Nigel Snorter


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Nigel Snorter
A 90-es évek elején, mint műkedvelő és egyben az elektronikus tánczene híve, egyre erősödő elkötelezettséget érzett a diszkósvilág felé. 1995-ben megkapta elsö lemezjátszóját és megvásárolta elsö bakelit lemezét. Innentől fogva a lemezlovasi ambíciók vezették.

A folyamatos lemezvadászatot követően, az akkoriban tomboló rave bulik rendszeres látogatójává vált a Maydeytől a Rave Olimpiáig. Egyre növekvőbb vágya a szakma legmélyebb rejtelmeinek megismerése iránt, arra késztette, hogy 1997-ben beiratkozzon a DJ Schulz által megálmodott, első magyar dj iskolába . A tanfolyamon olyan mára már ismerté vált nevek koptatták vele együtt a padokat, mint Randall, Blackman vagy éppen Soneec. A megszerzett szakmai ismeretekre alapozva, saját rendezvényeket szervezett, amely mellett - a lehetőségekkel élve- , tehetsége bemutatására számos mára már legendaszámba menő klubban, illetve rendezvényen képviseltette magát, mint például a Supersonic, Bedrock, Calypso, Colosseum, Power Horse, Planet Globe Diszkószínház....

2001-töl a gödöllői székhelyű Másik Rádió - Pulzár c. mixműsorának aktív tagjává vált. A rádióműsorban, műsorvezető feladatai mellett a lemezlovasok leszervezésével is foglalkozott, melynek eredményeként olyan nevek fordultak meg, mint Carl Kennedy, a Lexicon Avenue, Trendroid, Afrika Islam, Joan Bacto vagy épp Dj Misjah...
A Pulzár mint jól csengő hazai márkanév az éter hullámain túl az internetet is meglovagolta, így a rádióstúdió munkálatai lemezajánlók készítésével, és különféle dj-k által készített mixek webes szelekciójával egészültek ki.
A Pulzarral párhuzamosan, a havi 10.000 példányszámban megjelenő, zenei programajánló magazin, a From hasábjain is képviseltette magát interjúk és kritikák formájában.

Zenei stílusát leginkább a house jellemzi. Ezen belül jártasan mozog annak minden vállfajában. Talán ennek is köszönhetően eddigi pályája során több rezidenciával is büszkélkedhet. 2006 tavaszától a mendei Club Prince (ex-Wild West) rezidens gárdájának tagja. A klub fennállásának tizenhárom éve alatt olyan külföldi lemezolvasok szettjeire bulizhatott a közönség, mint, Tiesto, Peace Division, Francesco Farfa, Paolo Mojo, Rene Amesz, Sultan, Speedy J, ...

Megfordult már az ország kisebb-nagyobb klubjaiban, különböző rendezvényeken, amely bizonyosan ismerősen cseng mindenki számára. (Home, Dokk, Korona, E-Play, Bedrock, Fönix, Bling-Bling, Jailhouse, Mono, Complex, Debut, AAD, Jóképü Klub, Sputnik, Secret Sound, Deep-Laid, Admirable Night, Parádé, Balaton Sound...)
A fellépések sokaságának és kifinomult zenei világának köszönhetően, a közönség is kitüntette, mégpedig a 2007-es Soundhead.hu szervezésében zajló best of közönségszavazáson, ahol is az év felfedezettje kategóriában második helyet szerzett.

A közelmúltban az állandó rezidenciája mellett a Hairy csapatát erősíti, ami a hazai elektronikus zenei élet egyik legmeghatározóbb formációja, olyan vendégszereplőket prezentálva eddig, mint Magda, Loco Dice, Dritte Raum, SCSI-9, Oxia...stb. A csapat égisze alá tartozó, több mint 10 éves múltra visszatekintő Ablak A Dubra az egyetlen Magyarországon ekkora életkort megélt szerdai club night. A mindig az előremutatásról, útmutatásról elhíresült éjszakák fellépői között szerepelt már többek között: Jamie Anderson, Radio Slave, Anja Schneider, Elite Force, Jimpster, Dub Taylor, Samim, Paul Woolford, John Tejeda...stb. A 2009-es évet egy újabb rezidenciával indította, mégpedig a hazánkban méltán dicsőített I Love Deep rendezvénysorozat, amellyel, a budapesti Privé klub mellett számos egyéb állomáson is találkozhat a nagyérdemű, melynek eseményeit túlnyomórészt egy nemzetközi híresség fellépése is fűszerez, úgy mint The Timewriter, Terry Lee Brown Jr, Kevin Yost vagy Ian Pooley.

A sűrű hétvégék mellett, ideje jó részét produceri munkálatokkal és annak fejlesztésével tölti, több neves hazai producerrel együttműködve, melynek keretében jelenleg is folynak a studio fejlesztések. Első hivatalos megjelenése a francia Tocca Recordsnál látott napvilágot Source Of Sound néven.

 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a...

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

ABBAtar 2022 – Így ünnepli meg az 50 éves évfordulót a legendás négyes

A hetvenes évek ikonikus zenekarának tagjai – Agnetha Fältskog (70), Björn Ulvaeus (75), Benny Andersson (73) és Anni-Frid Lyngstad (74) – egy londoni stúdióba vonultak, hogy együtt dolgozzanak a 2022-ben esedékes ABBAtar elnevezésű hologramturnéjukon. A „fellépésekkel” a zenekar megalapításának 50. évfordulójáról fognak a...

Prince-albumot és pólót nyerhetsz – alig kell tenned valamit érte

Rövidesen a boltok (virtuális) polcára kerül a „Sign "☮" the Times" újrakevert változata., amelyen nem csak az 1987-es dalokat tartalmazza, hanem Prince hagyatékának további 63 kiadatlan felvételét. Olyan eddig sosem hallott felvételek kerültek fel, amiket a legenda 1979 és 1987 között rögzített.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek