Klukon Edit


HonlapNem ismert
Zenei stílusKlasszikus
Klukon Edit
Klukon Edit Budapesten született. Zongoratanulmányait Teöke Mariann és Hambalkó Edit, majd Kadosa Pál, Jandó Jenő és Kurtág György irányításával végezte. Zongoraművészi diplomáját 1982-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán.

16 évesen egyike volt annak a három fiatal zongoristának, aki bemutatta Kurtág György Játékok című zongoradarab sorozatát. Évek óta Ránki Dezső kamarapartnereként koncertezik; a magyarországi hangversenyek mellett felléptek Párizsban, Milánóban, Torinóban, Münchenben, Bécsben, Andorrán és a lockenhausi nyári kamarazenei fesztiválon. Közösen mutatták be 1986-ban Liszt Via crucis című zongoradarab-sorozatának négykezes-, 1990-ben pedig a Faust szimfónia kétzongorás változatát. Repertoárjuk magában foglalja a négykezes zongorairodalom jelentős részét, többek között Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Brahms, Liszt, Debussy, Ravel, Erik Satie és Darius Milhaud alkotásait.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Beyonce és a U2 is részt vett a világ 500 legjobb albuma-lista frissítésében

Beyonce és a U2 is részt vett a világ 500 legjobb...

Tizenhét évvel első kiadása után napra kész állapotba hozta a Rolling Stone magazin minden idők legjobb 500 albumának listáját, amelynek élén...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nekik duplán öröm a zene!

Egyrészt már övék a zenélés öröme, másrészt eljutottak a HANOSZ tehetségkutatója döntőjéig, ami október 10-11-én lesz az A38-on.

Lakatos Mónika kapta idén a világzene műfajának legrangosabb nemzetközi elismerését

Amikor múlt vasárnap a kapolcsi Folkszínpadon adott egy nagyon barátságos, zene- és emberközeli koncertet a Romengo, még nem gondoltuk, hogy Lakatos Mónika kapja a WOMEX Artist Award életműdíjatt, ami a nép- és világzene műfajának legrangosabb elismerése.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek