Neoton 1000

MADLIB DJ (USA)


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
MADLIB DJ (USA)

MADLIB DJ SET
 
Madlib a Stones Throw Records emblematikus művésze, olyan producer, akinek a lemezei mellett nem üres frázis a meghatározó jelző. A kétezres évek első felében az MF Doommal közös Madvillainy, illetve a J Dillával közös Champion Sound hamar a hiphop klasszikusaivá váltak, de igazság szerint Madlib diszkográfiájából nem egyszerű összeválogatni a kiemelkedő pillanatokat. 
Karrierje első nagy dobása például a Lootpack 1999-ben megjelent debütáló és máig egyetlen nagylemeze, a Soundpieces: Da Antidote, amelyen a csapat hivatalos tagjai (Madlib, Wildchild és DJ Romes) mellett olyan nevek is reppeltek, mint Defari, Declaime vagy az Alkaholiks. A kaliforniai színtér kultikus albuma után bár többször is dolgozott Wildchildékkal, de a folytatásban Madlib inkább a saját dolgaira fordított figyelmet.
Már a Lootpack számaiban is feltűnt héliumhangú, befüvezett, begombázott alteregója, Quasimoto külön albumot kapott, és az Unseen végül a valaha készült egyik legjobb hiphopalbumok közé verekedte be magát. A kis lény aztán végigkísérte Madlib karrierjét, ilyen-olyan közreműködésekben, obskúrus kislemezekben rendre felcsendült a jellegzetes rap, 2005-ben pedig The Further Adventures of Lord Quas címmel az Unseen folytatása is megérkezett. Quasimoto története idén is folytatódott, nemrég jelent meg a Yessir Whatever, ami inkább gyűjteményes válogatás az elmúlt évek terméséből, de a rajongóknak így is kötelező darab, főleg, hogy a borító úgy van megoldva, hogy egy matrica lehajtásával Quasimoto agyát is közelről nézhetjük!
Bár tényleg Quasimoto Madlib legismertebb projektje, a különböző néven kiadott produceri munkáit naphosszat tudnánk sorolni. Egyszemélyes jazz-zenekarával a Yesterdays New Quintettel jelentkezett például saját, és Stevie Wonder előtt tisztelgő nagylemezzel, de a zenekar fiktív tagjai is megkapták a saját EP-jüket. Aztán ott van például a Shades Of Blue album, amelyet Madlib a Blue Note katalógusából mintázott össze, ha már úgyis sok zenéje a jazz nagyságai előtt hajt fejet. 
Az idei Quasimoto-megjelenés mellett a legfrissebb Madlib-zenék a Rock Conducta alteregóhoz kötődnek, amellyel a korábbi Beat Conducta néven gondozott sorozatot folytatja, csak ezúttal rockzenéket szabdal széjjel, hogy aztán füstös ütemekként szülessenek újjá.
Madlib tehát tud majd miből válogatni budapesti fellépése során, a fentiek mellett egy csomó meg nem nevezett temérdek kiadványából is válogathat, és minden bizonnyal rengeteg kiadatlan zene is van nála, mert az köztudott: Madlib kedvenc helye a stúdió.
Madlib fellépése előtt az S*10 szervezésében a kiadó kedvenc producerei váltják egymást félóránként, így például a hazai ütemgyárosok ősapja Fakt aka Faktor, a Stay Blunted (Mil & Mihalik Bence), Slow, és a Mekvárt liget rémei, Vanis és Crain.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/madlib‎
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk űrhajójának asztronautái

Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk...

Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.

Amit szabad a Tankcsapdának, azt nem lehet Péter Szabó Szilviának

Két dolgot kell előre tudni a dolog megértéséhez (vagy, ha az nem is megy, akkor a képbe kerüléshez): május 19-én írtuk meg, hogy a Tankcsapda 2 db autós koncertet fog tartani. Tegnap meg azt, hogy a kormány egyetlen hétvégére engedélyezte az autós koncertek megtartását – s ez az egyetlen hétvége éppen az, amin a Tankok 2 db...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek