Neoton 1000

Kaukázus


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Kaukázus koncertek

Kaukázus

2002-2003-ban az együttes magját képező Kardos és Fűrész Gábor Tatabányáról feltöltötték az internetre első lemezüket, mely a „Majdnem Kína” címet viselte. A Pál Utcai Fiúk (PUF) honlapjára is belinkelték alkotásukat, amelyet a PUF frontembere is ajánlott rajongóinak. Így hamarosan a magyar underground széles területén vált ismertté a „Kaukázus” név. Az első interjúk, lemezkritikák azonban ennek ellenére sem hozták meg a hőn vágyott áttörést.

2008-ra önálló hangot találtak és néhány slágerükkel („Szalai Éva”, „Tesco”, „Tartós béke”, „Lift”) meghódították a fősodratú médiumokat is.

Felléptek az RTL Klub több műsorában, az ATV-n, a Hír TV-n, a TV2-n, cikkek jelentek meg róluk a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Népszava és sok más napi- és hetilapban, magazinokban.

2008-ban több mint 120 koncertet adtak országszerte, a legkisebb vidéki kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig.

Kardos-Horváth János a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét vehette át 2008. augusztus 20-án Kiss Péter kancelláriaminisztertől a Országházban.

Minden alkotásuk szabadon letölthető és terjeszthető volt a hivatalos honlapjukról, a www.kaukazus.hu-ról, amíg a 2010-es médiatörvény miatt fel nem függesztették annak működését.

Zenei világuk komplex és igényes, a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig sokféle stílust ötvöznek. Szövegeik egyaránt szólnak a tatabányai (majd később budapesti) fiatalok átlagos életérzéséről, néha a tudatmódosító szerekről, benyomásokról, politikáról, globalizációról, környezetvédelemről és egyéb olyan témákról, amik a mai fiatalok fejében megfordulhatnak.

2009 októberében bejelentették, hogy 2010. január 2-án tartották utolsó koncertjüket

2013.04.27. REUNION - ÚJRA ITT A KAUKÁZUS

A tartós békében rendíthetetlenül hívő Kaukázus az Agyhalálból bekapcsolódik az Élettérbe, nem utazik Angliába, de a Gellért hegyi luxuslakásból Lifftel surran ki Lángosért, a piacara, aztán Celebekkel áll sorba a Pingvinek Szexuális életének feljavítására alapított alapítvány toborzóján, amit a Rendőrségnek persze, elfelejtettek bejelenteni...

"Öt év kihagyás után visszatértünk a próbaterembe és egész jó munkát végeztünk. 18-20 dalt, illetve mutációt-verziót készítettünk el mostanáig. A lemez dalait két körben nyújtjuk át nektek: K.U.S. (Kérni Ugyanazt Semmi) című anyagunkon tíz szám látott immáron napvilágot elektronikusan elérhető formában, a teljes anyagot pedig ősszel adjuk ki, a régi dalokból összeállított "Best Of" DVD-vel kiegészítve. "

Tagok:
Kardos-Horváth János - ének, basszusgitár
Fűrész Gábor - gitár
Fodor Máriusz - billentyű
Toldi Miklós - dob

Kontakt:
Szepesi Mátyás
+36 20 940 2803
matyasszepesi@gmail.com


Hírek és rajongók
http://www.facebook.com/pages/Kauk%C3%A1zus/569503689731473
 
Képtár
  • Kaukázus kép 42785
  • Kaukázus kép 42786
  • Kaukázus kép 42787
  • Kaukázus kép 42788
  • Kaukázus kép 10590
  • Kaukázus kép 45722
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Pink felgyógyult a koronavírusból, begurult, és egymillió dollárt adokozott

Pink felgyógyult a koronavírusból, begurult, és...

Nemcsak ő, hanem hároméves kisfia is megfertőződött – mindketten jól vannak, de az énekesnő elég pipa az USA kormányára a tesztelések hiánya...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre!

Bobby McFerrin sokak számára „a fickó, aki a Don't Worry, Be Happyt énekelte”. Ő a szerzője és előadója ennek a majd' harminc évvel ezelőtt megjelent világslágernek, művészetének azonban ez csupán egy apró momentuma – erről koncertjén is bizonyságot adott tavaly a Müpában. Aki lemarad erről az estéről, most bepótolhatja!

Mennyire jó fej már a Twisted Sister gitárosa!

A Lángoló aggódással teli figyelemmel kísérte a híradásokat, amelyek a Testament, az Exodus és a Death Angel európai turnéja utáni helyzetről érkeztek. A koronavírus nekiment a koncertkörút résztvevőinek...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek