Neoton 1000

Kontroll Csoport


HonlapNem ismert
Zenei stílusAlternatív/Elektro
Kontroll Csoport

A Kontroll Csoport magyar underground zenekar volt az 1980-as években Budapesten.

Az Ős-Kontrollhoz 1981-ben csatlakozott a rövid idő alatt legendává lett URH együttes együttes frontembere, Müller Péter Sziámi, aki később az énekesnő, Bárdos-Deák Ágnes férje is lett. Az URH utódaként jött létre a később szintén legendássá vált formáció, a mai napig aktív Európa Kiadó.

Politikai töltetű, rendszerellenes számokat készítettek és terjesztettek kazettákon – kézről kézre adva, hisz lemezről egy ideig szó sem lehetett – óriási népszerűséggel és sikerrel. A zenekar hangzása a szaxofonra és a basszusgitárra, valamint a férfi és női hang szintézisére épült.

Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János könyvében így jellemzi az együttest: A nyolcvanas évek elejének egyik legegyénibb hangvételű zenekara. Egyben zeneileg mind közül a legnyitottabb. Tagjainak potenciálját mutatja, hogy az 1983-as felbomlás után öt új együttes élén folytatták (Kampec Dolores, Sziámi Sziámi, Balkán-tourist, Ági és a Fiúk, Keleti Fény).

És valóban, miután lemezük nem lehetett, illetve csak cenzúrázott változatban lett volna lehetőség, nem bírván a gyűrődést, 1984-ben feloszlottak, ám a tagok folytatták a zenélést. A legismertebb ezek közül Müller együttese, a Sziámi lett.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/1kontrollcsoport/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ez a kakas egymilláért eladó!

Ez a kakas egymilláért eladó!

„Hogy tetszik lenni?" címmel indított kezdeményezést áprilisban a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Fesztivál...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Új rekord született: tizennyolc hete vezeti Rácz Gergőék dala a slágerlistát

Tizennyolc hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című Fonogram-díjas dala.

Vasárnap jótékonysági koncertet ad a PASO – Peruig száll a hírük

A PASO most vasárnap jótékonysági koncertet ad a Gyermekkor Alapítvány javára. A szervezetet 1990-ben a Madarász utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet dolgozói hozták létre kis betegeik színvonalasabb ellátása és a gyermekgyógyítás korszerűsítése érdekében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek