Jody Wisternoff


Zenei stílusDance / Club / DJ
Jody Wisternoff
Jody Wisternoff a maga kis 30 évével már harcedzett veteránnak számít a szakmában. Karrierje 14 éves korában indult, s már az első kiadványa azonnal „kasszasiker" lett, a kritikusok álla pedig a padlón koppant. Jody rögtön elismert producer, DJ és remixer lett. Történt pedig mindez a '80-as évek végén, amikoris a legendás bristoli duó, a Smith & Mighty beengedett a stúdiójába két kis suhancot, akik Tru Funk Posse-nak nevezték magukat. Természetesen Jody-ról és fiatalabbik fivéréről, Sammy-ről van szó. E két autodidakta, pubertáskorban lévő kissrác figyelemreméltó trackek egész sorát készítette el egy ZX spectrummal, egy casio keyboarddal és négy szalagos felvevővel. A testvérpár ezzel az eszköztárral egészen komoly kis hiphop zenéket „imitált", és nemcsak ők találták ki, hanem saját maguk is masterelték a muzsikákat.

 

Végül a DMC bajnokság hiphop kategóriájában is indultak. Ennek az lett az eredménye, hogy a brit magazinok egyre-másra írtak róluk (pl. a The Face, a Hip-Hop Connecton, az I.D.). A kis tinédzser hiphop zenészből pedig az egyik leginnovatívabb dance producer lett, méghozzá a Way Out West duó tagjaként.

 

A '90-es évek elejére Jody teljesen belemerült a free-partyk világába. Egy rövid ideig együtt dolgozott DJ Die-jal, s ennek eredményeként tett egy kis kitérőt az underground felé. Meg is jelent néhány szerzeménye 'Sublove' álnév alatt. Aztán a Tru Funk név alatt kiadásra került a '4 AM' (egy kemény basszusú, szaxofonos aláfestésű house track) Smith 'n Mighty Three Stripe-jánál. Ez volt az a bizonyos felvétel, amire felfigyelt Nick Warren is. Jody éppen akkortájt ábrándult ki az agresszív hardcore/jungle szcénából. Nick és Jody futó találkozásából végülis megszületett a Way Out West.
A '90-es évek közepén rendszeres műsora volt Jody-nak a bristoli Galaxy Radio-nál. Azokban az időkben a szinte még gyerek Jody Wisternoff DJ-stílusa túlnyomórészt a house és a techno irányába mozdult el, s a londoni Club UK-ben és a bristoli Lakota-ban volt rezidens. A Way Out West megalakulásával Jody-ból és Nick-ből is nemzetközi hírű sztár DJ lett. Jody-nak először a Kickin Records gondozásában jelent meg egy dupla mix CD-je (E-scension 1-2), valamint egy másik kompilációja a Bliss-nél (Way Out There).
Immár rendeszeresen hívják játszani a világ legkülönbözőbb részére Dél-Amerikától kezdve Ázsiáig és Ausztráliáig. Persze hazájában, Nagy-Britanniában is ő az egyik legkeresettebb lemezlovas, s mindemellett fenntartja rezidenciáját Bristolban, az Empathy-ben és a TimeLapse-ben. Jody mostanság állandóan csúcsra járatja magát, producerkedik, Nick-kel jobbnál jobb WOW muzsikákat varászolnak elő, DJ-zik, live show-kat csinál, remixeket készít, szóval nem unatkozik.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Belfeszt a hétvégén! Itt a részletes programbontás

Belfeszt a hétvégén! Itt a részletes programbontás

Május 24-26. között rengeteg zenei programmal, gaszto-élményekkel, és irodalommal vár minden érdeklődőt a főváros legnagyobb szabadtéri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Glenn Hughes nem léphet fel az Open Road Festen

Rossz hír az Open Road Festre látogatóknak, hogy a 66 éves Glenn Hughes orvosai tanácsára kénytelen volt lemondani az összes májusi és júniusi turnédátumát, így sajnos Alsóörs is törlésre került.

A bíróság döntése szerint ismét van Benkó Dixieland Band

Újra Benkó Dixieland Band néven működnek a 2015-ben elhunyt Benkó Sándor zenésztársai. A három éve Dixie Kings of Hungary néven játszó zenekar a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős végzése alapján jogosult a Benkó Dixieland Band név viselésére – közölte a zenekar az MTI-vel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek