Michael Schiefel Istanbul Quartet


Zenei stílusJazz/Blues
Michael Schiefel Istanbul Quartet

Michael Schiefel - ének

Kaan Bıyıkoğlu - zongora

Apostolos Sideris - nagybőgő

Ekin Cengizkan - dob

Michael Schiefel, Németország egyik legeredetibb énekese, többször is fellépett már az Opus Jazz Clubban, és a BMC Records több kiadványát is jegyzi zenekarvezetőként. A közelmúltban hat hónapot töltött  Isztambulban a Tarabya Kulturális Akadémia rezidens oktatójaként. Ott tartózkodása során egy egészen új programot komponált szólóénekre és zongoratrióra. A Michael Schiefel Istanbul Quartetnek keresztelt projektbe a kiemelkedő zongoristát, Kaan Bıyıkoğlut, a bőgős Apostolos Siderist, s a dobos Ekin Cengizkant választotta társainak. Michael elmondás a szerint a program „valamennyi dalát Isztambul városa ihlette: a Boszporusz delfinjei, teakertek, macskák és kutyák, olykor gyomorfájás és mindig sok-sok gyengédség.”

Kaan Bıyıkoğlu eredetileg klasszikus zongorázást tanult a Başkent Egyetem Állami Konzervatóriumában, David Ezra Okonşar kezei alatt. Ekkortájt kezdett egyre gyakrabban fellépni a török ​​jazz olyan kiválóságaival, mint Tuna Ötenel, Yıldız İbrahimova, Sibel Köse vagy Kürşat And. Kaan 2006-ban Hollandiában folytatta – immár jazz – zenei tanulmányait: a Rotterdami Konzervatóriumban Kris Goessensnél és Rob van Bavelnél jazz zongorázást és összhangzattant tanult, míg Ilja Reijngoudnál zeneszerzést és hangszerelést. Részt vett Barry Harris, Charlie Haden, Peter Erskine, Jason Moran, Miguel Zenon, Antonio Farao, Baptiste Trotignon, Luis Perdomo, Dado Morani és Misha Alperin mesterkurzusain és workshopjain. Számos fesztiválon, koncerten, rádió- és televíziós műsorban, valamint lemezfelvételeken vett részt Törökországban, Hollandiában, Belgiumban és Németországban. Miután 2013-ban visszatért Törökországba, s rövid ideig zongorát és a összhangzattant tanított az Ankara Állami Konzervatórium Jazz Tanszékén, Kaan İsztambulba költözött, és a török ​​jazz élet egyik legkeresettebb zongoristájává vált.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek