Keller András


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Keller András

KELLER ANDRÁS 1960-ban született Budapesten. Hegedűművész, a Keller Vonósnégyes alapítója, a Concerto Budapest (korábban  Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar) zeneigazgatója. 7 éves korában kezdett hegedülni, 14 éves korában került a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, tanárai Kovács Dénes, Rados Ferenc és Kurtág György, valamint Salzburgban Végh Sándor voltak.
1983-ban a Hubay hegedűverseny első díja után Ferencsik János felvette az Állami Hangversenyzenekar koncertmesterének, valamint az Országos Filharmónia szólistája lett. Ezzel párhuzamosan 1984 és 1991 között a Budapesti Fesztiválzenekar koncertmestere volt.

Keller András olyan muzsikusokkal működött együtt, mint M. Rostropovich, Gidon Kremer, Heinz Holliger, Ralph Kirshbaum, Michel Portal, Sergei Nakariakov, Natalia Gutman, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Ránki Dezső.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek