Szécsi Pál 80

Little BIG


HonlapNem ismert
Zenei stílusElektronikus
Little BIG

A Little Big egy orosz rave csapat, amit 2013-ban alapítottak Szentpéterváron. A formáció tagjai: Ilja "Ilics" Pruszikin (Илья "Ильич" Прусикин), Szergej "Gokk" Makarov (Сергей "Гокк" Макаров), Szofija Tajurszkaja (Софья Таюрская) és Anton Liszov (Антон Лиссов). Első stúdióalbumuk 2014. március 17-én jelent meg "With Russia From Love" címen. Az együttes ezidáig két stúdió albumot és hat kislemezt adott ki.

Az együttes 2013. április 1-én adta ki debütáló videójukat, az "Every Day I'm Drinking"-et. Első fellépésük az "A2" klubban volt 2013. július 2-án, a Die Antwoord előzenekaraként.

Megalakulásuk óta Európában és Oroszországban turnéznak. "Ez a [rave] zene nagyon keresett. Nem költöttünk rá [promóció szempontjából] egy vasat sem, csak felvettük a klipet és ismertek lettünk Európában.", mondta Ilya Prusikin egy interjú során az UTV-nek.

2015. december 19-én az együttes kiadta második stúdió albumát, a "Funeral Rave"-et. Az orosz iTunes listán a 8. helyen végeztek 2015 utolsó hetén.

2016. május 21-én a "Give Me Your Money" és a "Big Dick" zenei videójukért díjat kaptak a 2016-os berliny Musiv Video Awards-on. A "Big Dick" a "Leggicsesebb" kategóriában első helyen végzett, míg a "Give Me Your Money" 3. helyen végzett a "Legjobb előadás" kategóriában. A "Big Dick" klip erősen szexuális töltetű és több, mint 30 millió megtekintésnél tart.

"Csak meg akartuk mutatni az embereknek a saját életüket. Az országok és kormányaik nem annyira fontosak, mint ahogy azt ők gondolják és az emberek azt csinálhatják, amihez kedvük van." - nyilatkozta Ilja Pruszikin frontember, a Noiseynek adott egyik interjúban.

Az együttes saját magát szarkasztikus kollaborációnak tartja, amely a zenére, a vizuális elemekre és a műsorra támaszkodik. A Little Big minden számában és klipjében alapoz az oroszokról kialakult különböző sztereotípiákra. Minden videójukat saját maguk rendezik és veszik fel a csapat egyik társalapítója, Alina Piazok segítségével.

Annak tényében, hogy az első fellépésük a Die Antwoord előtt volt, azonnal mindenki az "Orosz Die Antwoord"-ként azonosította őket, és a mai napig gyakran vonnak párhuzamot a két együttes között. A Vice [magazin] a Little Biget az "oroszok elmebeteg válasza a Die Antwoordre"-nak nevezte. Más kritikusok rámutattak, hogy míg a Little Bignek megvan a saját stílusa, a hallgatók számára felismerhető stílusjegyeket is tartalmaz, mint az orosz népzene és az orosz kultúra elemei.

Az együttes állítása szerint sok előadó befolyásolta stílusuk kialakulását, többek között a Cannibal Corpse, Nirvana, RHCP, Rammstein, és a The Prodigyn át Mozart és Vivaldi is.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/littlebigbandofficial/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mit nem értünk?

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a miskolci Kocsonyafesztivál végleges programja

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
Új koncertek