Jil Aigrot


Zenei stílusVilágzene
Jil Aigrot
„Biztos vagyok benne, hogy Edith Piaf ott fent nagyon büszke arra, hogy ön énekli a sanzonjait" - írta valaki Jil Aigrot egyik koncertjének vendégkönyvébe. Akadt, akit könnyekre fakasztott az énekesnő hangja, mások rég elfeledett emlékeket, érzelmeket, szerelmeket éltek át újra - a hatás sokféle, de egy biztos: a koncert után a nézőtér soraiból senki sem ugyanúgy távozik, ahogyan érkezett. Olivier Dahan filmje, a Piaf (La Môme) főszerepét Marion Cotillard alakította, a dalok előadásához pedig Jil Aigrot kölcsönözte a hangját, akit Edith Piaf közeli barátnője, Ginou Richter fedezett fel, és ajánlott a „szerepre". A kritikusok szerint Jil Aigrot rendkívüli szenvedéllyel énekli Piaf dalait, előadásával tiszteleg az énekesnő emléke előtt, a közönséget pedig a fellegekbe repíti: éppúgy, ahogyan annak idején Piaf hangja, az övé is megérinti a hallgatóságot, miközben egész lényéből sugárzik a zene. Egyszerűen, eredetien, őszintén, zsigerből énekel, s őt hallgatva azonnal egyértelmű, hogy a közönségért él, hogy a színpad az éltető közege. „Jil Aigrot ... még a csillagokat is képes megbizsergetni" - írta róla a La Montagne újságírója, akinek valószínűleg a budapesti koncert közönsége is igazat fog adni.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ezt az ajándékot kapja 70. születésnapjára Molnár György Elefánt

Ezt az ajándékot kapja 70. születésnapjára Molnár...

Az Omega gitárosa szeptemberben lesz 70 éves. Ez alkalomból a GrundRecords megajándékozza egy maxi CD-vel, ami frissen elkészült 2 dalát...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szomorúan végződött az LGT tagokkal erősítő Zenevonat produkció bulija Polgáron...

Végzetes kimenetelű incidens történt hétfőn Polgáron egy esti koncerten, ahol épp az LGT egykori tagjaival kiegészült Zenevonat produkció szórakoztatta a közönséget - adta hírül a Bors. A bulit nem állították le a szervezők, a zenekari tagok semmit nem vettek észre.

A Margaret Island videójával debütált a Road Movie projekt

A Margaret Island Balaton-ihlette dalával indult útjára a VOLT Produkció új projektje, a Road Movie, amely a legnépszerűbb hazai zenekarok és előadók dalaival mutatja be Magyarország különböző városait és régióit, a dalokhoz pedig ismert és elismert filmrendezők készítenek klipeket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek