Kaukázus


Zenei stílusPop/Rock
Kaukázus

2002-2003-ban az együttes magját képező Kardos és Fűrész Gábor Tatabányáról feltöltötték az internetre első lemezüket, mely a „Majdnem Kína” címet viselte. A Pál Utcai Fiúk (PUF) honlapjára is belinkelték alkotásukat, amelyet a PUF frontembere is ajánlott rajongóinak. Így hamarosan a magyar underground széles területén vált ismertté a „Kaukázus” név. Az első interjúk, lemezkritikák azonban ennek ellenére sem hozták meg a hőn vágyott áttörést.

2008-ra önálló hangot találtak és néhány slágerükkel („Szalai Éva”, „Tesco”, „Tartós béke”, „Lift”) meghódították a fősodratú médiumokat is.

Felléptek az RTL Klub több műsorában, az ATV-n, a Hír TV-n, a TV2-n, cikkek jelentek meg róluk a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Népszava és sok más napi- és hetilapban, magazinokban.

2008-ban több mint 120 koncertet adtak országszerte, a legkisebb vidéki kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig.

Kardos-Horváth János a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét vehette át 2008. augusztus 20-án Kiss Péter kancelláriaminisztertől a Országházban.

Minden alkotásuk szabadon letölthető és terjeszthető volt a hivatalos honlapjukról, a www.kaukazus.hu-ról, amíg a 2010-es médiatörvény miatt fel nem függesztették annak működését.

Zenei világuk komplex és igényes, a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig sokféle stílust ötvöznek. Szövegeik egyaránt szólnak a tatabányai (majd később budapesti) fiatalok átlagos életérzéséről, néha a tudatmódosító szerekről, benyomásokról, politikáról, globalizációról, környezetvédelemről és egyéb olyan témákról, amik a mai fiatalok fejében megfordulhatnak.

2009 októberében bejelentették, hogy 2010. január 2-án tartották utolsó koncertjüket

2013.04.27. REUNION - ÚJRA ITT A KAUKÁZUS

A tartós békében rendíthetetlenül hívő Kaukázus az Agyhalálból bekapcsolódik az Élettérbe, nem utazik Angliába, de a Gellért hegyi luxuslakásból Lifftel surran ki Lángosért, a piacara, aztán Celebekkel áll sorba a Pingvinek Szexuális életének feljavítására alapított alapítvány toborzóján, amit a Rendőrségnek persze, elfelejtettek bejelenteni...

"Öt év kihagyás után visszatértünk a próbaterembe és egész jó munkát végeztünk. 18-20 dalt, illetve mutációt-verziót készítettünk el mostanáig. A lemez dalait két körben nyújtjuk át nektek: K.U.S. (Kérni Ugyanazt Semmi) című anyagunkon tíz szám látott immáron napvilágot elektronikusan elérhető formában, a teljes anyagot pedig ősszel adjuk ki, a régi dalokból összeállított "Best Of" DVD-vel kiegészítve. "

Tagok:
Kardos-Horváth János - ének, basszusgitár
Fűrész Gábor - gitár
Fodor Máriusz - billentyű
Toldi Miklós - dob

Kontakt:
Szepesi Mátyás
+36 20 940 2803
matyasszepesi@gmail.com


Hírek és rajongók
http://www.facebook.com/pages/Kauk%C3%A1zus/569503689731473
 
Képtár
  • Kaukázus kép 42785
  • Kaukázus kép 42786
  • Kaukázus kép 42787
  • Kaukázus kép 42788
  • Kaukázus kép 10590
  • Kaukázus kép 45722
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek