Év koncertje - szavazás

L.L. Junior


Zenei stílusR & B / Soul / Funk
L.L. Junior
Lesi László Csaba azaz L.L. Junior (Budapest, 1981. január 3.) énekes, rapper, dalszerző. A Fekete vonat egykori tagja.

Fekete Vonat:

Az 1990-es évek elején alakította meg két társával együtt a Fekete vonat nevű formációt. A csapat nagy sikert aratott Magyarországon: két platina és egy aranylemezt kaptak.

Sikerük csúcsán a csapat közös megegyezés alapján szétvált és Junior 2001-ben elutazott Amerikába, hogy kipihenje magát és tanuljon.

 

Szóló karrier

Egy év szünet után hazatért és 2002-ben a Private Moon-nal megcsinálta első szólóalbumát, amely a „Köszönöm Nektek" címet kapta. Az albumról 3 kislemez jelent meg: a Raggamoffin, melyet 1.400.000-en néztek meg a Youtube-on, a Hogy mondjam el? és a Korkorro dalokból.

2003-ban jelent meg Junior második albuma „A tűz mindig tombol" címmel. Az albumról két kislemez jelent meg: a Ragamoffin 2 és a A tűz mindig tombol dalokból.

2005-ben „Az én világom" című harmadik album, amely meghozta a várva várt aranylemezt L.L. Juniornak. Az albumról két kislemez jelent meg: a Rabszolga lány és a Mr. Raggamoffin dalokból. 2005-ben VIVA COMET díjra is jelölték a legjobb férfi előadó kategóriában.

A negyedik albuma 2005 szeptemberében jelent meg melynek címe „Falak" ez a cím utalás arra, hogy ne ítéljünk el senkit a bőre színe miatt, és végre bontsuk le az egymás közé épített falakat, melyek nyitottságunk akadályai, „színezzük be a világot" és éljünk benne előítéletek nélkül! Az albumról két kislemez jelent meg: az Az Éjszakákat járom, a Normális srác és a című dalokból.

2006-ban jelent meg ötödik albuma Olaj a tűzre címmel. Az albumról csupán egyetlen kislemez jelent meg a Táncolj című dalból, mely egyik legsikeresebb száma lett. Több mint 1.300.00 alkalommal nézték meg a Youtube-on.

2007-ben jelent meg hatodik albuma Fehér Holló címmel, melyről három rendkívül sikeres kislemez jelent meg. Az első kislemez a Stefano közreműködésével készült Álomszép lány című dalból készült, amely a Megy a gőzös című film főcímdala lett. A dalhoz készült videoklipet 1.200.000 alkalommal nézték meg a Youtube-on. A második kislemez a Trin zhene (Válassz engem)című dalból készült, melyet szintén Stefanoval énekel. A dalhoz készült klipet 1.100.000 alkalommal nézték meg a Youtube-on. Az album legsikeresebb száma a Van nekem egy anyósom/Akarom, amely a második legnézettebb magyar videoklip a Youtubeon, Magyarországon egyedülálló módon több mint 2.000.000(!) alkalommal nézték meg (ez L.L. Junior 5. olyan videoklipje amelyet több mint 1.000.000 alkalommal néztek meg a Youtube-on, mely egyedülálló a magyar zenészek körében). Ennek köszönhetően 2008-ban szintén VIVA Comet díjra jelölték a legjobb férfi előadó kategóriában, amit akkor már megnyert.

2008-ban jelent meg hetedik albuma Nincs határ címmel. Az album első kislemeze az Összetart a dal című dalból készült, amelyet Stefanoval és Nótár Maryvel énekel.

2009. májusában jelent meg az album második videoklipje, mely a Merre visz az út című dalból készült.A Dalhoz készült videóban a Magyar Honvédség is szerepel.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egyre több hazai zenekarral utazhattok együtt vidéki koncertekre

Egyre több hazai zenekarral utazhattok együtt vidéki...

Közel két hónapja indult útjára az első Osztálykirándulós csapat, és a siker láttán máris beindult a szervezkedés a következő turnus...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Jönnek a norvégok: szerdán LEPROUS koncert a Dürerben!

A norvég zenekar most szerdán ötödik koncertjét adja Budapesten, az A38-as és Barba Negrás fellépések után most először a Dürer kertben, karöltve a KLONE és a Maraton együttesekkel a Fekete Zaj Fesztivál és a Negative Art szervezésében.

A Depeche Mode előzenekaraként ismertük meg őket – jó nagy kihagyás után újra Budapesten!

Az 1982-ben alakult Nitzer Ebbet több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most, 9 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után a Dürer Kertben adnak koncertet, ráadásul az eredeti felállásban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek