Neoton 1000

Kertész Erika - Reschofsky Dávid duó


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Kertész Erika - Reschofsky Dávid duó

Amszterdamból érkezik hozzánk a részben debreceni kötődésű fiatal jazz-formáció. Erika Kaposvárról indult zenei utazására, mely a hangszertanulástól és kórusénekléstől a musical, majd az elektronikus zene világába vezetett. 21 évesen már Berki Tamástól vett énekórákat, s ezzel párhuzamosan fordult érdeklődése a jazz irányába. A sztenderdekben való elmerülést nemsoká az egyéni útkeresés kezdte felváltani.

Egyre növekvő számú saját dalai így egészültek ki lassanként olyan pop slágerek jazz feldolgozásaival, melyek sokak számára ismerősen csengnek. Erika mára nagy rutinra és óriási repertoárra tett szert: bársonyos hangját egyre többfelé ismerik a kis kluboktól a nagyobb színpadokig, valamint a sokféle formáció révén, melyekben megfordult.

A debreceni származású Reschofsky Dáviddal Hollandiában hozta össze a jószerencse. Dávid gitáros pályája az Erkel Ferenc Jazz Konzervatóriumban, majd a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakán indult, ám a jazz mellett nagy hatással vannak rá az elektronikus műfajok is. Folyamatosan új hangzásokkal kísérletezik, nem idegenek tőle a loopereket, effekteket használó, sajátos atmoszférát teremtő eszközök.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/ErikaKerteszDavidReschofsky‎
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Dürer elment nyaralni

A Dürer elment nyaralni

Arról már tavaly beszámoltunk, hogy a kultikus szórakozóhely kitelepedett a Lupa-tóra. Ez a „tesztverzió", annyira bejött, hogy idén a teljes...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Aki a virágot szereti – az zenél a kertészetben

Minikoncert-sorozat indul júniusban a Virágzó Dunakanyar Kertészetben, Gödön. A szombatonként 11 órától kezdődő koncerteket Krulik Eszter hegedűművész szervezi.

100 százalék rockzene – megvan a Zorall Sörolimpia napi bontása

Vannak fesztiválok, akik akaratukon kívül ugyan, de a többiekhez képest viszonylagos nyugalommal követhették az események alakulását: ezek azok a bulik, amelyeket nem átpakoltak és újrahúroztak, hanem eleve is augusztus végére hirdettek meg, csakúgy, mint az ezt megelőző években. Ilyen a Zorall Sörolimpia is (Alsóörs, augusztus...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek