Szécsi Pál 80

Kampec Dolores


Zenei stílusEgyéb zene
Kampec Dolores
A Kampec Dolorest 1984-ben alakította Hajnóczy Csaba, Kenderesi Gabi és Szini (Szineg Ildikó - ének, gitár, később basszusgitár). A saját hangot kereső együttes első korszakában (1984-1990) Szegvári Zoltán (szaxofon) volt a negyedik állandó tag. A korai években rendszeres szereplői voltak a budapesti klubszcénának: a Déja Vu Revü, a Ráday klub, az Almássy téri Klub 2000 voltak leggyakoribb színhelyei fellépéseiknek, de játszottak 1985-ben Nico előzenekaraként is a Petőfi Csarnokban.

A zenekar 1988-ban adta ki első nagylemezét (melynek elkészítésében a legendás zajrock-együttes az Ex is segédkezett), amely elsősorban Nyugat-Európában tette ismertté a Kampecet. Az együttes a kilencvenes évek második felében jelentősen átalakult: Szini Ildikó és a dobos Muraközi Péter távozása a csoportból egybeesett Hajnóczy és Kenderesi radikálisabb stílusok iránti érdeklődésével. A Zúgó album időszakában (1995-99) Ágoston Béla (szaxofon, fuvola, duda stb.) és Hárságyi Péter (ütőhangszerek) váltak a Kampec Dolores további meghatározóivá. Kenderesi Gabi ezen a lemezen szövegeket alig használ, szokatlan vokális technikákat és ismeretlen nyelveket annál inkább.

1999-ben új ritmusszekció - lépett a korábbiak helyére. E formáció megszilárdulása után 2000-ben készült el a következő CD, A bivaly hátán. Ezen néhány hosszabb lélegzetű, szabadabb darab mellett ismét szerepelnek dalok is, saját, magyar szövegűek mellett egy török és egy dél-indiai adaptáció.

Hat évvel a Kampec Dolores legutóbbi sorlemeze után itt az új album, amely az A38 Hajó kiadásában jelent meg. Ennek bemutatójára kerül sor az A38-on.

A zenekar tagjai
Kenderesi Gabi: ének, hegedű
Hajnóczy Csaba: gitár, sampler, ének
Grencsó István: szaxofon, fuvola, furulya
Ölveczky Tamás: dob, ütőhangsezrek
Vajdovich Árpád: basszusgitár

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában ad koncertet

Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában...

Laura Pergolizzi, azaz LP generációja egyik legkedveltebb énekes-dalszerzőjévé vált az egész világon. Erről 2024. március 7-én ismét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Ha VIP-es vagy, fiam, egy szép napon ez mind a tiéd lesz

Tegnap számoltunk be, hogy a a hazai partybrand-ek közül kik érkeznek majd Zamárdiba, ma az idei VIP helyszínekről és szolgáltatásaikról mesélünk, bár a fesztivál szlogenje szerint a Soundon mindenki VIP. De azért mindig vannak eggyel vipebbek...

Az újrakezdés nehéz ügy – a Woodstock Barbie megugrotta

A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalálták méltó utódját Ördög Dóra (nem Nóra!!!) személyében, akivel új lendületet kapott a zenekar, és ezt élőben is bizonyították a decemberi A38-as koncertjükön.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest