Miranda Liu


Miranda Liu

A kaliforniai születésu Miranda Liu zenei tanulmányait zongorán kezdte édesanyja segítségével. Eloször három éves korában állt színpadra, majd egy évvel késobb hegedutanárhoz járt. Hét évesen hegedu szóló hangversenyével mutatkozott be, melyet egy zenekari kíséretes szólóeloadás követett. Tíz éves korában már a Leopold Mozart Institute-ban folytatta tanulmányait Paul Roczek irányításával, majd 14 évesen felvételt nyert a salzburgi Universität Mozarteum hegedu eloadó muvészet alapképzésére. 2013 óta a budapesti Liszt Ferenc Zenemuvészeti Egyetem hallgatója: itt az Erasmus ösztöndíjprogram keretében kezdte meg tanulmányait, és jelenleg az intézmény doktori iskolájának hallgatója. Alap- és mesterképzési diplomáját 2015-ben és 2017-ben szerezte meg Perényi Eszter osztályában a legmagasabb kitüntetéssel.  

 

Olyan elismert hegedumuvészekkel és professzorokkal dolgozott együtt mesterkurzusokon, mint Ruggiero Ricci, Roman Nodel, Shmuel Ashkenasi, Liana Isakadze, Zvi Zeitlin, Igor Oistrakh, Igor Ozim, Zakhar Bron, Mihaela Martin, Tanja Becker-Bender, Julia Fischer és sokan mások. A kamara mesterkurzusok Perényi Miklós és Keller András vezetésével mind gyarapították zenei tudását. Tehetséges zeneszerzoként kompozícióit a Delaware Valley Philharmonic Orchestra, Network for New Music, és a Philadelphia Orchestra tagjai adták elo. Salzburgban, P h iladelphiában és Palo Altóban Günther Firlinger, Roberto Pace és I'lana Cotton zeneszerzokkel dolgozott együtt.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/violinistmirandaliu/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A világpremierrel egy időben jön a Roger Waters-koncertfilm Magyarországra is

A világpremierrel egy időben jön a Roger...

Roger Waters nagy sikerű, Budapestet is érintő US+THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített film a világpremierrel egy időben,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

NEM az eperről szól John Lennon ikonikus dala!

Először nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a John Lennon révén legendássá vált Strawberry Field Liverpoolban: az egykori árvaház helyén immár egy interaktív kiállításnak otthont adó látogatóközpont, közösségi kávézó, bolt és kertek várják a Beatles rajongóit.

Dj Dominique-nek volt egy álma – most megtölti vele az Arénát

"Az volt az álmom, hogy megteljen az Aréna sérült fiatalokkal és rászoruló idős emberekkel” – nyilatkozta Várkonyi Attila, és azt mondhatnánk, szerencsés ember, mert ez az álma többször is valóra vált, azonban ez nem szerencse: nagyon sok munkával és rengeteg zenész barát segítségével valósul meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek