Muri Enikő


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
Muri Enikő

1990. április 24-én születtem Nyíregyházán. Gyönyörű szép gyerekkorom volt, és akkor változott meg az életem igazán, amikor életemben először énekeltem. Ekkor voltam 8 éves.

Egy esküvőre voltunk hivatalosak a szüleimmel, ahol az ifjú párnak szerettem volna énekelni egy dalt. A Titanic betétdalára esett a választás, a pár könnyekben tört ki! Ekkor határozták el a szüleim, hogy néhány év múlva beíratnak énekórákra.

14 éves voltam, amikor először elmentem énekórára Dr. Bánhidiné Maróti Magdolna tanárnőhöz, aki megismertette velem a színház világát is. Minden fél- és évvégén volt egy vizsgaelőadásunk, az első Victor Hugo – Nyomorultak című darabja volt. Énekelni, játszani kellett, amit nagyon-nagyon élveztem, itt szerettem bele a színházba is. Két évig jártam Magdi nénihez, majd felkerültem Budapestre, hogy tovább tanuljak énekelni. Kővári Judit Kővirágok énekiskolájában kezdtem el 3 évet, de ebből csak kettőt jártam ki, mert közbeszólt az érettségi.

Egész évben tanultam, majd leérettségiztem közgazdaság-marketing szakon. Tudom, ez most fura, és biztos azt kérdezitek, hogy miért nem tanultam művészeti iskolában, de szerettem volna, ha több lábon állok. Ekkor voltam 19 éves.

Érettségi után felvettek a Gór Nagy Mária Színitanodába, ahol 3 évet tanultam a színészetről, két évem pedig az X-Faktorról is szólt. A tanodában találtam rá önmagamra, és nagyon sokat dolgoztam többek közt az énektudásomon is. Mindig fontos volt, hogy az éneklés jól menjen, hiszen éneklés nélkül nem tudtam soha elképzelni az életem. Nagyon sok barátom lett, kiváló tanárokat kaptam, akik nagyon sokat segítettek nekem nap mint nap.
Három gyönyörű szép évet töltöttem ott. Na jó, igazából csak két évet, mert a harmadik évben bekerültem a legjobb 12 közé a 2011es X-Faktorban.

Itt indult el minden, 21 évesen azt éreztem, hogy értelmet nyer az a sok-sok erő, munka, türelem, amit az éneklésbe fektettem. Olyan lehetőséget kaptam – újra -, amit soha az életben nem kaptam volna, és minden percére emlékszem, minden percben éltem, mert annyira szerettem a műsort, a társaimat, az embereket, akik azért küzdöttek, hogy a legjobb formánkban állhassunk a színpadra. Szeretném külön megköszönni Schiwert- Takács Lászlónak hogy a mai napig ott van mellettem, és nem csak akkor ha az X-ről van szó.
Tökéletes volt minden, és elképesztő, hogy azóta is mik történnek velem.

Ahogy véget ért a műsor, a Madách Színházban próbáltam az Én, József Attila musicalt, amiben Vágó Mártát, József Attila első nagy szerelmét játszhatom a mai napig is. Hatalmas hálával tarozom Szirtes Tamás Igazgató Úrnak, aki hitt bennem, és bízott bennem, hogy meg tudom majd csinálni. A premier 2012. február 11-én volt, teltház előtt játszhattam életemben először, és engem is külön megtapsoltak, ami számomra felejthetetlen volt.

2012 nyarán levizsgáztam a Gór Nagy Mária Színitanodában, és a nyár többi része arról szólt, hogy életem első önálló albumán dolgozhattam. Olyan dalokat szerettem volna, ami elsősorban nem csak rólam, hanem mindenkiről, minden nőről szól. Így született meg az Enciklopédia, amire nagyon büszke vagyok, és hálás az Istennek, hogy támogatott mindenben, amit szerettem volna elérni.

Hálás a szüleimnek, hogy felneveltek, és minden lépésemre figyeltek, hogy támogattak mindenben és óvtak minden bajtól. Hálás vagyok a családomnak, hogy szeretettel végigkövetik a pályám és mellettem vannak. És végül, de nem utolsó sorban, hálás vagyok Neked, kedves Rajongóm, hogy támogattál végig a verseny alatt, követted minden mozdulatomat, és sírtál, ha én is sírtam, mosolyogtál ha én is mosolyogtam.

Nagyon köszönök mindent, azoknak, akik segítettek a munkámban, ezt soha nem fogom elfelejteni.

Köszönettel és Szeretettel, Muri Enikő


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/murienikohivatalos/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egy tucat gondolat Csernus dokitól a koronadepi ellen – zenészeknek és nemzenészeknek egyaránt

Egy tucat gondolat Csernus dokitól a koronadepi ellen...

A Papageno.hu idézte Jonas Kaufmann, aki azt mondta, hogy nagyon sok kollégája van bajban, és tud olyan esetekről is, ahol az érintettek az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Totál kivagy már bulik nélkül?

Ezt akár kérdezhetnénk mi is, ezúttal azonban Schrott Peti érdeklődik az állapototok felől, aki a #szeresdazenet kampány részeként fizetős online koncertekkel igyekszik enyhíteni a korlátozások miatt nehéz helyzetbe jutott zenekarokat.

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A filmek sztorijából csak a zenei témákat emeltük ki.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek