Kiende


HonlapNem ismert
Zenei stílusNépzene
Kiende
KIENDE zenekar Kiende trió: Bede Sári (Vodku, ex-Makám stb.) csodálatos hangjával, Császári Gergely (ex-Kaukázus, ex-Csá,Misi!, Paganza stb.) kiváló gitározásával, Szabó Árpád (Vodku) letisztult hegedűjátékával és a legszebb népdalok újra-gondolásával. Lenyűgöző!
Urbán-folk csöndtánczene, legegyszerűbben talán így lehetne leírni. A ze...ne alapját egy újszerűen használt akusztikus gitár és a belőle előcsalogatott modern tánczenei grúvok, elektro-t...rip-hop-funky lüktetés adja. A hegedű minimál figurái transz jellegű zsongást hoznak, ami néha nagyívű melódiákban csúcsosodik ki. Az így kapott ultra-modern-reneszánsz hangzást a hangszerként kezelt, mégis egyszerű népdalokból táplálkozó, gyakran többszólamú ének koronázza.
A dallamok népi motívumok feldolgozásai, kárpát-medencei népdal átdolgozások, vagy népdal-szerűek.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a Kexnek

Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a...

Új lemezzel és dupla telt házzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Aerosmith-koncert: a kiemelt állójegyek többsége már elfogyott

Ma 11 órakor kezdődött a budapesti Aerosmith koncert belépőinek teljes körű értékesítése, és ahogyan már az elmúlt két nap elővásárlásaiból is sejteni lehetett, ma megindult az igazi roham, és az első óra után már vannak olyan szektorok ahol csak pár darab belépő elérhető, illetve a kiemelt állójegyek többsége is elfogyott.

Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való bakelitlemez, cédé, aranylemezek

A Bors figyelt fel arra, hogy valaki egy Cipő (Bódi László) nevére kiállított aranylemezt árul a neten. A Bravissimo Best of Hungary 2 című, 1995-ben megjelent korongon szerepel a Kék és narancssárga című dal is, amelyet Cipő írt és adott elő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek