Juhász Gábor és Gyémánt László


Zenei stílusJazz/Blues
Juhász Gábor és Gyémánt László

Juhász Gábor - gitár 
Gyémánt Bálint - gitár 

''Fiatal gitárosként kerültem Gáborhoz klasszikus gitár előélettel, de nagy rockerként. Olyan zenéket mutatott, amik megváltoztatták a műfajról alkotott elképzeléseimet. Mindig hálás leszek érte...'' – vallja Gyémánt Bálint a zene.hu portál egyik interjújában. 
A mostani színtér egyik legkeresettebb gitárosa (Harcsa Veronika Quartet és duó, Gereben Zita Quintet, Transform Quintet) egykori mesterével, az egész jazzgitáros generációk kinevelésért felelős Juhász Gáborral nem egész három éve alakította meg duóját. Az apropót egy közös fellépés hozta meg, miután mindketten Ageon Művészeti Társdíjban részesültek. 
Az azóta eltelt időszakban számtalan koncerten és egy lemezmegjelenésen vannak túl. Budapest című albumuk központi témája a ''hely, ahol élünk-halunk, alkotunk''. A kompozíciók is kifejezetten azokból az élményekből íródtak, amelyek a városhoz kötik a szerzőket, a címadó Cseh Tamás-dal, valamint a Születtem Magyarországon átirata mellett a saját darabok címei is beszédesek: Városliget, Naphegy, Dorottya utca. 
''A Budapest lemezcímben egy számomra fontos gondolat is benne foglaltatik: az itt és most érzése. Hogy ne más korok és földrészek zenéit éljük át (ezért sem készítettünk standerdekből álló lemezt), hanem azt mutassuk meg, hogy mit gondolunk itt és most.'' (Juhász Gábor; Fidelio - Jávorszky Béla Szilárd interjúja) 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A bíróság döntése szerint ismét van Benkó Dixieland Band

A bíróság döntése szerint ismét van Benkó...

Újra Benkó Dixieland Band néven működnek a 2015-ben elhunyt Benkó Sándor zenésztársai. A három éve Dixie Kings of Hungary néven játszó zenekar...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Vissza a hetvenes évekbe – Adam Lambert új dala

A múlt héten jelent meg a Queen-nel folyamatosan turnézó Adam Lambert legújabb dala, amelyben egy kicsit visszahozza a hetvenes évek rezgéseit – mindezt természetesen modern köntösbe öltöztetve.

Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio – azt hiszem, ez lehetett a múlt heti Aréna-beli koncert mottója.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek