Szécsi Pál 80

KALAPÁCS JÓZSEF


Zenei stílusPop/Rock
KALAPÁCS JÓZSEF

Kalapács József 1962. május 26-án született. Egészen az 80-as évek első feléig teljesen ismeretlen volt a magyar rockzenei életben. Egyszer 1982-ben egy Pokolgép koncert végén odasétált a banda tagjaihoz egy barátjával, Németh Lacival, hogy szeretne velük zenélni, egészen konkrétan énekelni. Ekkor még az együttes teljesen ismeretlen volt, nem sok koncerten voltak túl, akkoriban a basszusgitáros Paksi Endre énekelt. Józsit bevették a bandába, így egészen 1990-ig a Pokolgép zenekar énekese volt. Rengeteg koncerten énekelt, több lemezt (Totális Metál 1986, Pokoli színjáték 1987, Éjszakai Bevetés 1989, Metál az ész 1990, Koncert 1990)adtak ki.

1990-ben a zenekar két részre szakadt, mert a két gitáros Kukovecz Gábor és Nagyfi László nem tudtak dűlőre jutni azzal kapcsolatban, hogy a zenekar milyen zenét játszon (Nagyfi Laci mindig is keményebb zenét akart játszani), ezért Nagyfi Laci és Kalapács Józsi 1990-ben elhagyta a Pokolgép zenekart és megalakították az Oment. Kalács ebben a zenekarban énekelt 2000-ig.

1996-ban megjelent Bivaly szólóalbuma "Kalapács" címmel. Az Omen zenekar után megalakította a Hard zenekart, melyben a korábbi heavy metaltól eltérően hard rockot énekel, ez a zenekar is túl van 3 albumon és rengeteg koncertet adtak már országszerte.

Mindenképpen meg kell említeni a közvetlen az Omen után 2000-ben induló Kalapács nevű zenekarát, mely eredetileg egy Pokolgép Tribute Projectként indult, de egy önálló zenekarrá nőtte ki magát, amely azóta is működik. Több nagy zenekar előtt is énekelt már, mint példáúl a Judas Priest előtt a Kalapács zenekarral vagy a Deep Purple előtt a Hard zenekarral.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/KalapacsJozsef?ref=ts
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mit nem értünk?

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a miskolci Kocsonyafesztivál végleges programja

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
Új koncertek