Maïa Vidal (FR)


Zenei stílusNem ismert
Maïa Vidal (FR)
A Kaliforniában született, ám gyermekkorát Brooklynban, majd Ithacában töltő Maïa Vidal zenei érdeklődése korán megmutatkozott, bár mostani produkciója alapján nehéz elhinni, hogy tiniként egy zajon ithacai csaj-punkbanda, a Kievan Rus sorait erősítette. A Kievan Rus nem is volt sikertelen zenekar, a cuki punkcsajok a Bad Religionnel, az Anti-Flaggel vagy a Gogol Bordellóval turnéztak, és egy nagyon jól eltalált, az American Idol alatt vetített Coca-Cola-kampány főszereplőiként (egy „Igazi” zenekar tagjaiként) országos ismertségre is szert tettek. Aztán a Kievan Rus feloszlott, és a még mindig alig húszéves Maïa meglepő váltással belekezdett a You Kid Sister projektbe, amiben (a Rancid-alapító Tim Armstrong fiktív kishúgának bőrébe bújva) sajátos módon akusztikus Rancid-feldolgozásokat (!) adott elő.

Végül aztán úgy tűnik, 2010-környékén rátalált saját, igazi hangjára, és Barcelonába, majd később Párizsba költözve elegáns, rafinált és nagyon finom popdalokat kezdett írni, immár a saját neve alatt. Nem sok kellet hozzá, hogy a kontinens független popzenéjének egyik legfontosabb kiadója, a Crammed Discs felfigyeljen rá, és Maïa Vidal 2011 októberében megjelentette első nagylemezét, a God Is My Bike-ot. Az albumon nem kisebb egyéniség gitározik néhány dalban, mint a francia-amerikai avantgárd egyik legfontosabb muzsikusa, Marc Ribot.

Maïa az új műfajban is megtalálta az útját, produkciója a fantasztikus hangú énekesnő, Zaz előzenekara lett annak japán turnéján. A tekintélyes francia megmondólap, az Inrockuptibles pedig a legnagyobb tehetségek és a 2012-es év legnagyobb befutói között emlegette. Nem tudni, mit hoz a jövő, de annyi bizonyos, hogy a fiatal francia-amerikai énekesnő-dalszerző üde egyéniségével, remek sanzonpop-dalaival, nagyszerű hangjával nagy jövő előtt áll.
https://www.facebook.com/maiavidal
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a...

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy londoni stúdióba vonultak, hogy együtt dolgozzanak a 2022-ben esedékes ABBAtar elnevezésű hologramturnéjukon. A „fellépésekkel” a zenekar megalapításának 50. évfordulójáról fognak a...

Prince-albumot és pólót nyerhetsz – alig kell tenned valamit érte

Rövidesen a boltok (virtuális) polcára kerül a „Sign "☮" the Times" újrakevert változata., amelyen nem csak az 1987-es dalokat tartalmazza, hanem Prince hagyatékának további 63 kiadatlan felvételét. Olyan eddig sosem hallott felvételek kerültek fel, amiket a legenda 1979 és 1987 között rögzített.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek