Kertész Erika - Reschofsky Dávid duó


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Kertész Erika - Reschofsky Dávid duó

Amszterdamból érkezik hozzánk a részben debreceni kötődésű fiatal jazz-formáció. Erika Kaposvárról indult zenei utazására, mely a hangszertanulástól és kórusénekléstől a musical, majd az elektronikus zene világába vezetett. 21 évesen már Berki Tamástól vett énekórákat, s ezzel párhuzamosan fordult érdeklődése a jazz irányába. A sztenderdekben való elmerülést nemsoká az egyéni útkeresés kezdte felváltani.

Egyre növekvő számú saját dalai így egészültek ki lassanként olyan pop slágerek jazz feldolgozásaival, melyek sokak számára ismerősen csengnek. Erika mára nagy rutinra és óriási repertoárra tett szert: bársonyos hangját egyre többfelé ismerik a kis kluboktól a nagyobb színpadokig, valamint a sokféle formáció révén, melyekben megfordult.

A debreceni származású Reschofsky Dáviddal Hollandiában hozta össze a jószerencse. Dávid gitáros pályája az Erkel Ferenc Jazz Konzervatóriumban, majd a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakán indult, ám a jazz mellett nagy hatással vannak rá az elektronikus műfajok is. Folyamatosan új hangzásokkal kísérletezik, nem idegenek tőle a loopereket, effekteket használó, sajátos atmoszférát teremtő eszközök.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/ErikaKerteszDavidReschofsky‎
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Curtis nem marad a padlón

Curtis nem marad a padlón

Az ország egyik legvitatottabb rappere az április 28-án megjelenő, „Legismertebb senki" című EP-jéről mutatta be első szerzeményét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Toto Cutugno csiszolatlan gyémántra bukkant, el is hozza Budapestre magával

Toto Cutugno – díszvendégként vagy zsűritagként – mindig jelen van a Sanremoi Fesztiválokon. Az idei Sanremoi Young Fesztivál nagy felfedezettje a csupán 16 éves Eden Lorenna: amint felcsendült  a hangja, Toto Cutugno rögtön tudta, hogy egy csiszolatlan gyémántra lelt. A verseny után azonnal felvette a kapcsolatot Edennel, és...

Ismét Budapesten az IL VOLO – az Arénában ünneplik 10 éves karrierjüket az olasz világsztárok

Tavaly megígérték, idén teljesítik: nagy sikerű koncertjük után ősszel visszatérnek Budapestre az IL VOLO tagjai. A klasszikus és pop-zene határait feszegető, tíz éves jubileumát ünneplő együttes szeptember 29-én a Papp László Sportarénában ad koncertet.

Bíró Eszter kiradírozza az időt

Időradír címmel április 27-én mutatja be vadonat új gyermekeknek szóló albumát Bíró Eszter színész-énekesnő a Marczibányi Téri Művelődési Központban, mely mesekönyv is egyben.

Pély Barna letette a bőröndjét

Miután az utóbbi hetekben ismét végigkoncertezte a fél világot Balitól Almatyig, április 25-én lemezbemutató koncertet ad a budapesti Orfeumban Pély Barna – dalszerző, gitáros, énekes, tanár és egykori tehetségkutatós zsűritag.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek