Neoton 1000

Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara


Zenei stílusKlasszikus
Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara

Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekara 1990-ben, névadója születésének 100. évfordulóján adta első koncertjét. Az alapvetően vonós együttes a világhírű olasz dirigens, Sergio Failoni nevét viseli, aki 1928-tól az Operaház főzeneigazgatója és vezető karnagya volt az 1948-ban bekövetkezett haláláig.

Az Operaház zenekarának fiatal szólistáiból alakult kamarazenekar általában 18-20 művésszel lép fel. Műsorukon elsődlegesen barokk darabok szerepelnek, azonban modern és kortárs kompozíciókat is szívesen szólaltatnak meg. Repertoárjukra jellemző, hogyBachtól Bartókig, Paganinitől Joplinig egyaránt magas színvonalon adják elő a műveket, melyek sorában minden koncertjükön valami különlegesség is színre kerül. Koncertjeiken és lemezfelvételeiken neves szólistákkal, karmesterekkel dolgoznak. Együtt muzsikáltak már például Plácido Domingóval, JoséCurával, Andrea BoccellivelRost Andreával, Hamari Júliával, Katia RicciarellivelFailoni Donatellával, Gregor Józseffel,Marton Évával, Edita GruberovávalTokody Ilonával,  MelisGyörggyel,  Ennio Morriconéval és Rudolf Nureyevvel. A zenekar csaknem 50 CD és DVD felvételen működött közre.

A zenekar alapítója, művészeti vezetője és koncertmestere Nagy Béla, az Operaház hegedűművésze.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek