Neoton 1000

Magos Zenekar


Zenei stílusNépzene

Közelgő Magos Zenekar koncertek

Magos Együttes - népzenei koncert

Magos Együttes - népzenei koncert

MOM Kulturális Központ - Színházterem december 15. (19:00)
Magos Zenekar
A zenekar 2008. március végén alakult. Elsősorban Erdély (Kalotaszeg, Mezőség, Székelyföld) és a Kis-Magyarország (Szatmár, Dunántúl) területének dallamait játszuk.   Az eredeti hangzás megtartása mellett a népi kultúra zenei hagyományainak művelésével foglalkozunk. Előadásainkon hitelesen előadott népzenei összeállítások kerülnek nyilvánosságra, melyek során megfigyelhető - az adott tájegységen belül - az érintett falu zenészeinek a hatása is.   A városi táncházas közeg és a kortárs zenekarok szintén nagy mértékű befolyással bírnak egymás zenéire, így az asszimilálódás elkerülhetetlen. Ezt figyelembe véve - de újra és újra visszatérve az eredeti hangzáshoz - igyekszünk továbbfejleszteni zenénket.  Ennek alapfeltétele zenei ismeretünk folyamatos bővítése és az így megszerzett tudás elmélyítése, ugyanakkor alkalmazkodnunk kell a jelen kor táncházas befolyásoltságához, valamint a külvilág hatásaihoz egyaránt.   Továbbörökítve alkalmazzuk az egymástól megszerzett ismereteket pedagógiai szinten is, ezzel is törekedve önálló zenei világunk kialakítására.   Gyakran járunk gyűjtőutakra Erdélybe, s az így elsajátított zenei élményeket igyekszünk beleépíteni muzsikánkba, majd megismertetni az adott tájegység zenei hagyományait a zenehallgatókkal. Fontosnak tartjuk, hogy megőrizzük és tovább szélesítsük a különböző vidékek zenei hangulatára történő rálátást, valamint az így szerzett ismeretekre alapozott alkotást és annak kibontakoztatását, ilyen módon is nyitva tartva a magyar népzene világát az érdeklődő közönség előtt.  

A zenekar tagjai: Soós Csaba - hegedű, Fekete Márton - brácsák, Enyedi Ágnes - ének, Enyedi Tamás - cimbalom, Horváth Dávid - nagybőgő.  
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elhunyt az Azok a fiúk frontembere

Elhunyt az Azok a fiúk frontembere

Az üzenőfalon hirtelen elszaporodó szomorú szmájlikból és búcsúüzenetekből tudtuk meg, hogy elhunyt Szerdahelyi László Skatc, az Azok a fiúk...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A Rolling Stones meglepije

Egy Jimmy Page-dzsel közös kiadatlan dal is szerepel a Rolling Stones őszre ígért deluxe kiadványában.

Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában...

Kicsivel több mint egy hete a város számos pontját beragyogta a Nemzeti Galériában (-ból, -nál) megrendezett látványos fényshow: itt a magyarázat, mi volt ez!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek