Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Big Bandje


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Big Bandje
Az iskola big bandje különösen fontos helyet foglal el az Jazz Tanszék életében, hiszen a jazz műfajában a big band a nagyzenekar. A tanszék fennállása óta folyamatosan működik, mindig megújulva, több évtizedes működése alatt növendékként a hazai jazzélet sok jelentős képviselője vett részt munkájában. Ebben az együttesben a zenekari játék sokszor másféle felfogást igényel, mint a kiszenekari muzsikálás. A big bandben való részvétel az fúvós hallgatók számára a képzés ideje alatt végig, a ritmusszekcióban játszó növendékek számára egy évig kötelező.

A zenekar, helyzetéből adódóan évről-évre részben újra kezdi munkáját, hiszen a végzett hallgatók helyére első évfolyamosok érkeznek.

Az együttesben elsősorban nagyzenekari játék stíluselemeinek, felfogásának magas szintű megismerése a cél, nem elsősorban a rendszeres koncertezés, a zenekar ezzel együtt évenként több koncertet is ad. Ilyen az évente, novemberben megrendezésre kerülő Országos Big Band Fesztivál, melyen a Jazztanszék nagyzenekara mindig friss üdítő színfolt, lendületes, kítűnő szólistákkal, modern egységes hangzással. Rendszeres résztvevői több éve tavasszal a „Magyar Jazz Ünnepe" budapesti és vidéki programjainak is.

Koncert műsorukban a tradicionális hangszerelések mellett újabban egyre több helyet kapnak a modern, kortárs kompozíciók, valamint a növendékek által írt és hangszerelt darabok.

Az együttes vezetője 1987 óta László Attila.

 

A Jazz Tanszék big bandjének 2007. évi diplomakoncert programjából látható,

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Agysérülést szenvedett, kómában van Marilyn Manson basszusgitárosa

Agysérülést szenvedett, kómában van Marilyn Manson...

A sokkoló hírt a Shockmagazin közölte: a Marilyn Manson, a The Mars Volta és a Racer X basszereként ismert Juan Alderete kerékpárbalesetet...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Dolly Parton posztjából netes kihívás lett

A Borsonline meséli, hogy véletlenül lavinát indított el az Instagramon Dolly Parton.

A feketeöves portugál énekesnő, aki az első koncertjén minden elfelejtettt

A most 63 esztendős Maria Joao tizenéves korában sportolónak készült: feketeöves aikidós volt, majd úszásoktatóként tevékenykedett, és csak 27 éves korában vetődött fel benne a gondolat, hogy akár profi énekes is lehetne...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek