Kontroll Csoport


HonlapNem ismert
Zenei stílusAlternatív/Elektro
Kontroll Csoport

A Kontroll Csoport magyar underground zenekar volt az 1980-as években Budapesten.

Az Ős-Kontrollhoz 1981-ben csatlakozott a rövid idő alatt legendává lett URH együttes együttes frontembere, Müller Péter Sziámi, aki később az énekesnő, Bárdos-Deák Ágnes férje is lett. Az URH utódaként jött létre a később szintén legendássá vált formáció, a mai napig aktív Európa Kiadó.

Politikai töltetű, rendszerellenes számokat készítettek és terjesztettek kazettákon – kézről kézre adva, hisz lemezről egy ideig szó sem lehetett – óriási népszerűséggel és sikerrel. A zenekar hangzása a szaxofonra és a basszusgitárra, valamint a férfi és női hang szintézisére épült.

Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János könyvében így jellemzi az együttest: A nyolcvanas évek elejének egyik legegyénibb hangvételű zenekara. Egyben zeneileg mind közül a legnyitottabb. Tagjainak potenciálját mutatja, hogy az 1983-as felbomlás után öt új együttes élén folytatták (Kampec Dolores, Sziámi Sziámi, Balkán-tourist, Ági és a Fiúk, Keleti Fény).

És valóban, miután lemezük nem lehetett, illetve csak cenzúrázott változatban lett volna lehetőség, nem bírván a gyűrődést, 1984-ben feloszlottak, ám a tagok folytatták a zenélést. A legismertebb ezek közül Müller együttese, a Sziámi lett.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/1kontrollcsoport/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a...

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy londoni stúdióba vonultak, hogy együtt dolgozzanak a 2022-ben esedékes ABBAtar elnevezésű hologramturnéjukon. A „fellépésekkel” a zenekar megalapításának 50. évfordulójáról fognak a...

Prince-albumot és pólót nyerhetsz – alig kell tenned valamit érte

Rövidesen a boltok (virtuális) polcára kerül a „Sign "☮" the Times" újrakevert változata., amelyen nem csak az 1987-es dalokat tartalmazza, hanem Prince hagyatékának további 63 kiadatlan felvételét. Olyan eddig sosem hallott felvételek kerültek fel, amiket a legenda 1979 és 1987 között rögzített.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek