Neoton 1000

Marcato Ensemble


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Marcato Ensemble
Matuz Gergely alapította 1996-ban. Az alapító tagok általában a Weiner Konzervatóriumhoz és a Budapesti Tanárképző Intézethez köthetőek, de az évek multával nem csak pályakezdők, hanem neves művészek is állandó közreműködői koncertjeiknek, pl.: Lukácsházi István, Geiger György, Horn András, Klenyán Csaba, Rozmán Lajos, Fejérvári János, Albert Sassmann, Szilvágyi Sándor, Iván Ildikó, Matuz István, stb.

Az együttes fő profilja a XX-XXI. század kamaraegyüttesre írt repertoárjának előadása, de a barokk kortól kezdve, minden stílusban és műfajban játszanak. A létszám az előadandó műtől függően 2-3 főtől akár 30 fő-ig is terjedhet.

Az alábbi szerzőktől adott elő a Marcato eddig: Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart, Stravinsky, Schoenberg, Varése, Terry Riley, Tihanyi, Richard Strauss, Sugár, Szigeti, Kocsár, Adams, Birtwistle, Koopytman, Guerrero, Feldman, Faragó, Olsvay, Schnittke, Juhas, Luzuriaga, Durkó, Kagel stb. A Marcato által legtöbbet játszott mű, Stravinsky: Egy katona története. Rendszeresen szerepelnek különböző kortárs-zenei rendezvényeken, többek között a Magyar Rádió kortárs-zenei seregszemléin.

A Marcato eddigi legnagyobb vállalkozása a "Trisztán-program". A művészeti vezető kortárs magyar zene terjesztéséért 2002-ben és 2006-ban Artisjus díjban részesült. Az Együttes a Trisztán programért 2005. augusztusában a "Hét Muzsikusa" volt. A Marcato Együttes állandó médiapartnere a Magyar Rádió.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk űrhajójának asztronautái

Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk...

Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.

Amit szabad a Tankcsapdának, azt nem lehet Péter Szabó Szilviának

Két dolgot kell előre tudni a dolog megértéséhez (vagy, ha az nem is megy, akkor a képbe kerüléshez): május 19-én írtuk meg, hogy a Tankcsapda 2 db autós koncertet fog tartani. Tegnap meg azt, hogy a kormány egyetlen hétvégére engedélyezte az autós koncertek megtartását – s ez az egyetlen hétvége éppen az, amin a Tankok 2 db...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek