Neoton 1000

Kiende


HonlapNem ismert
Zenei stílusNépzene
Kiende
KIENDE zenekar Kiende trió: Bede Sári (Vodku, ex-Makám stb.) csodálatos hangjával, Császári Gergely (ex-Kaukázus, ex-Csá,Misi!, Paganza stb.) kiváló gitározásával, Szabó Árpád (Vodku) letisztult hegedűjátékával és a legszebb népdalok újra-gondolásával. Lenyűgöző!
Urbán-folk csöndtánczene, legegyszerűbben talán így lehetne leírni. A ze...ne alapját egy újszerűen használt akusztikus gitár és a belőle előcsalogatott modern tánczenei grúvok, elektro-t...rip-hop-funky lüktetés adja. A hegedű minimál figurái transz jellegű zsongást hoznak, ami néha nagyívű melódiákban csúcsosodik ki. Az így kapott ultra-modern-reneszánsz hangzást a hangszerként kezelt, mégis egyszerű népdalokból táplálkozó, gyakran többszólamú ének koronázza.
A dallamok népi motívumok feldolgozásai, kárpát-medencei népdal átdolgozások, vagy népdal-szerűek.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt a MoneyRoll

Pandora szelencéje újra bezárult: P.Box helyett itt...

Az igazság az, hogy P.Box, vagy hosszabban: Pandora's Box-ügyben kissé elveszítettük a fonalat, ezért a Wikipédiához fordultunk segítségért.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott valami zenélés...

Lajkó Félix és Csík János koncertje után a komplett Dombos Festet törölték

Nagyon sokáig hallgattak a szervezők, majd óriási lendülettel vetették bele magukat a fesztivál összerakásába. Ez a lendület a szerbiai járványhelyzet miatt most megakadt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek