Év koncertje - szavazás

Jody Wisternoff


Zenei stílusDance / Club / DJ
Jody Wisternoff
Jody Wisternoff a maga kis 30 évével már harcedzett veteránnak számít a szakmában. Karrierje 14 éves korában indult, s már az első kiadványa azonnal „kasszasiker" lett, a kritikusok álla pedig a padlón koppant. Jody rögtön elismert producer, DJ és remixer lett. Történt pedig mindez a '80-as évek végén, amikoris a legendás bristoli duó, a Smith & Mighty beengedett a stúdiójába két kis suhancot, akik Tru Funk Posse-nak nevezték magukat. Természetesen Jody-ról és fiatalabbik fivéréről, Sammy-ről van szó. E két autodidakta, pubertáskorban lévő kissrác figyelemreméltó trackek egész sorát készítette el egy ZX spectrummal, egy casio keyboarddal és négy szalagos felvevővel. A testvérpár ezzel az eszköztárral egészen komoly kis hiphop zenéket „imitált", és nemcsak ők találták ki, hanem saját maguk is masterelték a muzsikákat.

 

Végül a DMC bajnokság hiphop kategóriájában is indultak. Ennek az lett az eredménye, hogy a brit magazinok egyre-másra írtak róluk (pl. a The Face, a Hip-Hop Connecton, az I.D.). A kis tinédzser hiphop zenészből pedig az egyik leginnovatívabb dance producer lett, méghozzá a Way Out West duó tagjaként.

 

A '90-es évek elejére Jody teljesen belemerült a free-partyk világába. Egy rövid ideig együtt dolgozott DJ Die-jal, s ennek eredményeként tett egy kis kitérőt az underground felé. Meg is jelent néhány szerzeménye 'Sublove' álnév alatt. Aztán a Tru Funk név alatt kiadásra került a '4 AM' (egy kemény basszusú, szaxofonos aláfestésű house track) Smith 'n Mighty Three Stripe-jánál. Ez volt az a bizonyos felvétel, amire felfigyelt Nick Warren is. Jody éppen akkortájt ábrándult ki az agresszív hardcore/jungle szcénából. Nick és Jody futó találkozásából végülis megszületett a Way Out West.
A '90-es évek közepén rendszeres műsora volt Jody-nak a bristoli Galaxy Radio-nál. Azokban az időkben a szinte még gyerek Jody Wisternoff DJ-stílusa túlnyomórészt a house és a techno irányába mozdult el, s a londoni Club UK-ben és a bristoli Lakota-ban volt rezidens. A Way Out West megalakulásával Jody-ból és Nick-ből is nemzetközi hírű sztár DJ lett. Jody-nak először a Kickin Records gondozásában jelent meg egy dupla mix CD-je (E-scension 1-2), valamint egy másik kompilációja a Bliss-nél (Way Out There).
Immár rendeszeresen hívják játszani a világ legkülönbözőbb részére Dél-Amerikától kezdve Ázsiáig és Ausztráliáig. Persze hazájában, Nagy-Britanniában is ő az egyik legkeresettebb lemezlovas, s mindemellett fenntartja rezidenciáját Bristolban, az Empathy-ben és a TimeLapse-ben. Jody mostanság állandóan csúcsra járatja magát, producerkedik, Nick-kel jobbnál jobb WOW muzsikákat varászolnak elő, DJ-zik, live show-kat csinál, remixeket készít, szóval nem unatkozik.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Tavaly örökre kitiltották Tommy Casht az Electric Castle fesztiválról, de már elmúlt

Tavaly örökre kitiltották Tommy Casht az Electric...

„Köszönjük, Tommy Cash, életed utolsó fellépését az Electric Castle-en!” – ezzel a mondattal búcsúztak „örökre” a bonchidai fesztivál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.

A You Me At Six az ausztrál bozóttüzek károsultjaiért

A brit rockegyüttes legújabb kislemezét, az “Our House (The Mess We Made)” bevételeit jó ügyért ajánlotta fel: a befolyt összeget a WIRES-nek adományozza. Ez egy, az ausztrál vadvilág megmentésére létrehozott jótékony szervezet, amelynek a katasztrófa után rengeteg munkája van, s magyarázni sem kell, hogy a támogatásra mekkora...

Európai turnéra indul King Krule, sajnos egyelőre nincs magyar dátum

A jellegzetes hangú brit zenei zseni, Archy Marshall, – azaz King Krule – két évvel ezelőtt a magyar közönség előtt is bizonyított egy telt házas A38 Hajós koncert alkalmával.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek