Menopauza 1170x180

Muriel


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
Muriel

Az önmagát „roots-pop-rock” zenekarként aposztrofáló Murielt 2013-ban alapította Méhes Adrián, Jobbágy Bence, Tálas Áron és Szeifert „Jason” Bálint. Első, Muriel című lemezük egy évvel később, 2014-ben jelent meg, melyről a Low, az 11 Million Miles és a She’s Insaint című dalokat rendszeresen játszotta a Petőfi Rádió. A debütálás után aztán rendszeresen volt a 30Y, a Kiscsillag és a The Carbonfools koncertek vendége a csapat, de szerepeltek a 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemezén is. Később rádiós sikereikre alapozva a Petőfi közönsége az MR2 Akusztik című műsorban is hallhatta őket. Innentől nem volt megállás, a második korong, a „Fountain of Fun” két évvel később, 2016-ban látott napvilágot - ezeken a felvételeken már Domján Gábor basszusgitározik, és Karajos Dániel dobol. Aztán az évek alatt rendszeres fellépői lettek a közkedvelt fővárosi kluboknak és országszerte a leghangulatosabb fesztiválokat is bejárták – játszhattak a Volt, a Művészetek Völgye, és a Bánkitó színpadán is, 2015-ben pedig a Bukahara vendégeként Berlinben léptek fel. Kávés című szerzeményük ráadásul a „A Dal 2020” című műsorban is sikeresen szerepelt. A zenekar mindennek ellenére 2020-ban bejelentette a visszavonulását, azonban alig két évvel később már újra zenéltek: 2022-ben egy teltházas koncerttel tértek vissza a Metro Klubban. A közönség pozitív reakcióin felbátorodva még ugyanebben az évben megjelent a „Körbeér” című EP három magyar nyelvű dallal, azóta pedig a Muriel nem csak, hogy újra aktívan koncertezik, hanem folyamatosan dolgozik a következő, teljes egészében magyar nyelvű nagylemezének dalain is.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Murielband
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Partra magyar! – bejövős fesztivál Ráckevén

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a nagy népszerűségnek örvendő ráckevei Duna-part Feszt 2024. július 4-6 között.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így szól 2024 nyarán Delhusa Gjon híres slágere

Ki ne ismerné a „Nika se perimeno"-t? DR BRS a táncolós, nyári dalt Veréb Tomival álmodta újra, majd repülőre szálltak, hogy Cipruson forgassanak hozzá klipet.

A Zene Ünnepe a la francaise

A Zene ünnepe alkalmából műfajokat felvonultató koncertsorozatot tartanak június 21-én a budapesti Francia Intézetben.
Új koncertek