Kistehén


Zenei stílusPop/Rock
Kistehén
A Kistehén Tánczenekar egyedülálló produkcióját nevezhetjük kulturlakodalmas popnak, vagy optimista rocknak. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, afrikai ritmusok és modern tánczene. A szövegek viccesek, egyszerűek, ám nem érdektelenek. A koncerteket vidámság, humor, sajátosan kelet-európai esztétikum és nagyon jó hangulat jellemzi. A Kistehén Tánczenekar igazi bulizenekar, aminek minden megnyilvánulását áthatja a rendkívüli pozitív energia.

A Kistehén 2002-ben lett a Sziget Fesztivál reklámfigurája. A figura és a rajzfilm, valamint annak „magyar hangja" Kollár Klemencz Lászlóhoz, a zenekar énekeséhez fűződik (a vele folytatott beszélgetés emitt). A zenekar is a „Kistehén Szigetre" született meg, ott volt első koncertje 2002-ben. Azóta folyamatosan koncertezik, de az igazi sikert a 2005-ös év és a Szájber gyerek című sláger hozta meg. Tavaly hatalmas sikerrel játszottak szinte minden fontos fesztiválon szerte az országban. Debrecenben a Kossuth terén például több mint tízezer ember volt rájuk kíváncsi, Veszprémben az Utcazene fesztiválon pedig igencsak kicsinek bizonyult a közönségnek szánt tér: rajongókkal teltek meg a környékbeli utcák is. Játszottak a Volt Fesztiválon, az EFOTT-on, a Vidor Fesztiválon, számos klubban, városi és falusi rendezvényeken. A 2005-ös turnéról szocio-dokumentum film is készült.

A tavalyi, Csintalan című album aranylemez lett, és elkészült újabb kultuszgyanús videoklipjük is Virágok a réten címmel, a Romano Drom közreműködésével. A zenekar elsöprő sikerű amerikai turnéját követően megnyíltak a Kistehén előtt a legnagyobb fesztiválok és koncerttermek is.

A zenekar új felállása:
Kollár-Klemencz László - gitár
Kollár-Klemencz Gergő - billentyű
Bujdosó János - gitár
Schvéger Zoltán - dob
Vajdovich Árpád - basszus
Hárságyi Péter - dob

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Charlie-nagykoncert az egykori úttörőtáborban

Charlie-nagykoncert az egykori úttörőtáborban

Július 19-én, pénteken kultikus helyszínen, az egykori Csillebérci Úttörőtábor területén létrejött Budai Szabadtéri Színházban koncertezik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Miénk ez a cirkusz! Dalszerzőpályázat – a téma a manézsban hever

A cirkuszművészet megújítása jegyében, Kötéltánc elnevezéssel dalpályázatot hirdet a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.

Eljegyzés zárta EFOTT-ot – a fesztivál megdöntötte tavalyi rekordját

Újabb rekordot hozott az idei nyár az EFOTT életébe: közel 120.000-ren fesztiváloztak Velencén.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek