Neoton 1000

Lazarvs (Apey & The Pea)


Zenei stílusMetal
Lazarvs (Apey & The Pea)

Az Apey & the Pea stoner/sludge/grunge trió 2009 végén született meg a Neck Sprain, Trillion, Kelly Hits the Blue Sky illetve Remembering the Steel (Pantera tribute) énekes Áron András "Apey" szólóprojectjéből, egykori Superbutt tagokkal kiegészülve. A trió első anyaga „Better Maxi” néven jelent meg az Interneten 2010. június 26-án.

2011. március 14-én megjelent az ötszámos The Day Ends EP. Az utolsó koncertet 2011 augusztusában adták a Keith Caputo előtt, ezután 1 évig inaktívak voltak. 2012 júniusában ismét összeálltak, 2013 februárjától pedig egy 14 állomásos országos, illetve külföldi turnén vettek részt. Júniusban megjelent az első hivatalos videoklip, a Judas, majd június 13-án megjelent az első nagylemezük, a Devil's Nectar. 2013 szeptemberében a lemez megkapta a Kettőnégy Gumizsiráf "Az Év Albuma" díjat, illetve a 2013-as év debütáló lemeze lett a HangSúly zenei díj szavazásán.

'Hellish' az év metál albuma a Fonogram díj gáláján (2015)

2014 januárjában a zenekar elkezdte írni a második nagylemezét. Az album Hellish címmel szeptember közepén került kiadásra, és 2015-ben Fonogram díjat nyert az "Év Hazai Hard Rock vagy Metal albuma" kategóriában. A HangSúly zenei díj szavazásán is elnyerte a Hellish az "Év Albuma" címet, illetve az Apey & The Pea lett az "Év Koncertzenekara".

Felléptek az amerikai Saint Vitus illetve a szintén amerikai Crowbar előtt az A38 Hajón.

2016 áprilisában elindult az első önálló országos turnéjuk valamint elkezdték a harmadik nagy lemezük írását.

Szeptembertől további belföldi turné követi a harmadik nagylemezük bejelentését. Október 19-én az amerikai Weedeater előtt játszik a zenekar Londonban a legendás camdeni The Underworld-ben. Fellépnek az kanadai Dopethrone előtt az A38 Hajón.

2017 áprilisában 'Slaves' címmel megjelenik az első videóklip a harmadik nagy lemezükről melynek címe 'HEX'.

Április 25-én a zenekar elindul az első európai turnéjára egészen Angliáig.

Szeptember 11-én megjelent az együttes harmadik nagylemeze HEX címmel.

2019-ben a zenekar nevet változtatott, így onnantól kezdve Lazarvs-ként folytatták a közös zenélést, változatlan felállásban.


Tagok:
Áron András "Apey" - gitár, ének
Prepelicza Zoltán - bass, ének
Makai László - dobok


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/lazarvsofficial/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek