Kertesi Ingrid


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Kertesi Ingrid
Tizenkilenc évesen kezdte a Zeneakadémiát - elõtte nyolc évig csellózni tanult, majd Sziklay Erika növendékeként 1986-ban diplomázott. Még abban az évben szerzõdtette az Operaház, ahol magánénekesként egyre fontosabb szerepekhez jutott. Számos hangversenyen hallhatja a közönség. Nagyon szereti a barokk zenét, az oratóriumokat, miséket, kantátákat. Számos versenyen vett részt, és ott szerepelt a gyõztesek között: Lipcse (1984.), Barcelona (1985.), a németországi Gütersloh (1988). Számos külföldi operaházban vendégszerepelt: Bécsben, Berlinben, Grazban, Lugenben, Amsterdamban, Bregenzben, Párizsban, Strassburgban, Veronában és másutt énekelt fõszerepeket - nagy sikerrel. Az 1997-1998-as évadban a düsseldorfi opera szerzõdtette, emellett a Magyar Állami Operaházban is énekelt. A Törley Szalon oszlopos tagja. A Magyar Televízió 1996-ban közel egyórás portréfilmet készített róla.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek