Lautitia Kóruscsalád


Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Lautitia Kóruscsalád koncertek

Lautitia Kóruscsalád

A Lautitia Kamarakórus a Lautitia Ifjúsági Vegyeskarból nőtte ki magát, a 19-28 éves korú tagok kezdeményezésére. Legtöbbjük nem zenei pályán tanul, illetve különböző területen dolgoznak. Repertoárjuk leginkább kortárs darabokból áll, viszont a régebbi művekben is szeretik kipróbálni magukat. Véglegesen 2016 januárjától dolgozik külön a két együttes, ennek ellenére a kamarakórus első megmérettetése 2015-ben volt a XV. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, ahol saját kategóriájukban 1. helyezést értek el. Eddigi munkájuk egyik legfontosabb eredménye a 2015-ben megrendezett Arezzoi Nemzetközi Kórusverseny Nagydíja, amivel jogot szereztek 2016-ban Várnában az Európai Kórusmuzsika Nagydíjáért versenybe szállni. Úgy gondolják, hogy a kemény munkával, kölcsönös bizalommal és együttműködéssel megfelelhetnek saját elvárásaiknak.

 

A Lautitia Ifjúsági Vegyeskar 2008-ban alakult meg az általános iskolából elballagott diákok kezdeményezésére a 14-19 év közötti fiatalokból. A kórus kezdeti csapata 2016 óta a Kamarakórus keretein belül dolgozik, így azóta a fiatalabb tagok folytatjákaz elkezdett munkát. Azóta számtalan versenyen és fesztiválon vettek részt, az eredmények közül kiemelkedika XVI. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny ifjúsági vegyeskari kategóriájában elért első helyezés. Lelkesedésüket és a művészi munka iránti alázatukat mindnyájan hozták magukkal a gyermekkarból, valamint motiválta őket az idősebb tagoktól látott elkötelezettség, így a kórus igyekszik hű maradni a Lautitia névvel összekapcsolt értékekhez és elsősorban az éneklés öröméért alkotnak együtt minden alkalommal.

 

A Gyermekkar a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskola kórusa. Az együttes már 1959 óta létezik, Lautitia Gyermekkarként azonban 2006 óta, mióta Nemes József a kórus karnagya, aki gyermekként szintén itt énekelt. Az elmúlt, több mint 58 év alatt számos hazai és nemzetközi kórusverseny díjazottjai és fesztivál résztvevői. Állandó szereplői a debreceni Kodály Filharmónia és a Csokonai Színház produkcióinak, valamint gyakran tesznek eleget a Görögkatolikus Egyház és a város felkérésének is.Az utóbbi évek eredményeiből és elismeréseiből kiemelkedik az Európa- és világbajnoki cím valamint a KÓTA- és a Hajdú-Bihar Megyei Prima-díj. A legfontosabb mégis az, hogy egy olyan közösségé vált a Lautitia Gyermekkar, amelynek a tagjai egymást szeretik, tisztelik és a közös alkotás lehetősége mindenkinek folyamatos, új kihívást jelent a mindennapokban.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/lautitiachoirs/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek