Neoton 1000

Kuzma Levente


Zenei stílusKlasszikus
Kuzma Levente

Kuzma Levente a fiatal orgonaművész generáció egyik legsokoldalúbb egyénisége. Rangos nemzetközi versenydíjak, gyerekkora óta tartó egyházzenészi pályafutás, kitartó pedagógiai és közéleti tevékenység alakítja mindennapjait.

A Göteborgban született művész orgona tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző és Zeneművészeti Karán végezte, majd a 2004-es svédországi Göteborg International Organ Academy jelentett számára belépést a nemzetközi hangversenyéletbe. Számos észak-európai koncert után már fiatal művészként, a 2009-es „Timorgelfest” Nemzetközi Orgonaverseny kiemelt első díját nyerte a romániai Temesváron. 2010-ben, az olaszországi, Montecchio Maggiore- i orgonaverseny második helyezése után 2011-ben Moszkvában, Oroszország legrangosabb versenyén, az Alexander Gedike orgonaversenyen jutott a döntőbe.

Kiváló ismerője az orgonaátiratok irodalmának; orgonajátékában a rendkívül szuggesztív előadásmód drámai kifejező erővel párosul. Nagy sikerű koncerteket adott többek között olyan helyszíneken, mint a turkui Dóm, a london-i St. Andrew Holborn Church, a philadelphiai Calverton Center, a Vittorio Veneto-i  Duomo di Serravalle vagy a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium.

Külföldi hangversenyeit 2013 óta a Waltman's Artists koncertügynökség szervezi. Pedagógiai tevékenysége szerteágazó, jelenleg a  szegedi Lieto Művészeti Iskola igazgatója és a  Piarista-templom orgonistája.


Hírek és rajongók
levente.kuzma@facebook.com
 
Képtár
  • Kuzma Levente kép 55586
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek