Keller András


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Keller András koncertek

Brahms / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V2

Brahms / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V2

Zeneakadémia - Nagyterem April 19. (19:30)
Beethoven / Mahler - Concerto Budapest 23/24 F5

Beethoven / Mahler - Concerto Budapest 23/24 F5

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem May 28. (19:30)
Keller András

KELLER ANDRÁS 1960-ban született Budapesten. Hegedűművész, a Keller Vonósnégyes alapítója, a Concerto Budapest (korábban  Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar) zeneigazgatója. 7 éves korában kezdett hegedülni, 14 éves korában került a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, tanárai Kovács Dénes, Rados Ferenc és Kurtág György, valamint Salzburgban Végh Sándor voltak.
1983-ban a Hubay hegedűverseny első díja után Ferencsik János felvette az Állami Hangversenyzenekar koncertmesterének, valamint az Országos Filharmónia szólistája lett. Ezzel párhuzamosan 1984 és 1991 között a Budapesti Fesztiválzenekar koncertmestere volt.

Keller András olyan muzsikusokkal működött együtt, mint M. Rostropovich, Gidon Kremer, Heinz Holliger, Ralph Kirshbaum, Michel Portal, Sergei Nakariakov, Natalia Gutman, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Ránki Dezső.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Hajnali koncert nyitja a Jazzfest Budapestet

Idén 18 helyszínen szólal meg a jazz április 27. és május 15. között Budapesten, számos helyszín, művész és kulturális intézet összefogásában: 20 ország több mint 200 művésze lép fel a fesztivál közel 90 koncertjén.

Partidömping délutántól pirkadatig – összeállt a Balaton Sound programja

Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, összesen közel 200 fellépő – összeállt a Heineken Balaton Sound teljes zenei programja. A fesztiválbeach július 3-án, szerdán startol és vasárnap hajnalig meg sem áll Zamárdiban.
Új koncertek