Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara


Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara koncertek

VERDI Ünnep - Opera Gála

VERDI Ünnep - Opera Gála

Margitszigeti Szabadtéri Színpad július 23. (20:00)
Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara

Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara 1990-ben, névadója születésének 100. évfordulóján adta első koncertjét. Az alapvetően vonós együttes a világhírű olasz dirigens, Sergio Failoni nevét viseli, aki 1928-tól az Operaház főzeneigazgatója és vezető karnagya volt az 1948-ban bekövetkezett haláláig.

Az Operaház zenekarának fiatal szólistáiból alakult kamarazenekar általában 18-20 művésszel lép fel. Műsorukon elsődlegesen barokk darabok szerepelnek, azonban modern és kortárs kompozíciókat is szívesen szólaltatnak meg. Repertoárjukra jellemző, hogyBachtól Bartókig, Paganinitől Joplinig egyaránt magas színvonalon adják elő a műveket, melyek sorában minden koncertjükön valami különlegesség is színre kerül. Koncertjeiken és lemezfelvételeiken neves szólistákkal, karmesterekkel dolgoznak. Együtt muzsikáltak már például Plácido Domingóval, JoséCurával, Andrea BoccellivelRost Andreával, Hamari Júliával, Katia RicciarellivelFailoni Donatellával, Gregor Józseffel,Marton Évával, Edita GruberovávalTokody Ilonával,  MelisGyörggyel,  Ennio Morriconéval és Rudolf Nureyevvel. A zenekar csaknem 50 CD és DVD felvételen működött közre.

A zenekar alapítója, művészeti vezetője és koncertmestere Nagy Béla, az Operaház hegedűművésze.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a...

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a folytatása, a Mmamt II.

Zamárdi képviselőtestülete kötelezővé tenné az oltási igazolványt a Balaton Soundon

Ismét a 24.hu-ra hagyatkozunk, ők írták meg, hogy a zamárdi képviselő-testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől: az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tennék a rendezvényen.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek