Neoton 1000

Miranda Liu


Miranda Liu

A kaliforniai születésu Miranda Liu zenei tanulmányait zongorán kezdte édesanyja segítségével. Eloször három éves korában állt színpadra, majd egy évvel késobb hegedutanárhoz járt. Hét évesen hegedu szóló hangversenyével mutatkozott be, melyet egy zenekari kíséretes szólóeloadás követett. Tíz éves korában már a Leopold Mozart Institute-ban folytatta tanulmányait Paul Roczek irányításával, majd 14 évesen felvételt nyert a salzburgi Universität Mozarteum hegedu eloadó muvészet alapképzésére. 2013 óta a budapesti Liszt Ferenc Zenemuvészeti Egyetem hallgatója: itt az Erasmus ösztöndíjprogram keretében kezdte meg tanulmányait, és jelenleg az intézmény doktori iskolájának hallgatója. Alap- és mesterképzési diplomáját 2015-ben és 2017-ben szerezte meg Perényi Eszter osztályában a legmagasabb kitüntetéssel.  

 

Olyan elismert hegedumuvészekkel és professzorokkal dolgozott együtt mesterkurzusokon, mint Ruggiero Ricci, Roman Nodel, Shmuel Ashkenasi, Liana Isakadze, Zvi Zeitlin, Igor Oistrakh, Igor Ozim, Zakhar Bron, Mihaela Martin, Tanja Becker-Bender, Julia Fischer és sokan mások. A kamara mesterkurzusok Perényi Miklós és Keller András vezetésével mind gyarapították zenei tudását. Tehetséges zeneszerzoként kompozícióit a Delaware Valley Philharmonic Orchestra, Network for New Music, és a Philadelphia Orchestra tagjai adták elo. Salzburgban, P h iladelphiában és Palo Altóban Günther Firlinger, Roberto Pace és I'lana Cotton zeneszerzokkel dolgozott együtt.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/violinistmirandaliu/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Dürer elment nyaralni

A Dürer elment nyaralni

Arról már tavaly beszámoltunk, hogy a kultikus szórakozóhely kitelepedett a Lupa-tóra. Ez a „tesztverzió", annyira bejött, hogy idén a teljes...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Aki a virágot szereti – az zenél a kertészetben

Minikoncert-sorozat indul júniusban a Virágzó Dunakanyar Kertészetben, Gödön. A szombatonként 11 órától kezdődő koncerteket Krulik Eszter hegedűművész szervezi.

100 százalék rockzene – megvan a Zorall Sörolimpia napi bontása

Vannak fesztiválok, akik akaratukon kívül ugyan, de a többiekhez képest viszonylagos nyugalommal követhették az események alakulását: ezek azok a bulik, amelyeket nem átpakoltak és újrahúroztak, hanem eleve is augusztus végére hirdettek meg, csakúgy, mint az ezt megelőző években. Ilyen a Zorall Sörolimpia is (Alsóörs, augusztus...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek