Miranda Liu


Közelgő Miranda Liu koncertek

Miranda Liu

A kaliforniai születésu Miranda Liu zenei tanulmányait zongorán kezdte édesanyja segítségével. Eloször három éves korában állt színpadra, majd egy évvel késobb hegedutanárhoz járt. Hét évesen hegedu szóló hangversenyével mutatkozott be, melyet egy zenekari kíséretes szólóeloadás követett. Tíz éves korában már a Leopold Mozart Institute-ban folytatta tanulmányait Paul Roczek irányításával, majd 14 évesen felvételt nyert a salzburgi Universität Mozarteum hegedu eloadó muvészet alapképzésére. 2013 óta a budapesti Liszt Ferenc Zenemuvészeti Egyetem hallgatója: itt az Erasmus ösztöndíjprogram keretében kezdte meg tanulmányait, és jelenleg az intézmény doktori iskolájának hallgatója. Alap- és mesterképzési diplomáját 2015-ben és 2017-ben szerezte meg Perényi Eszter osztályában a legmagasabb kitüntetéssel.  

 

Olyan elismert hegedumuvészekkel és professzorokkal dolgozott együtt mesterkurzusokon, mint Ruggiero Ricci, Roman Nodel, Shmuel Ashkenasi, Liana Isakadze, Zvi Zeitlin, Igor Oistrakh, Igor Ozim, Zakhar Bron, Mihaela Martin, Tanja Becker-Bender, Julia Fischer és sokan mások. A kamara mesterkurzusok Perényi Miklós és Keller András vezetésével mind gyarapították zenei tudását. Tehetséges zeneszerzoként kompozícióit a Delaware Valley Philharmonic Orchestra, Network for New Music, és a Philadelphia Orchestra tagjai adták elo. Salzburgban, P h iladelphiában és Palo Altóban Günther Firlinger, Roberto Pace és I'lana Cotton zeneszerzokkel dolgozott együtt.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/violinistmirandaliu/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és...

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Na milyen fesztivál lesz Gödön???

Már lassan megszokhattuk, hogy mindennek, sőt: mindennek IS van fesztiválja Magyarországon, de a kakaós csiga eddig nem bukkant fel tematizáló tényezőként :)

Megvan, ki játssza az Elvis-film főszerepét

Mostanában egyre több film jelenik meg a műfajban, lásd: Bohém Rapszódia (a Queen pályájáról szóló film, főleg Freddie Mercury szemszögéből), a Rocketman (Elton John életéről), illetve most készül Judy Garland életéről (melyben a főszerepet Renée Zellweger játssza majd), illetve hamarosan érkezik a film Elvisről is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek