Neoton 1000

Medikus Zenekar


Zenei stílusKlasszikus
Medikus Zenekar

A Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara amellett, hogy az intézmény kulturális életének meghatározó szereplője, többek között már Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is nagy sikerű koncerteket adott. A javarészt szimfonikus felállásban működő együttes tagjai aktív semmelweises hallgatók, de korábban végzett orvosok, gyógyszerészek, mentőtisztek és több hazai felsőoktatási intézmény diákja is játszik a zenekarban. A tagok a próbákon kívül más programokat is szerveznek közösen, így a csapat ma már egy aktív baráti társaság.

A zenekar 2008 szeptemberében alakult Balogh Zsuzsanna, akkor negyedéves orvostanhallgató ötlete nyomán. Kezdetben a Tardy László vezetésével működő orvoszenekarral dolgoztak szoros együttműködésben, később a próbák vezetését Harmat László vette át. A zenekar jelenlegi művészeti vezetője és karmestere, Dubóczky Gergely 2009-ben csatlakozott az együtteshez.

A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem eseményeinek – évnyitó, gólyabál, ünnepségek, díszdoktor avatás, Semmelweis Nap – állandó fellepője, emellett külsős meghívásoknak is eleget tesz. A nagyzenekari koncertek mellett a tagok kisebb rendezvényeken vonós, illetve fúvós kamaraegyüttes felállásban muzsikálnak. Az együttes munkájához rendszeresen segítik hivatásos zenészek is.

A zenekar 2014-ben a Wagner Társaság meghívására Bayreuthban lépett fel. 2015-ben a Zeneakadémián koncerteztek, az Egészségtudományi Kar 40 éves jubileumának alkalmából pedig CD felvételt is készítettek. 2016-ban adtak először hangversenyt a Pető Intézet tanulóinak, a berni egyetemi kórussal pedig Magyarországon és Svájcban is koncerteztek. 2017 márciusában telt házas jótékonysági koncertet rendeztek a Zeneakadémia Nagytermében, vendégük Schöck Atala operaénekesnő volt. 2017 novemberében a Magyar Nemzeti Múzeum felkérésére a korszak zenei stílusait felidéző műsorral emlékeztek Széchényi Ferencre, a múzeum alapítójára. Az évet pedig – az immár hagyományosnak mondható – karácsonyi koncerttel zárták a Belvárosi Ferences Templomban.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/medikuszenekar/?hc_ref=ARRhGYqkGVE_pBTpjH9_twmZpsh-p1-nPxoDGRTe1jcU0kO26muTPLa-I2v1qsBsKVI
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk űrhajójának asztronautái

Ezt a számot állították be ébresztőnek Elon Musk...

Helyi idő szerint szombat délután sikeresen felbocsátották Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Nem kell hatalmas stúdió ahhoz, hogy elkezdj zenét összerakni...

Három friss dallal ébred fel az éber kómából az ex-Mantra tagok alapította zenekar, amelynek a neve – nem meglepő módon – OM.

Amit szabad a Tankcsapdának, azt nem lehet Péter Szabó Szilviának

Két dolgot kell előre tudni a dolog megértéséhez (vagy, ha az nem is megy, akkor a képbe kerüléshez): május 19-én írtuk meg, hogy a Tankcsapda 2 db autós koncertet fog tartani. Tegnap meg azt, hogy a kormány egyetlen hétvégére engedélyezte az autós koncertek megtartását – s ez az egyetlen hétvége éppen az, amin a Tankok 2 db...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek