Szécsi Pál 80

Kiki


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
Kiki

Az Első Emelet frontembere

Budapesten született 1957. július 19-én. Autószerelőnek tanult, de hamar rájött, hogy a zene az, ami igazán érdekli. Egy helyi amatőr együttes után bekerült az Óceán zenekarba, akikkel 1981-ben elindultak a Táncdalfesztiválon „Kuka blues” című dalukkal, ami egy Hobó paródia volt, azonban nem arattak túl nagy sikert. Ezután rövid időre a Nino együttes következett, majd 1983 végén bekerült az Első Emeletegyüttesbe, amely meghozta számára az országos ismertséget. Éveken keresztül nyerték el a Pop-meccs gálán a különböző kategóriák díjait, szakmait is, de elsősorban a közönség szavazatai alapján. A zenekar hivatalosan soha nem oszlott fel, de 1992-től nem zenéltek aktívan. Azután Kiki részt vett a Filmslágerek magyarul nevű produkcióban, ahol több duettet is énekeltZoltán Erikával. Nagy sikerrel adták elő a jól ismert Grease c. film slágereit. Ezt követően szólólemeze jelent meg. Az Éretlenek c. filmsorozat főcímdalát is ő énekelte, ami ugyancsak sláger lett. Majd barátjával, Várkonyi Attilával megalakították a „Csütörtök 12” nevű zenekart és bejárták az ország szinte összes diszkóját. 1997 és 2003 a nagy visszatérés évei voltak az Első Emelettel. Sikeres koncertekkel bizonyították, hogy a közönség nem felejtette el őket. Közben éveken keresztül aJuventus rádiónál műsort vezetett, amelynek ő volt a szerkesztője is. A zene mellett életének másik fontos meghatározó eleme a sport. Focizik, jégkorongozik és újabban úszással tartja karban magát. 2007. június 18-án a Művészetek Palotájában volt egy zenés-beszélgetős estje, ahol egész pályafutását, sőt a privát életét is nyomon követhették a jelenlévők számos vendég, fotó és videóbejátszás segítségével. A műsor végén ismét összeállt a legendás Első Emelet.

Képtár
  • Kiki kép 27593
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Nemrég arról számoltunk be, hogy 14 év után távozik a Pokolgép éléről Tóth Attila énekes. Akkori közleménye szerint egészségügyi okból,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Az újrakezdés nehéz ügy – a Woodstock Barbie megugrotta

A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalálták méltó utódját Ördög Dóra (nem Nóra!!!) személyében, akivel új lendületet kapott a zenekar, és ezt élőben is bizonyították a decemberi A38-as koncertjükön.

Másodpilótaként az Air France kötelékében dolgozik a csodagyerekként feltűnt karmester

Daniel Harding nem az egyedüli zenész, aki a fellegekbe vágyik: Bruce Dickinsonnak (Iron Maiden) is megvan az összes vizsgája és fokozata, akár nagy Boeing utasszállítókat is vezethetne. Dickinson június elsején ad koncertet a Barba Negrában, Harding pedig március 4-én, Észak-Európa legkiválóbb zenei együttese, a Svéd Rádió...
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest