Neoton 1000

Kiscsoport zenekar


Zenei stílusGyerek/Családi
Kiscsoport zenekar

Zene gyerekeknek - másképp

Igen, a Kiscsoport zenéje egyáltalán nem olyan visszafogott, mint a legtöbb gyerekzenekaré. A gyerekek mindent szeretnek, ami jó. És hát ez persze az. Van itt minden: pop, rock, jazz, latin, reggae, és egész alternatív hangzások is. Meg néha mindezek keveréke. Lényeg, hogy tapsolni, ugrálni, táncolni mindig lehet rá. És azt szeretnénk, ha a cédénket olykor apa is elindítaná odahaza, vagy a kocsiban (és nem kikapcsolni akarná).
Mert mindannyian voltunk gyerekek, sőt, még mindig azok vagyunk.
De leginkább akkor vagyunk azok, ha Kiscsoport szól :)

Hadd mutatkozzunk be!

Nem mintha ez számítana, de a rend kedvéért eláruljuk, hogy 2014 elején alakultunk. Ennél kicsit talán érdekesebb, hogy egyszer már régesrég alakítottunk zenekart (olyan régen, hogy te még lehet, hogy nem is éltél, vagy anyukád pocakjában voltál, stb, stb...). Szóval ismerjük már egymást, mint a rossz pénzt. Az érdekes hangzású zenékkel már ekkor, azaz a múlt században elkezdtünk kísérletezni, de laboratóriumunkban csak néhány éve alkottuk meg a világ első ritmuscentrifugáját. Ez egy olyan berendezés, amibe felül bármilyen unalmas ritmust bele lehet dobni, és ami odalent kijön belőle, az egészen döbbenetes. Nincs az a tititá, amit ne forgatna meg úgy, hogy magunk is beleszédülünk. Hadititok, de ez az, amitől olyan pörgős, érdekes a mi zenénk. Na jó, meg egy kicsit azért is, mert közösen írjuk a számokat. Bárkinek bármilyen ötlete van egy-egy zenével, vagy énekszólammal kapcsolatban, kipróbáljuk. Ha jó, úgy marad, ha nem, akkor pedig lehalkítjuk, megzengetjük, és alaposan el is felejtjük. Szeretünk együtt lenni, szeretünk együtt zenét alkotni, és szeretjük nektek eljátszani, elénekelni. Hát ezek volnánk mi, ez volna a Kiscsoport.

És a dalszövegek?

Azok többnyire kortárs magyar gyerekversek, vagy ezek ihletésére született saját, játékos írások. Éneklünk például a vattacukrot evő bolhától kezdve az esténként pityergő pitbullon át a durabele buszról, de van, hogy szilvalekvárral kenjük be a holdat.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Kiscsoportosok/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek