Juhász Gábor és Gyémánt László


Zenei stílusJazz/Blues
Juhász Gábor és Gyémánt László

Juhász Gábor - gitár 
Gyémánt Bálint - gitár 

''Fiatal gitárosként kerültem Gáborhoz klasszikus gitár előélettel, de nagy rockerként. Olyan zenéket mutatott, amik megváltoztatták a műfajról alkotott elképzeléseimet. Mindig hálás leszek érte...'' – vallja Gyémánt Bálint a zene.hu portál egyik interjújában. 
A mostani színtér egyik legkeresettebb gitárosa (Harcsa Veronika Quartet és duó, Gereben Zita Quintet, Transform Quintet) egykori mesterével, az egész jazzgitáros generációk kinevelésért felelős Juhász Gáborral nem egész három éve alakította meg duóját. Az apropót egy közös fellépés hozta meg, miután mindketten Ageon Művészeti Társdíjban részesültek. 
Az azóta eltelt időszakban számtalan koncerten és egy lemezmegjelenésen vannak túl. Budapest című albumuk központi témája a ''hely, ahol élünk-halunk, alkotunk''. A kompozíciók is kifejezetten azokból az élményekből íródtak, amelyek a városhoz kötik a szerzőket, a címadó Cseh Tamás-dal, valamint a Születtem Magyarországon átirata mellett a saját darabok címei is beszédesek: Városliget, Naphegy, Dorottya utca. 
''A Budapest lemezcímben egy számomra fontos gondolat is benne foglaltatik: az itt és most érzése. Hogy ne más korok és földrészek zenéit éljük át (ezért sem készítettünk standerdekből álló lemezt), hanem azt mutassuk meg, hogy mit gondolunk itt és most.'' (Juhász Gábor; Fidelio - Jávorszky Béla Szilárd interjúja) 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Van élet a Despacito után. De nem nálunk... - Luis Fonsi koncertjén jártunk

Van élet a Despacito után. De nem nálunk... - Luis...

Úgy tűnik, ahogy lecsengett a Despacito-korszak, Luis Fonsi is csak egy lett a latin sztárok közül. Ennek ékes bizonyítéka a tegnap esti Aréna...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Szerencsésen megérkeztek a Junkies tagjai Dél-Koreába

Sőt, mire ez a cikk megjelenik, már fel is léptek a Gangwon Rock Fesztiválon. A zenészeket a landolás után nem sokkal hatalmas öröm érte: megtudták, hogy a jubileumi kiadványuk aranylemez lett.

Korda Görgy, Curtis, Ocho Macho – színes felhozatal lesz Újpesten

Augusztus 29. és szeptember 1. között rendezik idén a hagyományos Újpesti Városnapok programsorozatot, ahol a fellépőgárdát erősíti többek közt a kerület szülötte Curtis, az Ocho Macho, Korda György és Balázs Klári, valamint a KFT is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek