Neoton 1000

Kecskés Mónika


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Kecskés Mónika

Kecskés Mónika orgonaművész-tanári, zeneelmélet-tanári és egyházzenész diplomáit kitüntetéssel 1996-ban nyerte el a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Jelenleg a csembaló tanszak IV. évfolyamán tanul.

A Zeneakadémia doktori iskolájának növendékeként doktori munkáját 2002-ben summa cum laude minősítéssel védte meg.

Tanulmányokat folytatott a londoni Királyi Zeneakadémián (Royal College) Nicholas Danby és David Titterington vezetésével, valamint a bécsi Zeneművészeti Egyetemen Michaele Radulescu-nál. Részt vett többek között Luigi Ferdinando Tagliavini, Olivier Latry, Harald Vogel, Jacques van Oortmerssen mesterkurzusain.

Számos nemzetközi orgonaverseny díjnyertese. A Szekszárdi Buxtehude-Bach Nemzetközi Orgonaverseny, valamint az 1999. évi Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaverseny döntőjébe jutott. 1998-ban a Győri Nemzetközi Orgonaverseny győztese, valamint az 1999-es 5. Nemzetközi Lotharingiai Orgonaverseny első helyezettje.

1995-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesült. 2001-ben elnyerte a Magyar Kulturális Örökség Minisztériuma által kiírt Fischer Annie-ösztöndíj teljes összegét.

Európa számos országában (Hollandia, Luxemburg, Németország, Románia, Szlovénia stb.) koncertezett.

1997-ben egyházi ének tárgyat tanított a zsámbéki Apor Vilmos Tanárképző Főiskolán, 1999-2002-ig a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola egyházzene tanszakának orgona és népének tanára volt. A Kórusiskola az egyházzenei képzést az általa írt kerettanterv alapján valósította meg.

Emellett 1996-tól folyamatosan tanít zeneelméletet, basso-continuo játékot és orgonát a Szent István Király Zeneiskola Zeneművészeti Szakközépiskolában.

17 éves kora óta kántorizál. 1995-től a budapesti Római Katolikus Egyetemi Lelkészségen, és a zugligeti Szent Család plébániatemplomban teljesített orgonista szolgálatot, valamint a Magyar Szentek Templomában vezette a plébánia szkóláját. 2002 októbere óta a Pesti ferences Templom orgonistája és egyházzenei igazgatója.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk űrhajójának asztronautái

Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk...

Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.

Amit szabad a Tankcsapdának, azt nem lehet Péter Szabó Szilviának

Két dolgot kell előre tudni a dolog megértéséhez (vagy, ha az nem is megy, akkor a képbe kerüléshez): május 19-én írtuk meg, hogy a Tankcsapda 2 db autós koncertet fog tartani. Tegnap meg azt, hogy a kormány egyetlen hétvégére engedélyezte az autós koncertek megtartását – s ez az egyetlen hétvége éppen az, amin a Tankok 2 db...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek