Neoton 1000

Muriel Chemin


Zenei stílusKlasszikus
Muriel Chemin
Muriel Chemin Le Havre-ban született. Öt éves korában kezdte zongora tanulmányait, első koncertjét 14 éves korában adta. A Páriszi Conservatoire elvégzése után zongora-, kamarazene- és zenetörténet diplomát szerzett az "École Normale Alfred Cortot-ban. Tanulmányai befejeztével Olaszországba költözött (jelenleg is ott él), és Maria Tiponál, a híres olasz zongoristánál tökéletesítette tudását .Ezzel egyidőben Genfben megkapta a "Premier Prix de Virtuosité"-t. Muriel Chemin Párizs legjelentősebb koncerttermeiben lépett már fel, de sokat koncertezik külföldön is: Olaszországban, Svájcban, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Romániában, Törökországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban. Különösen otthonosan mozog Mozart és Beethoven zenei világában. A bécsi klasszika zenéjének alapos ismeretéről tanúskodik, hogy első díjat nyert a nemzetközi "Henessy-Mozart" versenyen, ahol olyan zsűritagok előtt kellett bizonyítania,mint Paul Badura-Skoda vagy Brigitte Massin. Egy ideig Maria Tipo asszisztenseként dolgozott, 1994-től Innsbruckban a Tiroli Tartományi Konzervatórium tanára. Állandó tanára a perugiai Accadémia Musicale Umbra mesterkurzusainak is.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek