Kertesi Ingrid


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Kertesi Ingrid
Tizenkilenc évesen kezdte a Zeneakadémiát - elõtte nyolc évig csellózni tanult, majd Sziklay Erika növendékeként 1986-ban diplomázott. Még abban az évben szerzõdtette az Operaház, ahol magánénekesként egyre fontosabb szerepekhez jutott. Számos hangversenyen hallhatja a közönség. Nagyon szereti a barokk zenét, az oratóriumokat, miséket, kantátákat. Számos versenyen vett részt, és ott szerepelt a gyõztesek között: Lipcse (1984.), Barcelona (1985.), a németországi Gütersloh (1988). Számos külföldi operaházban vendégszerepelt: Bécsben, Berlinben, Grazban, Lugenben, Amsterdamban, Bregenzben, Párizsban, Strassburgban, Veronában és másutt énekelt fõszerepeket - nagy sikerrel. Az 1997-1998-as évadban a düsseldorfi opera szerzõdtette, emellett a Magyar Állami Operaházban is énekelt. A Törley Szalon oszlopos tagja. A Magyar Televízió 1996-ban közel egyórás portréfilmet készített róla.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Akit szeretnek, a szívzűrt is legyűri! Ez a 17 sláger került fel Soltész Rezső új albumára

Akit szeretnek, a szívzűrt is legyűri! Ez a 17...

Hogy a mondás mennyire igaz, annak Soltész Rezső az élő példája: 2019 végén még arról adtunk hírt, hogy az összes fellépését lemondta...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gyászol a Van Halen

Elvesztette a rákkal szemben folytatott küzdelmet a Van Halen egykori basszerosa, Mark Stone. A zenész halálát a testvére jelentette be az egyik közösségi oldalon.

Idén elmarad Ákos Aréna-koncertje

Ákos dén is fellépett volna a Papp László Budapest Sportarénában, ám a rendezvény a koronavírus-járvány miatt egy évet csúszik: 2021. december 11-én lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek