Neoton 1000

KALAPÁCS JÓZSEF


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő KALAPÁCS JÓZSEF koncertek

Romer - Hungarica - Kalapács - Ünnepi koncert

Romer - Hungarica - Kalapács - Ünnepi koncert

Barba Negra Track augusztus 02. (18:00)
KALAPÁCS JÓZSEF

Kalapács József 1962. május 26-án született. Egészen az 80-as évek első feléig teljesen ismeretlen volt a magyar rockzenei életben. Egyszer 1982-ben egy Pokolgép koncert végén odasétált a banda tagjaihoz egy barátjával, Németh Lacival, hogy szeretne velük zenélni, egészen konkrétan énekelni. Ekkor még az együttes teljesen ismeretlen volt, nem sok koncerten voltak túl, akkoriban a basszusgitáros Paksi Endre énekelt. Józsit bevették a bandába, így egészen 1990-ig a Pokolgép zenekar énekese volt. Rengeteg koncerten énekelt, több lemezt (Totális Metál 1986, Pokoli színjáték 1987, Éjszakai Bevetés 1989, Metál az ész 1990, Koncert 1990)adtak ki.

1990-ben a zenekar két részre szakadt, mert a két gitáros Kukovecz Gábor és Nagyfi László nem tudtak dűlőre jutni azzal kapcsolatban, hogy a zenekar milyen zenét játszon (Nagyfi Laci mindig is keményebb zenét akart játszani), ezért Nagyfi Laci és Kalapács Józsi 1990-ben elhagyta a Pokolgép zenekart és megalakították az Oment. Kalács ebben a zenekarban énekelt 2000-ig.

1996-ban megjelent Bivaly szólóalbuma "Kalapács" címmel. Az Omen zenekar után megalakította a Hard zenekart, melyben a korábbi heavy metaltól eltérően hard rockot énekel, ez a zenekar is túl van 3 albumon és rengeteg koncertet adtak már országszerte.

Mindenképpen meg kell említeni a közvetlen az Omen után 2000-ben induló Kalapács nevű zenekarát, mely eredetileg egy Pokolgép Tribute Projectként indult, de egy önálló zenekarrá nőtte ki magát, amely azóta is működik. Több nagy zenekar előtt is énekelt már, mint példáúl a Judas Priest előtt a Kalapács zenekarral vagy a Deep Purple előtt a Hard zenekarral.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/KalapacsJozsef?ref=ts
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok élén?

Milyen lenne egy rapper az Amerikai Egyesült Államok...

Színész, ingatlanos már megvolt – a rapperekre meg mostanában úgyis rájár a rúd, jól jönne egy imázsfrissítés: erre az USA elnöki posztja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.

Szünetet tart a Quimby, Kiss Tibi terápiára vonult

Erről a Facebookon értesítették a közönségüket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek