Neoton 1000

Nagy Szabolcs


Zenei stílusJazz/Blues
Nagy Szabolcs

Zongorista

1969. december 28-án, Gyulán született.

1988-ban a békéscsabai Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett és azt követően Budapesten - 1988 és 1994 - között a Zeneakadémia diákja volt, zeneszerzés szakon.

A diploma átvétele után négy év keresztül Szegeden, a Zenekonzervatóriumban tanított zeneelméletet és kamarazenét. Komolyzenei tudása mellett folyamatosan képezte magát a könnyedebb műfajokban is.

1997-ben - elsősorban időhiány miatt - felhagyott a tanítással és a könnyűzenének szentelte az életét, illetve újra Budapestre költözött. Innentől kezdve zongoristaként, zeneszerzőként és hangszerelőként vett részt a magyar zenei életben. Tagja a Hobo Blues Band-nak és a Muddy Shoes-nak, akikkel külföldön is számos alkalommal fellépett: Finnország, Ausztria, Horvátország, Csehország, Olaszország, Ukrajna, Jugoszlávia szerepelt többek között a „meghódított” országok sorában. Számos nagyszerű zenekar tagja, koncertek aktív közreműködője volt . Ilyen formáció volt például a Varga János Project és a Ghymes is. Zenélt a fellépéseiken és a lemezeiken is. Emellett társszerzője Hobo színházi estjeinek, ezek a József Attila, Villon, Faludy, Viszokij című daraboknak. Részt vehetett számos nemzetközi fesztiválon és Jam Session-ban is, amelyek során egy színpadon szerepelhetett a hazai és a nemzetközi blues élet olyan kiválóságaival, mint például Holmes Brothers, Sugar Blue, Lusiana Red, és Big Bill Morganfield is. Rendszeresen játszik a Ripoff Raskolnikov-val, a Braindogs-sal és Szakra Gyulával.

2006 óta zenél együtt Póka Angélával a kiváló zongorista.

(2007)

Képtár
  • Nagy Szabolcs kép 56953
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Péntek éjféltől be lehet menni a budapesti éttermekbe

Mármint a belsejébe, ami nem terasz vagy kerthelyiség. Azt nem tudjuk, mire alapozza ezt az Origo, de biztos tudják. Sem a kormany.hu-n, sem a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

A második hullám elsodorhatja az Omegát

Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma – nyilatkozta a Blikknek Kóbor János. Mindeközben a WHO folyamatosan kongatja a vészharangot, hogy az év második felében – amikor a stadion- és klubkoncertek beindulnának – feltehetően egy, a jelenleginél is súlyosabb hullámmal tér vissza a koronavírus.

Mikuláskor lesz idén a Gastroblues Fesztivál

Július első hétvégéje helyett november 30. és december 6. között rendezik meg a 28. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált, amelyen mások mellett fellép Miller Anderson brit bluesgitáros-énekes.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek