Neoton 1000

Mary Anne Hobbs


Zenei stílusDance / Club / DJ
Mary Anne Hobbs
Mary Anne Hobbs korunk nemcsak egyik legelképesztő lemezlovasa, de egyáltalán figurája is. A gyönyörű szőkeség 1964-ben született Angliában, s azóta befutott és kipróbált többet, mint bárki elképzelhetne. 19 évesen a Sounds Magazine újságírója, majd hamarosan már a NME-nek dolgozik, hogy ezután segítsen megalapítani a Loaded Magazine zenei szaklapot, nem sokkal ezután pedig már a BBC-n nyomja a zenéket Mark Lamarr oldalán..

Ezután az XFM-nél dolgozott, majd átigazolt a BBC Radio 1-hoz. Ezután TV-sorozatot vezetett a motorkerékpározásról 'Mary Anne's Bikes' címmel, amellyel Japánban, Amerikában, Oroszországban, Indiában és Európában forgatott a BBC Choice és a BBC World számára 2003-ban, majd a World Superbikes sorozattal folytatta 2005-ben a British Eurosport számára. Ugyancsak vezetője volt a Leeds Festival-nek 1999 és 2003 között. Nagy rock és metál rajongóként indult a BBC Radio 1 Rock Show-jában majd a kísérleti és elektronikus műfajt népszerűsítve vezettt adást ugyanitt.

Legújabban Hobbs az egyik vezető képviselője a dubstep és a grime zenéknek. Kétórás különadásai 'Dubstep Warz' címmel a BBC rádión 2006 óta nagymértékben okolhatók azért, hogy az nemzetközi viszonylatban is berobbant, amiért Hobbs-ot a mai napig a műfaj „anyjána" tartják. Történelmet írt hatalmas sikerű sötét elektronikát bemutató kompilációs lemeze, amelynek a kiadója, a Planet Mu a Warrior Dubz címet adta in 2006-ban, mely lemez hangzásokban húz párhuzamot a dubstep, a grime, a dark dancefloor, a techno, a d&b és a hip hop között.

2007-ben Hobbs lett a kurátora az angliai Dubstep színpadnak a Sónar fesztiválon, ahol fellépett Skream, Oris Jay és Kode 9, amivel először lépett ki a klubokból ez a hangzás nagy színpadra népes közönség elé, amely többször 8-10 ezer embert is jelentett. 2008-ban dokumetumfilmet készített "Dubstep Souljahs" címmel.
Második kompilációs lemeze Evangeline címmel jelent meg 2008-ban a Planet Mu kiadó jóvoltából, s ugyanekkor került megrendezésre másodszor is a Sonar Festival keretein belül saját színpada, amelyen olyan kitűnőségek léptek fel, mint Shackleton, Flying Lotus és Mala a Digital Mystikz-től. 2009-ben ugyanitt Joker, Gaslamp Killer és Martyn léptek fel.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Metallica keresi a saját legjobb dalát

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Vajon egy rapper meg tudja fékezni Atlantában a pusztítást?

Őszintén szólva, nem követjük lépésről lépésre Killer Mike (Michael Santiago Render) pályafutását, az utolsó, amire vele kapcsolatban emlékszünk, az 2013 tájékán volt: az OutKast-tel közös The Whole World refrénje elég dallamtapadásos... megvan?

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek