Neoton 1000

Michael Schiefel Istanbul Quartet


Zenei stílusJazz/Blues
Michael Schiefel Istanbul Quartet

Michael Schiefel - ének

Kaan Bıyıkoğlu - zongora

Apostolos Sideris - nagybőgő

Ekin Cengizkan - dob

Michael Schiefel, Németország egyik legeredetibb énekese, többször is fellépett már az Opus Jazz Clubban, és a BMC Records több kiadványát is jegyzi zenekarvezetőként. A közelmúltban hat hónapot töltött  Isztambulban a Tarabya Kulturális Akadémia rezidens oktatójaként. Ott tartózkodása során egy egészen új programot komponált szólóénekre és zongoratrióra. A Michael Schiefel Istanbul Quartetnek keresztelt projektbe a kiemelkedő zongoristát, Kaan Bıyıkoğlut, a bőgős Apostolos Siderist, s a dobos Ekin Cengizkant választotta társainak. Michael elmondás a szerint a program „valamennyi dalát Isztambul városa ihlette: a Boszporusz delfinjei, teakertek, macskák és kutyák, olykor gyomorfájás és mindig sok-sok gyengédség.”

Kaan Bıyıkoğlu eredetileg klasszikus zongorázást tanult a Başkent Egyetem Állami Konzervatóriumában, David Ezra Okonşar kezei alatt. Ekkortájt kezdett egyre gyakrabban fellépni a török ​​jazz olyan kiválóságaival, mint Tuna Ötenel, Yıldız İbrahimova, Sibel Köse vagy Kürşat And. Kaan 2006-ban Hollandiában folytatta – immár jazz – zenei tanulmányait: a Rotterdami Konzervatóriumban Kris Goessensnél és Rob van Bavelnél jazz zongorázást és összhangzattant tanult, míg Ilja Reijngoudnál zeneszerzést és hangszerelést. Részt vett Barry Harris, Charlie Haden, Peter Erskine, Jason Moran, Miguel Zenon, Antonio Farao, Baptiste Trotignon, Luis Perdomo, Dado Morani és Misha Alperin mesterkurzusain és workshopjain. Számos fesztiválon, koncerten, rádió- és televíziós műsorban, valamint lemezfelvételeken vett részt Törökországban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban. Miután 2013-ban visszatért Törökországba, s rövid ideig zongorát és a összhangzattant tanított az Ankara Állami Konzervatórium Jazz Tanszékén, Kaan İsztambulba költözött, és a török ​​jazz élet egyik legkeresettebb zongoristájává vált.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek