Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara


Zenei stílusKlasszikus
Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara

Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara 1990-ben, névadója születésének 100. évfordulóján adta első koncertjét. Az alapvetően vonós együttes a világhírű olasz dirigens, Sergio Failoni nevét viseli, aki 1928-tól az Operaház főzeneigazgatója és vezető karnagya volt az 1948-ban bekövetkezett haláláig.

Az Operaház zenekarának fiatal szólistáiból alakult kamarazenekar általában 18-20 művésszel lép fel. Műsorukon elsődlegesen barokk darabok szerepelnek, azonban modern és kortárs kompozíciókat is szívesen szólaltatnak meg. Repertoárjukra jellemző, hogyBachtól Bartókig, Paganinitől Joplinig egyaránt magas színvonalon adják elő a műveket, melyek sorában minden koncertjükön valami különlegesség is színre kerül. Koncertjeiken és lemezfelvételeiken neves szólistákkal, karmesterekkel dolgoznak. Együtt muzsikáltak már például Plácido Domingóval, JoséCurával, Andrea BoccellivelRost Andreával, Hamari Júliával, Katia RicciarellivelFailoni Donatellával, Gregor Józseffel,Marton Évával, Edita GruberovávalTokody Ilonával,  MelisGyörggyel,  Ennio Morriconéval és Rudolf Nureyevvel. A zenekar csaknem 50 CD és DVD felvételen működött közre.

A zenekar alapítója, művészeti vezetője és koncertmestere Nagy Béla, az Operaház hegedűművésze.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek