Év koncertje - szavazás

Kertész Erika - Reschofsky Dávid duó


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Kertész Erika - Reschofsky Dávid duó

Amszterdamból érkezik hozzánk a részben debreceni kötődésű fiatal jazz-formáció. Erika Kaposvárról indult zenei utazására, mely a hangszertanulástól és kórusénekléstől a musical, majd az elektronikus zene világába vezetett. 21 évesen már Berki Tamástól vett énekórákat, s ezzel párhuzamosan fordult érdeklődése a jazz irányába. A sztenderdekben való elmerülést nemsoká az egyéni útkeresés kezdte felváltani.

Egyre növekvő számú saját dalai így egészültek ki lassanként olyan pop slágerek jazz feldolgozásaival, melyek sokak számára ismerősen csengnek. Erika mára nagy rutinra és óriási repertoárra tett szert: bársonyos hangját egyre többfelé ismerik a kis kluboktól a nagyobb színpadokig, valamint a sokféle formáció révén, melyekben megfordult.

A debreceni származású Reschofsky Dáviddal Hollandiában hozta össze a jószerencse. Dávid gitáros pályája az Erkel Ferenc Jazz Konzervatóriumban, majd a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakán indult, ám a jazz mellett nagy hatással vannak rá az elektronikus műfajok is. Folyamatosan új hangzásokkal kísérletezik, nem idegenek tőle a loopereket, effekteket használó, sajátos atmoszférát teremtő eszközök.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/ErikaKerteszDavidReschofsky‎
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek