Neoton 1000

Kodály Vonósnégyes


Zenei stílusKlasszikus
Kodály Vonósnégyes

Az együttes 1966-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékeiből, Kodály Zoltán nevét 1972-ben vette fel. A magyar vonósnégyes-kultúra képviselői a hazai és külföldi pódiumokon.

Az elmúlt években sikerrel turnéztak majdnem minden európai országban, Kínában, Ausztráliában, Új-Zélandon. Rendszeresen visszatérnek Japánba, az USA-ba és Kanadába. Hanglemezre vették többek között az összes Haydn, Beethoven és Schubert kvartettet, felvételeik kedvező nemzetközi sajtóvisszhangot váltottak ki.

Haydn op. 64-es lemezük 1993-ban a Classic CD Magazine legjobb felvételnek járó díját nyerte el a kamarazenei kategóriában. 2007-ben a Mendelssohn és Bruch oktettek felvételét a BBC „az év legjobb kamarazenei felvétele” címre jelölte.


Zenészek Hangszer
Éder György cselló
Falvay Attila hegedű
Fejérvári János brácsa
Tóth Erika hegedű

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek