Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Big Bandje


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Big Bandje
Az iskola big bandje különösen fontos helyet foglal el az Jazz Tanszék életében, hiszen a jazz műfajában a big band a nagyzenekar. A tanszék fennállása óta folyamatosan működik, mindig megújulva, több évtizedes működése alatt növendékként a hazai jazzélet sok jelentős képviselője vett részt munkájában. Ebben az együttesben a zenekari játék sokszor másféle felfogást igényel, mint a kiszenekari muzsikálás. A big bandben való részvétel az fúvós hallgatók számára a képzés ideje alatt végig, a ritmusszekcióban játszó növendékek számára egy évig kötelező.

A zenekar, helyzetéből adódóan évről-évre részben újra kezdi munkáját, hiszen a végzett hallgatók helyére első évfolyamosok érkeznek.

Az együttesben elsősorban nagyzenekari játék stíluselemeinek, felfogásának magas szintű megismerése a cél, nem elsősorban a rendszeres koncertezés, a zenekar ezzel együtt évenként több koncertet is ad. Ilyen az évente, novemberben megrendezésre kerülő Országos Big Band Fesztivál, melyen a Jazztanszék nagyzenekara mindig friss üdítő színfolt, lendületes, kítűnő szólistákkal, modern egységes hangzással. Rendszeres résztvevői több éve tavasszal a „Magyar Jazz Ünnepe" budapesti és vidéki programjainak is.

Koncert műsorukban a tradicionális hangszerelések mellett újabban egyre több helyet kapnak a modern, kortárs kompozíciók, valamint a növendékek által írt és hangszerelt darabok.

Az együttes vezetője 1987 óta László Attila.

 

A Jazz Tanszék big bandjének 2007. évi diplomakoncert programjából látható,

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a Kexnek

Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a...

Új lemezzel és dupla telt házzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Aerosmith-koncert: a kiemelt állójegyek többsége már elfogyott

Ma 11 órakor kezdődött a budapesti Aerosmith koncert belépőinek teljes körű értékesítése, és ahogyan már az elmúlt két nap elővásárlásaiból is sejteni lehetett, ma megindult az igazi roham, és az első óra után már vannak olyan szektorok ahol csak pár darab belépő elérhető, illetve a kiemelt állójegyek többsége is elfogyott.

Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való bakelitlemez, cédé, aranylemezek

A Bors figyelt fel arra, hogy valaki egy Cipő (Bódi László) nevére kiállított aranylemezt árul a neten. A Bravissimo Best of Hungary 2 című, 1995-ben megjelent korongon szerepel a Kék és narancssárga című dal is, amelyet Cipő írt és adott elő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek