor arról kérdezték, hogy hol játszik a legszivesebbn, James a következőt mondta: Budapesten és Romániában, ezeken a helyeken azt játszok, amit csak akarok

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Fel, vörösök! Pörögnek a magyar fesztiválok sztárfellépői: Ed Sheeran, Jess Glynne

Fel, vörösök! Pörögnek a magyar fesztiválok...

Mint tudjuk, Magyarország a világ közepe, ez abból is látszik, hogy idén nyáron mindenki idejön. Mindenki IS. A 10 éves albumokról írt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megteltek a koncertkompok – de NAGYON sok program van még a BALATONon!

Május 24-én a Zamárdi MOL Nagyon Balaton Teraszon José Padilla fellépésével és a Punnany Massif telt házas kompkoncertjével hivatalosan is elrajtolt a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat.

Adél az én Múzsám – gyermekéről mesél a Fonogram-díjas énekesnő

Mihályi Rékát a Group’n’Swing zenekarban ismerte meg az ország, de számtalan más területen is bizonyította már tehetségét. 2016-ban megjelent első gyereklemeze, tavaly augusztusban pedig a Barátok Közt-ben is szerepet kapott. Romhányi Áronnal, a United együttes zenészével immár 14 éve alkotnak egy pár, három hónappal...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek