Kuzma Levente


Zenei stílusKlasszikus
Kuzma Levente

Kuzma Levente a fiatal orgonaművész generáció egyik legsokoldalúbb egyénisége. Rangos nemzetközi versenydíjak, gyerekkora óta tartó egyházzenészi pályafutás, kitartó pedagógiai és közéleti tevékenység alakítja mindennapjait.

A Göteborgban született művész orgona tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző és Zeneművészeti Karán végezte, majd a 2004-es svédországi Göteborg International Organ Academy jelentett számára belépést a nemzetközi hangversenyéletbe. Számos észak-európai koncert után már fiatal művészként, a 2009-es „Timorgelfest” Nemzetközi Orgonaverseny kiemelt első díját nyerte a romániai Temesváron. 2010-ben, az olaszországi, Montecchio Maggiore- i orgonaverseny második helyezése után 2011-ben Moszkvában, Oroszország legrangosabb versenyén, az Alexander Gedike orgonaversenyen jutott a döntőbe.

Kiváló ismerője az orgonaátiratok irodalmának; orgonajátékában a rendkívül szuggesztív előadásmód drámai kifejező erővel párosul. Nagy sikerű koncerteket adott többek között olyan helyszíneken, mint a turkui Dóm, a london-i St. Andrew Holborn Church, a philadelphiai Calverton Center, a Vittorio Veneto-i  Duomo di Serravalle vagy a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium.

Külföldi hangversenyeit 2013 óta a Waltman's Artists koncertügynökség szervezi. Pedagógiai tevékenysége szerteágazó, jelenleg a  szegedi Lieto Művészeti Iskola igazgatója és a  Piarista-templom orgonistája.


Hírek és rajongók
levente.kuzma@facebook.com
 
Képtár
  • Kuzma Levente kép 55586
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek