Menopauza 1170x180

Madsen Modell


Zenei stílusPop/Rock
Madsen Modell

A Madsen Modell zenekar, 2009-ben alakult, gyáli illetőségű, Pest környéki Kemény Rock ‘n Roll-t idézve, egy baráti zenekedvelő társaságból, néhány jammelős próba után a dobos, Fekete Gyula (Öcsi), próbatermében, Ébert Csabával (gitár-ének), elkezdtek dalokat írni, majd Rávai Janit (basszus gitár), bevéve a csapatba, a zenélés örömét látva, koncertezések kezdődtek, és attól a ponttól, kialakult a zenekari arculat.

Kezdetekben, mint sokan mások, feldolgozásokat játszott a csapat, saját dalokkal bővítették a repertoárt, mára már csak saját dalokat játszik a zenekar közel két lemeznyi dallal.

Az idő vasfoga, dolgozott itt is, az élet felülírta a csapat elképzeléseit, és szakaszosan, de többször tagcseréken esett át a zenekar, Rávai Jani távozása után, Vitéz Tibor (Tibcsi) került a basszus posztra, azóta is erősítve, vállat vállhoz vetve, Öcsivel a zenekar gerincét!

Számtalan koncert, és buli kötődik az akkori időhöz, sok barátot és ismertséget hozva a bandának, média megjelenések, vetélkedők, és sok új kihívást gördítve a zenekar elé.

Ezek a kihívások, megváltoztatták a zenekar egységét.

Lekötött koncert hegyek, kislemez felvételek közben Csabi is távozott a bandából, szerencsére voltak arcok, akik tagkeresés alatt kisegítették a zenekart, hogy ne kelljen lemondani a bulikat, Novák Árpád (ének), Frey Zoltán (gitár), Kovács Gábor, Iulian Radeanu, majd Mátyási Roland is csatlakozott a bandához, rövidebb ideig.

Egy hosszabb időszakra a zenekar végül, öt taggal folytatta az útját, Nagy (Kovács) Judit énekessel, Kovács Dóra, és Rácz Attila gitárosokkal kiegészülve, 2016-ig, számtalan koncert, és egy film szerepléssel (Cop Mortem), új megjelenő videoklippel (Higgy nekem), Kalapács koncert turné végén, a zenekar szüneteltette a működését, a tagság megbomlása, Tibcsit és Öcsit magára hagyta.

A zenekar támogatói, Barkó Acél KFT, és a Barabás Mérnökiroda KFT, hittek a zenekarban, de a zenész keresések során nem találták meg a megfelelő zenész társakat, és 2021-ig a zenekar szünetelt, közben azért néhány dal elképzelés és dalszöveg elkészült, várva a folytatást…..

Trióként indult a zenekar 2009 őszén, és 2021-júniusában, újjá alakulva Takács Attila (Taki), gitáros – énekessel, folytatja útját, a hármas fogat!

2014-ig, 4 kislemezt adott ki a zenekar:

– Gyűjtőm az erőt (2012) – Vitéz – Fekete – Ébert
– A kislemez (2013) – Vitéz – Fekete – Ébert
– Újratöltve EP (2014) – Vitéz – Fekete – Kovács G. – Nagy J.
– Piszkos dolgok (2014) – Vitéz – Fekete – Kovács G. – Nagy J.
– Lurkó induló c. dal – Vitéz – Fekete – Nagy J. – Mátyási R.

A gyáli, Lurkó FC gyerek foci csapatnak, Kovács Márk tiszteletére (2016)

2014-ben megvalósult video klip: ,,HIGGY NEKEM” c. mely a Piszkos dolgok kislemezen szerepel.
2015-ben egy készülő magyar film forgatás (Cop Mortem c. film) szereplőiként vett részt a zenekar, főcím dalt és még 3 kislemezes dalt adva a filmhez (Rulett, Gyilkos erők, Tükörbe zárt világ), ami 2016-ban debütált, a Corvin Moziban.

A zenekar jelenleg is aktív. Készül az új lemez. 2021 novemberében debütált a Csillag c. Dallal, videó klip formájában, ezt követően 2022. február 5-én megjelent a zenekar harmadik hivatalos videó klipje, a Lekapcsolják a villanyt című dallal.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja...

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.

Hare, hare: Szekérfesztivállal a Városligetbe, az Indiai fesztiválra

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Kṛṣṇa szekere Budapestre. Ingyenes, egész napos programmal várják az érdeklődőket június 29-én, szombaton a belvárosban és a Városligetben a Szekérfesztiválon és az India Fesztiválon.
Új koncertek