Muriel Chemin


Zenei stílusKlasszikus
Muriel Chemin
Muriel Chemin Le Havre-ban született. Öt éves korában kezdte zongora tanulmányait, első koncertjét 14 éves korában adta. A Páriszi Conservatoire elvégzése után zongora-, kamarazene- és zenetörténet diplomát szerzett az "École Normale Alfred Cortot-ban. Tanulmányai befejeztével Olaszországba költözött (jelenleg is ott él), és Maria Tiponál, a híres olasz zongoristánál tökéletesítette tudását .Ezzel egyidőben Genfben megkapta a "Premier Prix de Virtuosité"-t. Muriel Chemin Párizs legjelentősebb koncerttermeiben lépett már fel, de sokat koncertezik külföldön is: Olaszországban, Svájcban, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Romániában, Törökországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban. Különösen otthonosan mozog Mozart és Beethoven zenei világában. A bécsi klasszika zenéjének alapos ismeretéről tanúskodik, hogy első díjat nyert a nemzetközi "Henessy-Mozart" versenyen, ahol olyan zsűritagok előtt kellett bizonyítania,mint Paul Badura-Skoda vagy Brigitte Massin. Egy ideig Maria Tipo asszisztenseként dolgozott, 1994-től Innsbruckban a Tiroli Tartományi Konzervatórium tanára. Állandó tanára a perugiai Accadémia Musicale Umbra mesterkurzusainak is.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek